Лотария "Зелена карта" 2019

• 344 750
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 2 115
  • Down south
Не навсякъде предлагат болнични дни.
Ако се случи нещо, се налага да се ползва отпуска, платена или неплатена.

# 2 116
  • София, България
Уау! 92 нови отговора. Добри сте! Много ще ми е гадно, ако баш сега изтеглят Джинкси!
Чакам да дойде 16-ти май. Тогава смятам да си проверя резултата. Понеже това ми е първото кандидатстване ми е притеснено как бих се почувствала след отказ, но от друга страна всяко зло е за добро и ще видя къде ще ме отведе вятъра в противен случай. Simple Smile Няма какво повече да дъвча аз лично, докато излязат резултатите, та ви оставям да си дискутирате, каквото ви е на сърце. Simple Smile

# 2 117
  • Варна
Чакам да дойде 16-ти май. Тогава смятам да си проверя резултата. Понеже това ми е първото кандидатстване ми е притеснено как бих се почувствала след отказ, но от друга страна всяко зло е за добро и ще видя къде ще ме отведе вятъра в противен случай. Simple Smile Няма какво повече да дъвча аз лично, докато излязат резултатите, та ви оставям да си дискутирате, каквото ви е на сърце. Simple Smile

Беше споменала, че от това зависи как ще ти се развие животът оттук нататък. Значи имаш план, даже два - един, ако спечелиш и заминеш за САЩ, и друг, ако не спечелиш. И в двата случая не трябва да съжаляваш, а да гледаш напред.

От тази година бях решила да си уредя някак нещата и да започна да пътувам, да обикалям света - но не като екскурзиант, а да отида някъде, да поседя месец-два-три, да разгледам забележителностите, да си поговоря с местните хора, да попия атмосферата, културата, да опитам кухнята. И какво ми се случи, взех, че си харесах апартамент, теглих два кредита за него и плановете ми се промениха. Не съжалявам за първия ми план, защото ми беше мечта и апартамента, но сега планирам как да го изплатя по-бързо и да реализирам и другия ми план с пътуването. Не съм се отказала от него, просто малко го отлагам във времето. А ако спечеля ЗК, това ще ми е бонус, ще започна да пътувам от Щатите, да поработя малко, да изплатя кредитите, после друг щат, посещение на различни места, други държави и т.н. Вече от чакане съм претръпнала и нямам нагласата да емигрирам за постоянно. Първата ми страст беше Австралия, там исках, но пустите им списъци са пропуснали професията ми и не можех по каналния ред.

Някой беше споменал в тази тема, че трябва да изживяваме всеки един момент и не трябва да гледаме назад. Спечелим, не спечелим - все ще е добре. Защото не знаем какво ни чака зад ъгъла.

# 2 118
  • Scotland
tissi, и на мен ще ми е гадно, честно казано. Седма година ми е подаване, предните го исках от душа и сърце, а не стана. Всъщност желанието ми за Америка е чисто по детински - мечта от лапе, която човърка. Именно затова не бях предприела никакви други стъпки за там. На едната лотария.
Daylily, и ти ми беше писала, че току виж тази година ме изтеглят. За пръв път, от седем години насам, не искам. Ако ни изтеглят и се откажем, поне ще освободим 4 визи Simple Smile
Ако някой се чуди защо все пак съм подала за лотарията, като заминаваме за UK, ще кажа, че заминаването за Острова се подготвяше от около две години. Иншурънс, банкова сметка, self-employed, ей такива нещица, но го отлагах във времето. Сякаш защото лесният достъп успокояваше. Подадох си и за лотария 2019, и в момента на подаването исках да ни изтеглят. Началото на февруари, обаче, отидох за пореден път на гости в UK, взех и децата. Много им хареса. С моята близка там обсъдихме предстоящото напускане ЕС от страна на UK и си дадох сметка, че с всички готови документи - няма за кога да отлагам. Напускането ще се случи през март 2019-та, а аз трябва да съм там преди това. Имам две деца, обаче, които искам да стартират учебната година заедно с другите, а не да идват по средата, та от само себе си дойде решението за август. Това е! Едно изтегляне от лотарията, точно сега, ще ме набърка доста сериозно Sad
Pupitka, и аз си мисля, че UK май ще ми е по-добре. Близък човек, на който мога да разчитам безрезервно, евентуално дори за общ бизнес + разстоянието от едва 3,5ч път до Бг = сериозно предимство.

