Боя за коса - Blond42 - Клуб на блондинките

• 84 726
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Prinzesata, благодаря Ви, по принцип гледам да използвам продукти на една марка, маски спрейове и т.н. също са ми на Лореал, но напоследък с тези градуси на пресата и някои хапчета по здравословни причини, малко влоших състоянието на косата си. Simple Smile Може би не се изразих правилно, не е съвсем бяло руса, но е доста светла и ми трябва нещо по-силно за корените. Иначе да, с 1089 цвета става уникален Simple Smile Благодаря, още веднъж и спокойна вечер! 🌸

# 106
  • Варна
 По-силно като грижа или като боя? Щом ползваш Лореал,а гледам питаш и за кератин...предполагам си наясно,че каратиновите продукти искат много добра предварителна хидратация примерно с преуош и тогава нанасяне на кератинов/протеинов продукт/. В такъв случай погледни серията профайбър реконструктор и си вземи хубаво термо за пресата.

# 107
По-силно като боя, Лореал ми изсветлява корените много добре, но косата ми е доста гъста, и са ми необходими две бои от нея. Докато с Лорвен си ползвах по една боя за корените и ми беше идеална. Само не мога за цвета да се ориентирам, понеже не е сивкава моята Simple Smile Отново сърдечно благодаря, близичко съм и до Златна рибка ще мина там да видя нещо за възстановяване.

# 108
  • София
Въпроса ми към вас е някой дали е изпробвал боя която може да ми свърши работа в домашни условия , не мисля ,че разликата в цвета е голяма и не ми се дават много пари за фризьор. Пробвах с матиращите (сини шампоани) ,но освен ,че ефекта е за минимален период от време, косата става ужасно суха и гори ужасно много от използването му. Ще съм много благодарна за съвети. 
Искам да е

Цвета на косата ми в момента е този -

# 109
Здравейте. Аз бях руса 2г. и половина и преди месец реших да се направя тъмна. Винаги фризьорка ме боядисва! И станах тъмно кестеняво почти като естествения ми цвят, но като се видях изобщо не можах да се възприема. И сега отново искам да съм руса, но само с обезцветяване може да стане. Някоя от вас обезцветявала ли си е косата и какви са последствията? Реших да ставам тъмна, защото като бях руса косата ми се скъси многоо до раменете, накъсваше се, ходих да ми боядисват корените през 2 седмици... Много искам пак да съм руса, единственото, което ме спира е , че ме е страх да не ми пострада още косата от обезцветяването. Ако може да ми дадете съвет..

# 110
  • Варна
 Боядисване на две седмици  newsm78. Как въобще имаш коса се чудя. Моята е до средата на гърба и бих казала,че е здрава,но всичко е въпрос на грижи...

Намери читав салон работещ с предпазваща система. Много мацки в темата са се обезцветявали. Другия момент е,че трябва да си дадеш време да свикнеш с новия цвят. Изчакай той така или иначе ще се отмие от дължините бързо бързо. Прави маслени маски с топли масла и загряване под шапка. Хем ще съживиш косата хем по-бързо ще се отървеш от тъмното. След месец два може да се разминеш и само с боя без пране на дължините.

# 111
Ами попринцип бързо ми расте косата и на 2рата седмица имах израстнал корен..Иначе косата е побърквам от маски и масла. Вепе месец съм тъмна и малко се изми кестенявото, но фризьорката ми каза, че няма да стане с пране на косата, а само с обезцветяване.

# 112
Ами попринцип бързо ми расте косата и на 2рата седмица имах израстнал корен..Иначе косата е побърквам от маски и масла. Вепе месец съм тъмна и малко се изми кестенявото, но фризьорката ми каза, че няма да стане с пране на косата, а само с обезцветяване.

Качвали сме назад как се сваля боя с витамин С, един блистер натрошен в бебешки шампоан. Намажи се и седи 2 часа, после я измий и след нея направи домашен еластисайзър, след което пак я измий. После пак ще си говорим дали имаш нужда от обезцветяване. При нужда повтори процедурата след седмица.  Peace

И моята фризьорка, ми взе 10 см. от косата при последното ходене, но си имаше нужда си признавам. Ще взема май и аз едни кристали или нещо освежаващо.

# 113
Момичета, според вас с Гарние олиа 10.0 или 10.1 ще постигна ли светло пепелен цвят? newsm78 И в същото време да ми изсветли И корените достатъчно добре, в смисъл след боядисването корените да не са рижави, жълтеещи или много по-тъмни от дължините? Корените са тъмно пепелявпо руси, има 2-3 бели косъмчета, късички са, и 1 дълъг, досега боя не ги хваща (но не си личат, честно казано, само аз си знам) Mr. Green Както казах, с всякакви златисти, жълти и т.н. нюанси не бих се възприела добре, макар да харесвам как стоят на други жени. Та какво да очаквам от нюанси 10.0 и 10.1? Или и 9.0 ще свърши работа? Четох, че Гарние олиа изсветлява до 3 тона, а не знам спрямо моят цвят на коса какво означават 3 тона по-светла. Blush
След около 2 седмици ще пътуваме, ММ не ме е виждал боядисана изобщо Laughing и ми се иска да го изненадам приятно с цвета, а не неприятно. Mr. Green Също така, в чужбина досегашната ми боя я няма, а няма да имам проблем да купувам Гарние олиа.
Може ли да ми обясните и какво означава "матиране"? Показах на приятелка цветът на косата на едно дете- естествено пепелно русо, по-светло от моето, по краищата стоеше доста по-русо, но съм сигурна, че детето не беше с боядисана коса. И моята коса като съм била малка е стояла така по-руса по върховете. Heart Eyes Приятелката ми каза, че за да постигна аз това, трябва "да отида да ме матират". Thinking newsm78

