Лотария "Зелена карта" 2019

• 337 713
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 2 925
  • Варна
За да е шофьор трябва да има книжка, изкарана там, нашите не важат. А дори и да важат - да му дадат да кара автобус с деца е абсурд. Даже за да паркираш коли на паркинг искат да имаш техен drivers license. А за да изкараш книжка има някой тънки моменти, че трябва да представиш някакво писмо, чек, сметка или нещо си, че живееш на еди кой си адрес. Wink
Иначе работа за старт има, я ще е общак/помощник на някой, я ще боядисва. Но! Търси познати там, аз наистина не си представям момента да отидеш някъде, без да познаваш абсолютно никой.

# 2 926
  • София
Тяхна книжка не се вади трудно, при наличие на адрес и право на резидънс (изпитите са им фасулски в сравнение в нашите, големият ми син държа такъв преди 3 години, когато започваше магистратурата). За училището гледах в квартала, където синът ми живееше (кварталното училище), дадох го за пример за бързо намиране на работа.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 16:17 от Sharky*

# 2 927
  • София
Много ми е интересно как все ги теглят тея неориентираните без никава представа како, как и къде, само с мечти....

Догодин и аз ще пускам казвайки, че само ще си пробвам късмета, може пък случайно да ми провърви...

- Работа за старт винаги можеш да си намериш в САЩ, все пак говорим за страна, която приема хиляди студенти годишно за сезонна работа. Моят съвет е ориентирайте се към заминаване (ако ви дадат виза) преди началото на туристическия сезон и си намерете именно сезонна работа (или две), които да ви помогнат да изкарате и спетите пари и следвателно да си стъпите на краката. Такава работа може да се намери и предварително. Това разбира се ако не сте си намерили друга работа преди това или не тръгвате с 20 бона.

- Не трябва да имате гарант, трябва да имате адрес, на който да си получите зелената карта.

- Добре е да тръгнете с възможно най-много заделени пари за да се чувствате спокойно..

- Внимателно изберете дестинацията си - за начало (освен ако нямате роднини и приятели) не е ок да се пльоснете в центъра на Ню Йорк, колкото и да ви се иска, не ви чакат с цветя и рози, като по филмите.  Ситуацията вече е различна, ако имате при кого да отидете и той може да ви помогне, това е по-добрият вариант със сигурност.

- Ако английският ви не е на добро ниво използвайте времето до интервюто (заминаването), за да го подобрите, така ще ви е много по-лесно във всяко отношение.

- Прочетете внимателно всички инструкции и указания във all, в раздела за зелена карта, там ще получите отговори на всичките си въпроси..

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:22 от Г-ца Бързо се уча (Storm Worm Virus)

# 2 928
Имам много високо ниво на английски. Тук е мястото да похваля моята школа по английски Аво-Бел. Ако не бяха курсовете, с това постоянно започване от азбуката при всеки нов учител в училище нищо нямаше да знам. Работил съм в англоезични американски компании. Имам и диплома от Американския. До сега точно 3 пъти съм живял в чужбина на места, където не съм познавал никой. Да, много е тежко, все едно си The wandering Jew, но търсиш по някакви начини да се запознаваш с хората, най-вече чрез Фб намирах групи например за планинарство и така. Мисълта ми е по-скоро да работя минеене на чинии докато си намеря по-добра работа.

# 2 929
  • Варна
Ами давай, започвай да спестяваш пари /ако трябва ще теглиш и заем преди да заминеш и ще го погасяваш от САЩ/, попълвай ds-a и чакаш да ти дойде интервюто. А може да изчакаш и някоя булка евентуално да ти драсне на лично хаха.
Хубаво е да отидеш, да не се чудиш след време какво-що... Wink

# 2 930
Вече имам предложение за кореспонденция на лични, освен нея да попитам дали има познати там. Имам познати американци, но те живеят тук, а и ги познавам от скоро.