# 2 119
Pupitka, и аз си мисля, че UK май ще ми е по-добре. Близък човек, на който мога да разчитам безрезервно, евентуално дори за общ бизнес + разстоянието от едва 3,5ч път до Бг = сериозно предимство.
Мен най ме кефи разстоянието... някакви си 3 часа... Simple Smile)

# 2 120
Доколкото знам ако си настинал и ти се налага поне ден - два отпуск по - болест ти ги взимат от полагаемия, отделно здравната система ми е доста объркана там, плащаш здравна застраховка, която НЕ покрива абсолютно всичко и зависи от пакета, който плащаш (някъде бях чел че взимане на кръвни изследвания било от порядъка на 7000$ ) Останах шокиран !!!

# 2 121
  • Down south
Еее, стига де, не вярвайте на всякакви истории,  7К само за кръвни изследвания.
Здравната система, просто е различна от тази в България

# 2 122
И застраховката и болничните зависят от това за кого работиш и какви бенефити има.
Последната ни сметка от 2 дни престой в болницата е 23К, застраховката е платила от поисканите $11. Представям си ако нямахме застраховка какво щеше да ми се изтресе на главата. Оказа се стомашен вирус.

Относно $7К за кръвни изследвания няма да се учудя. Зависи какъв панел се пуска, има панел който струва 1.5К

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 18:01 от Titina

# 2 123
Попаднах на една "страхотна" оферта във фб, в една от страничките на българи в САЩ.

"Simeon Simeonov‎
Току-що ·
Скъпи Българи членуващи в тази група. След седмица на 15 май излизат резултятите от тазгодишната лотария за зелена карта DV-2019 за някой мечтата ще се окаже реалност. Аз се обръщам към тези от вас които след седмица ще се окажат сред щастливците спечелили лотарията. Много от спечелилите в предишните години не реализират своят късмет и не замимават за САЩ поради финансови или други причини. Аз предлагам на спечелитите в тазгодишната лотария да ги спонсорирам за да имат възможност за един добър старт за нов живот в САЩ. Моля на този пост да отговарят или да ми пишат на лично само спечелилите DV-2019. Предложението ми е валидно от 15.05.2018г. До преди явяването на спечелилият човек на интервю за получаване на зелената карта. Благодаря за вниманието и успех на всички кандидатствали!"

А каква ли му е целта на този господин?

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 18:20 от SND92

# 2 124
  • Варна
Е каква, ще сключат брак, спечелелия ще изкара някой лев, иска не иска ще отиде до САЩ, пък току виж, може да му хареса. След това развод и кой от къде е. Grinning

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 18:09 от MapTo_D

# 2 125
  • Down south
Вероятно сключване на брак. Това е най-бързия начин.

# 2 126
Като го препрочетох още един път има логика, че целта му е брак.

"Предложението ми е валидно от 15.05.2018г. До преди явяването на спечелилият човек на интервю за получаване на зелената карта."

# 2 127
  • София
Според вас защо след като тегленето е на 15 май, софтуерът позволява още сега да се проверят резултатите? И изписва съответният резултат от тегленето. Ако не работи софтуерът просто щеше да излиза съобщение за датата а не да дава резултат. Аз съм от неизтеглените.

# 2 128
  • Варна
Да не си проверяваш резултата от миналата лотария? Някой друг да пробва и да каже.

# 2 129
Според вас защо след като тегленето е на 15 май, софтуерът позволява още сега да се проверят резултатите? И изписва съответният резултат от тегленето. Ако не работи софтуерът просто щеше да излиза съобщение за датата а не да дава резултат. Аз съм от неизтеглените.
Когато написваш confirmation number виж че започва с 2018хххх, а трябва да започва с 2019хххх с фискалната (незнам така ли се нарича) DV2019, а не DV2018

Общи условия

Активация на акаунт