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 14:59 от dolce miele

# 114
  • В полите на Пирин планина
Олиа-та изсветлява доста силно. Моята коса е светло кестенява и съм се правила с 9-ката и става доста светло.
От 9-ка и 10-ка няма как да искаш да ти оцветят няколкото бели косъма -в тях почти няма пигмент, а извличат от твоя пигмент, за да станеш по-светла.

По-светлите кичури се получават от слънцето и нямат общо с матирането. матирането маха жълти и оранжеви отенъци.

# 115
Не знам дали с гарние олиа ще стане, пробвала съм една по светла олиа и се беше получило изсветляване на корена, но ми жълтееше. Дори и някой да ти каже че при него се е получило добре, няма гаранция че на твоята коса ще се получи.
Да матираш косата означава да направиш обливка с боя с отенък. Правили са ми матиране с 9.1 или с 8.1 на някоя боя, след което косата добива пепелен отенък. Това което ти бях написала по-рано беше точно това, да изсветлиш косата по дължината, да видиш колко ще изсветли, след това да прецениш колко трябва да изсветлиш корена, защото ако сложиш същата боя на корените има голяма вероятност да изсветлят повече, в предния пост обясних защо. За да станат краищата ти по светли и да стоят като естествена руса коса, се прави балеаж, при което се изсветляват краищата. Честно казано не ги мисли боите в чужбина, там има огромно разнообразие, има и e bay от където можеш да поръчаш почти всяка боя и оксидант.
Редактирам се-при мен олиа 9 сваля 1 тон.
Различните коси са различни тонове, например твоята е около 7 мица. Така можеш да се ориентираш каква боя ти е нужна. И пак казвам-апоред мен за да смъкнеш тонове от дължините ти трябва по силна боя.

# 116
brummmm, в какъв смисъл ми трябва по-силна боя- по-силна като действие или по-светъл нюанс? От Гарние олиа 9.0, 10.0 и 10.1 кое е "по-силното"? newsm78 Вероятно с 9.0 би избило към златист оттенък, с такива впечатления оставам от прочетеното онлайн (не само тук) досега. Доколкото разбирам, в корените светлата боя би хванала по-добре, защото там косата е естествен цвят...
Другото което не разбрах е: има ли минимално време между 2 боядисвания? Нямам предвид обичайните боядисвания на корени, ами по-скоро ако стане някоя "грешка" с цвета Laughing
А за да хване боята и на белите косъмчета с какво трябва да се боядиса? Това за в бъдеще (когато станат повече) ще е важно. newsm78
Ако добавя чаена лъжичка зехтин към боята това ще намали ли действието и?
Lady Brinne, с 9.0 имаше ли златисти/жълти оттенъци?

# 117
  • В полите на Пирин планина
За белите косми аз слагах по малко - да кажем 1/4 тубичка натурална 8-ца, т.е. 8.0. Ако са много може и препигментация да се прави - маже се само боя без окислител на белите коси и се стои 15 минути с нея, а след това от желания цвят и се стои, колкото пише на боята.

Ето моята коса как става с деветки, вкл. и Олиа е нещо подобно - не ми избиват жълти и оранжеви нюанси:

Скрит текст:

При нужда от корекция на цвета, когато косата все пак е светла, спокойно може да се ползва само тониращ балсам. Аз ползвам Леганца.

# 118
  • София
Въпроса ми към вас е някой дали е изпробвал боя която може да ми свърши работа в домашни условия , не мисля ,че разликата в цвета е голяма и не ми се дават много пари за фризьор. Пробвах с матиращите (сини шампоани) ,но освен ,че ефекта е за минимален период от време, косата става ужасно суха и гори ужасно много от използването му. Ще съм много благодарна за съвети. 
Искам да е

Цвета на косата ми в момента е този -

идеи ?

# 119
Lady Brinne, много приятно русо ти става с деветки. Heart Eyes От светло кестенява коса, така ли? Доста изсветлява, вярно. Така като гледам, май по-скоро ще се насоча към 10.1, заради пепелния оттенък който искам да постигна.  Thinking Досегашната ми боя (амонячна) също е 10.1, но с нея чак дотолкова не ми изсветлява косата- от това което чета, а гледах и клипчета, с Гарнието може и да се получи...  Simple Smile
Тониращия балсам може ли да се нанесе веднага след боядисването? Ако има нужда от коригиране на цвета. Или не е добре за косата?

Общи условия

Активация на акаунт