Лотария "Зелена карта" 2019

• 337 700
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 2 910
Може и да не са толкова малко. А просто да не пишат по форуми. Започнаха да се появяват с въпроси за попълването на ds-260, за бракове и т.нат. Simple Smile
Да, напълно е възможно да е така, макар че ще е прецедент, защото хората следят двата форума като цяло и после пишат. Ще се разбере, така или иначе. Просто ми е любопитно Simple Smile
Ами да ти кажа, не е точно така Simple Smile аз примерно започнах да следя из форумите и да чета чак след като бях изтеглена, тогава си е и записах тук, което беше в края на юни, миналата година. Чак тогава бях проверила и разбрала, че съм изтеглена. Не всеки чете форума преди това Simple Smile

# 2 911
  • Сф
Какво е положението при Саймън и алл? Почнаха ли да се появяват повече изтеглени?

# 2 912
И една питанка от мен. Мисля да направя застраховка за поне месец и гледах ей този линк, който и Саймън препоръчва.. www.visitorscoverage.com
Някой правил ли си е, на коя фирма да разчитам и има ли някоя водеща, понеже като параметри са горе долу сходни, вече зависи колко ще дедъкшана първоначално, което оскъпява колкото по малък е.. Rolling Eyes

# 2 913
  • Sunshine state
Честито на печелившите и успех! Flowers Four Leaf Clover
И аз съм на мнението на Джинкси. Учудващо малък е броят. Дори и тези хора да не участват във форум, много от тях се oриентират в дните след изтеглянето към алл-а, най-малкото, за да задават въпроси. Сега са единици, което е малко. Ще видим колко изтеглени ще обявят в статистиката. Любопитно ще ми е.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 20:11 от Pupitka

# 2 914
  • София
И аз като Инка,разбрахме след 1.06 че сме изтеглени,бяхме двеста и някой си номер. Доста късно почнах да пиша, по активна станах като видях,че интервюто ни е на първата дата 😂 ,а си мислих че ще имаме доста време.

# 2 915
първите 2 - 3 дни ми беше кофти след като разбрах, че не сме изтеглени, но мечтата си е все така силна.. на есен с песен !!!

# 2 916
Здравейте, аз по принцип не пиша по форуми. Изтеглен съм. Grinning Но малко ме е страх, честно казано, макар, че ми е отколешна детска мечта Америка. От една страна съм вече на 30 и кусур, от друга страна там нито имам предложение за работа, нито при кого да отида - всичките ми познати, роднини и приятели са в България или Европа. Вярно ли е, че трябва да имаш гарант там или доста пари за да отидеш? Иначе Америка и Англия за мен са специални, най-любимите чужбини, защото аз харесвам това, което познавам още от детството. На тая възраст тепърва да ходя в някоя друга страна, за която не знам нищо освен как се казва столицата и 1-2 неща не виждам как да стане, просто няма да мога да свикна. Това е предимството на англо-саксонските страни за мен, защото съм имал допир с тях от много рано. Как бихте постъпили на мое място? Бихте ли рискували за сбъдването си на детската си мечта? Или да се насочвам към все още по-достъпната Англия?

# 2 917
Здравейте, аз по принцип не пиша по форуми. Изтеглен съм. Grinning Но малко ме е страх, честно казано, макар, че ми е отколешна детска мечта Америка. От една страна съм вече на 30 и кусур, от друга страна там нито имам предложение за работа, нито при кого да отида - всичките ми познати, роднини и приятели са в България или Европа. Вярно ли е, че трябва да имаш гарант там или доста пари за да отидеш? Иначе Америка и Англия за мен са специални, най-любимите чужбини, защото аз харесвам това, което познавам още от детството. На тая възраст тепърва да ходя в някоя друга страна, за която не знам нищо освен как се казва столицата и 1-2 неща не виждам как да стане, просто няма да мога да свикна. Това е предимството на англо-саксонските страни за мен, защото съм имал допир с тях от много рано. Как бихте постъпили на мое място? Бихте ли рискували за сбъдването си на детската си мечта? Или да се насочвам към все още по-достъпната Англия?
Действай, не се замисляй за САЩ... в Англия или в България винаги достъпни.

