Лотария "Зелена карта" 2019

• 340 034
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 420
  • София, България
Според онзи "тест" няма да мръдна от ЕС. Получавамнад 20 точки заради години и ниво на език и до там... останалото не е достатъчно, за да хвана 30-те примерни точки за САЩ. За това на есен с песен чакам лотарията.

# 3 421
Според онзи "тест" няма да мръдна от ЕС. Получавамнад 20 точки заради години и ниво на език и до там... останалото не е достатъчно, за да хвана 30-те примерни точки за САЩ. За това на есен с песен чакам лотарията.
Не бъди сигурна, езика може да го вдигнеш, а job offer дава допълнителни точки. Wink

# 3 422
  • Sunshine state
Нещо интересно, престават явно да процесват и  AP-тата, което значи, че визите съвсем са на свършване:

http://britsimonsays.com/dv2018-visas-running-out/

И в уведомлението им казват да де кандидатства за 2020-та. Тоест лотария ще има с голяма вероятност.

# 3 423
Според този тест покривам критериите за Канада и Нова Зеландия, за САЩ и Австралия - не.
А очаквах че ще ме пуснат и за Австралия, колкото за щатите нямам идея какво е заложено като праг
Simple Smile

# 3 424
Според този тест покривам критериите за Канада и Нова Зеландия, за САЩ и Австралия - не.
А очаквах че ще ме пуснат и за Австралия, колкото за щатите нямам идея какво е заложено като праг
Simple Smile
Според теста се класирам за Австралия, Канада, Хон Конг и Нова Зеландия.
Ноу тенкю.

# 3 425
Според теста се класирам за Австралия, Канада, Хон Конг и Нова Зеландия.
Ноу тенкю.
И аз така.

Съгласна съм иначе с Пупитка, степента на образованието и броя дипломи не са залог за успех. Нивото на езика е преимущество и това да си оправен, пробивен човек.

# 3 426

Съгласна съм иначе с Пупитка, степента на образованието и броя дипломи не са залог за успех. Нивото на езика е преимущество и това да си оправен, пробивен човек.
Много ми е интересно как според теб ще разберат колко точно "оправен" и "пробивен" си? Нали питаш за точкова система и критерии, едва ли единия от критериите ще е "тоя ми изглежда оправен, дай да му дадем виза, пък, ако не е, ще му я вземем".

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 19:43 от Blackbling

# 3 427
Оправен и пробивен беше на мода преди 20 години когато бригадирите оставаха нелегални, сега тези най оправните пият син етикет и пушат кубински пури край басейните си.  Wink
В наши дни  ще се набляга на езика, квалификацията и стаж свързан с професията.

# 3 428

Много ми е интересно как според теб ще разберат колко точно "оправен" и "пробивен" си? Нали питаш за точкова система и критерии, едва ли единия от критериите ще е "тоя ми изглежда оправен, дай да му дадем виза, пък, ако не е, ще му я вземем".
Не знам каква точно ти е радостта от заяждане, но все пак ще ти отговоря.
Моля те, прочети назад. Не съм писала никъде, че искам да въведат точкова система. Попитах какви са изгледите за едното и другото и споделих смесени чувства и към двете. За мен, единственият плюс на точковата система би бил, че ще видя черно на бяло, имаме ли шанс или не. Ако имаме - ще се пробваме, ако нямаме, край с темата. Кандидатстваме от 8-10 години (аз 8, ММ 10).
Не знам как реши, че предлагам критерии пробивен и оправен, това е някакъв твой прочит. Отговорих в контекста на това, че високата квалификация не е равна на висока степен на адаптивност. Просто живея от 6г. извън Бг, макар и не в САЩ. Виждам хора, които съвсем не са нито най-умните, нито най-високо квалифицираните, които обаче се справят доста над средното ниво като емигранти. Просто имат други качества - работливост, упоритост, оправност, находчивост, предприемчивост и т.н. Сега да не излезе, че пропагандирам, че успешния емигрант е нахален простак.

So Lucky*, да си пробивен е винаги на мода. Естествено, не като критерии за избор в точкова система.

# 3 429
  • Варна
Нещо и аз не мога да разбера, защо Blackbling се напъва да пише за някаква си точкова система, която евентуално присъства само в главата и туитовете на Тръмполяка?
Едната гола диплома нищо не значи, ако си некадърен, ако искаш и доктор бъди, все тая.

# 3 430
Ами защото жената изявава желание да си "го" мери и да си изчислява шансовете, а не може да разбере, че ако и вкарат точковата система само ще загуби. Просто се опитвам да и обясна, че  ако сега и е малък шансът да получи зелена карта, ако вкарат точкова система, шансът и ще стане двойно по-малък, за това да ходи и да пали свещи да не я вкарват, а не да се чуди как ще и бъде по-добре.
А колкото до дипломите, аз съм си го казала още в първия си пост по този въпрос. Дадох пример с моето образование, защото дефакто имам някакво, но кел файда че го имам, със сигурност няма да ми е от полза, но пък другия момент е, че ти, ако щеш и най-кадърния бъди на земята, нямаш ли го черно на бяло, при точкова система не важИш. Изводът е, че при такава система, хем трябва да си ги имаш дипломите, хем тези дипломи да имат някакво покритие и още един куп други изисквания.
Интелигентните хора тук ще ме разберат.

# 3 431
Никъде не видях, че при точкова система шанса пада, за някои хора ще падне поради възраст и т.н., но за други ще с вдигне. Нека поживеем, пък ще видим.
За сега чакаме есента.

# 3 432
Лотарията Зелена Карта напрактика си е програма за ниско квалифицирани хора, просто една диплома за средно образование и готово. Поради тази причина и според мен много по малко хора биха се класирали ако се промени към точкова система.

# 3 433
  • Варна
Хаха, това сериозно ли? По-голяма глупост /с извинение/ скоро не бях чел!

# 3 434
Хаха, това сериозно ли? По-голяма глупост /с извинение/ скоро не бях чел!
Ако коментара е към мен, би ми било интересно да чуя защо смятате така?

Общи условия

Активация на акаунт