# 2 931
  • Варна
Е, на 30 и кусур си, не си малък, действай както прецениш, всеки си носи кръста. Wink

# 2 932
  • Down south
Гледай да договориш добра цена, поне $50К. Като ще рискуваш, да е оправдано.

# 2 933
  • Варна
Гледай да договориш добра цена, поне $50К. Като ще рискуваш, да е оправдано.

Абе лично аз мисля, че 50 000 $ трудно ще договори, ама пък знае ли се. И в лева да е пак няма да е никак лоша цифра. И без това затегнаха нещата тази година, има по-сериозни проверки и като нищо такива бракове, сключени след изтегляне и без никаква история преди това между двама души няма да минават, а ще получават отказ.
Не, че не познавам хора, които се срещнаха и след 6 месеца правиха сватба без да има намесени деца или зелени карти, но това е по-рядко срещано. Simple Smile

# 2 934
  • Down south
Иначе Америка и Англия за мен са специални, най-любимите чужбини, защото аз харесвам това, което познавам още от детството. На тая възраст тепърва да ходя в някоя друга страна, за която не знам нищо освен как се казва столицата и 1-2 неща не виждам как да стане, просто няма да мога да свикна. Това е предимството на англо-саксонските страни за мен, защото съм имал допир с тях от много рано. Как бихте постъпили на мое място? Бихте ли рискували за сбъдването си на детската си мечта? Или да се насочвам към все още по-достъпната Англия?
Май се загубих в "превода"  newsm78

Цитат
Имам много високо ниво на английски. Тук е мястото да похваля моята школа по английски Аво-Бел. Ако не бяха курсовете, с това постоянно започване от азбуката при всеки нов учител в училище нищо нямаше да знам. Работил съм в англоезични американски компании. Имам и диплома от Американския. До сега точно 3 пъти съм живял в чужбина на места, където не съм познавал никой.
Имаш американска диплома, говориш езика добре, работил си в американски компании, живял си в три страни и същевременно не знаеш нищо за САЩ и се страхуваш да предприемеш стъпката?

Някоя мома, май трябва да те хване за ръка и да заведе  Party

# 2 935
Имам много високо ниво на английски. Тук е мястото да похваля моята школа по английски Аво-Бел. Ако не бяха курсовете, с това постоянно започване от азбуката при всеки нов учител в училище нищо нямаше да знам. Работил съм в англоезични американски компании. Имам и диплома от Американския. До сега точно 3 пъти съм живял в чужбина на места, където не съм познавал никой. Да, много е тежко, все едно си The wandering Jew, но търсиш по някакви начини да се запознаваш с хората, най-вече чрез Фб намирах групи например за планинарство и така. Мисълта ми е по-скоро да работя минеене на чинии докато си намеря по-добра работа.

Добрият английски е много добра подкрепа към CV-то! Зарежи миенето на чинии, имаш шансове за повече! То и на интервю като отидеш пак ще си проличи...
Според мен, проучи възможностите да намериш познати там, които да ти помогнат най-вече като препоръка за работа... (А ако те и приютят от летището - още по-добре...) Виж из групите за българи в САЩ по соц. мрежи. Все ще попаднеш на отзивчиви сънародници... Друг път е да помолиш всеки свой познат да ти направи връзка с негови познати в САЩ (т.е. по веригата : приятел на мой приятел). Все ще се намери такъв - то толкова народ се изнесе, че хич не се съмнявай - просто разпитвай по-активно!

# 2 936
Толкова акъл му наляхме на Мишо, че ако вече не е запискал час в гражданското значи не става нищо от него. Дано невестата е в час с нещата и да му провърви.
А това че Америка и Англия му били “любимите чужбини” цяла сутрин се смея.
Дано от посолството не четат тук, че кандидата завършил американския и младоженец ще изгърми на интервюто. Пазете си гърба бе хора.

# 2 937
  • София
Вече влизат на 10г в пубертета,ама на 30г.още не им е дошъл акъла.😂😂😂😂

# 2 938
  • Down south

А това че Америка и Англия му били “любимите чужбини” цяла сутрин се смея.
Дано от посолството не четат тук, че кандидата завършил американския и младоженец ще изгърми на интервюто. Пазете си гърба бе хора.
На интервюто, като му връчат да попълва новата форма, да не вземе да впише БГ мамма ника  Joy 
Не знам, как ще си комуникират с момата, но да не оставят следи.
А, да и да вземе капаро, в случай, че вземат да изгърмят на интервюто.

# 2 939
Ами в тия 3 страни където съм бил така и не можах да свикна, буквално живеех за ваканциите в родния град. Булеварди, сгради, всичко - различно. Това как да е, но да не знаеш езика е все едно си в балон.
Любими са защото знам какво да очаквам. В Лондон бях още като тийн. Аз не обичам големите промени и си искам това, което първо съм видял. САЩ и Англия поне съм им слушал езика, знам филми, сериали, пиша си в нета с тях. Не е като да ида в Дания например дето един техен филм не съм гледал, не знам езика и автоматично ще държа на англосаксонска учтивост или американски тип обслужване, каквито те не могат да предложат. Къде е Лондон, къде е една мрачна Варшава с лошото обслужване.

Общи условия

Активация на акаунт