# 2 918
Каква Англия, изтеглен си за САЩ бе мойто момче. Бързо брак за парички, и заминавате. Като не ти хареса там, ще се върнеш. Нито мрачна Англия ще избяга, нито клета България.
Честито от мен.
Как все такива ги теглят бе мама му...

# 2 919

Цитат
Как все такива ги теглят бе мама му...
Joy

# 2 920
Бихте ли рискували за сбъдването си на детската си мечта? Или да се насочвам към все още по-достъпната Англия?
Не се занимавай с Англия, аз съм тук от 10 г и такава ксенофобия не е била. След Брекзит нищо не е същото, след още няколко години бедния данъкоплатец ще удари дъното, затова и аз си давам няколко годинки още тук. Да не споменавам че паунда вече нищо не струва, а мерките за емигранти са ги стегнати яко.
Мисля че не трябва да изпускаш зелената карта ако ти се отвори шанс, защото никоя друга държава не ти дава перманентно местожителство без и един ден да имаш там. На мен ми трябваха 5 години да постигна този статут

# 2 921
  • Варна
Първо честито. Помисли си добре над шанса, който ти се дава.
Гарант не ти трябва, трябва ти адрес в САЩ, на който да си получиш документите. Трябват ти и колкото може повече пари. Без близки познати или познати на познати, където евентуално да можеш да отседнеш дори за седмица-две ще е трудно, но не и невъзможно. Просто ще ти трябват още повече пари за хотели/хостели или там, където ще нощуваш. Евентуално може да се пробва да се намери квартира още от България, но е по-сложно, а като нямаш близки там почти невъзможно. Работа не предлагат, ти сам се спасяваш, ако успееш. Ако ли пък не - прибираш се. Но там възможности има.

Какъв ти е номера, с който си изтеглен? Че се появи един с номер 29000+, него може въобще да не го огрее, ако нещата са както сега. Сам ли си, имаш ли жена/приятелка? Може да сключите брак и да заминете заедно. Аз лично смятам, че там Не е за сам човек. Мое мнение и не ангажирам никой. Друг вариант е, някоя 'девойка', на която Америка също ѝ е мечта да ти предложи някой лев, да направите сватба, да заминете, взимате си картите и всеки по пътя си. Е, добре е и да се разведете, че може да се чувстваш ограничен.
Успех, каквото и да решиш.

# 2 922
  • Sunshine state
Правилно си разбрал - ще ти трябват доста пари, за да се захванеш с начинанието. Независимо дали имаш/нямаш гарант, пари ще ти трябват. Гарантът на практика вече не "гарантира" за теб с нищо повече от предоставянето на адрес, на който да си получиш документите. Ако се ангажира с нещо допълнително, това вече е бонус, но ако нямаш приятели и роднини, не виждам как. Ако си сам /без деца/, ще ти е по-лесно да се оправиш . Не е нужно да имаш подсигурена работа - хващаш каква да е  работа като за начало /има такава,не е като да няма/ и после се озърташ за нещо друго. Аз тази дилема не мога да я разбера също - паднала ти се е Зелена карта, а се чудиш за Англия. Виж накъде те влече и си реши.  Успех!

# 2 923
Сам съм, нямам гадже в момента. Двоумя се, защото съм работил работи като такива в кол центрове, където не е добре заплащането и на практика след наеми, сметки и социален живот не ти остава нищо като спестявания. Но си ми е мечта, никъде в Европа не може да живееш така както в САЩ. Извън Европа по-може, може би Канада е хубавото от Европа с хубавото от САЩ, но по точковата не се класирам.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:31 от mi6oto

# 2 924
  • София
Mi6oto (или Майкъл) - няма какво да губиш. Що се отнася до работата на място: наскоро разглеждах обяви за работа в един много приятен, културен и красив квартал на Маями - търсят шофьори на училищни автобуси, в превод: работа за старт винаги се намира и не е задължително да миеш чинии.

Общи условия

Активация на акаунт