Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 999
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 435
Хаха, това сериозно ли? По-голяма глупост /с извинение/ скоро не бях чел!
Сигурно и ти си някой ниско квалифициран с едно средно и готово. Wink

# 3 436
Хахахаха заклевам се, че това ми е последният пост по този въпрос, защото съм сигурна, че станах адски досадна за някои потребители.
So Lucky, мила, нали точно това се опитвам да обясня от 10 поста насам.
Самият Тръмп го каза "Искаме в Америка да идват велики хора". Под "велики хора" предполагам няма предвид някой завършил счетоводство, маркетинг, МИО, някаква филология или нещо друго в този дух. Предполагам, че ще се търсят хора, които имат някакви значителни успехи и заслуги или поне успяли хора. Сега друг е въпросът колко от тях биха тръгнали да имигрират точно в Америка, защото един добре квалифициран човек, може да бъде успешен във всяка една нормална държава. Не казвам, че в България няма такива хора, но са единици на фона на останалите.
Аз лично съм чувала от моята баба за наши роднини, които са имигрирали в САЩ преди около 15 години, с работна виза, не чрез лотарията, само че мъжът в семейството бил някакъв херург и едва ли не бил корифей. Ето такива хора си мисля, че при една точкова система ще се класират.
Извинявам се на Wednesday28, ако случайно съм подценила геният и и тя всъщност се окаже наистина един професор.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 10:24 от Blackbling

# 3 437
Извинявам се, освен средно образование трябва и страната да има право на участие. Никъде не виждам изискване за квалификации освен средно образование. Съответно много е лесно да се покрият изискванията за Лотарията Зелена Карта.

# 3 438
Blackbling аз съм от тези, които те разбират, затова и се включих че напрактика Лотарията Зелена карта си е програма за нискоквалифицирани хора, поради факта че даже и един тинейджър без ден стаж но вече с диплома за средно може спокойно да си се класира като притежател на виза от тази Лотария.

# 3 439
  • Сф
То висококвалифицраните ( хИрурзи, учени, музиканти и т.н.) и хора с високи постижения, и сега могат да се сдобият с виза, без да чакат на ЗК. Аз съм на мнението, че Тръмп по- скоро би заложил на точкова система от рода на Канада и Австралия, така или иначе на  надарените и сега им е отворена вратата към Америка

# 3 440

Аз лично съм чувала от моята баба за наши роднини, които са имигрирали в САЩ преди около 15 години, с работна виза, не чрез лотарията, само че мъжът в семейството бил някакъв херург и едва ли не бил корифей. Ето такива хора си мисля, че при една точкова система ще се класират.

Само да вметна, че към днешна дата хирург, дори и корифей не може да практикува хирургия в Сащ или Австралия.
По другия въпрос, great people не означава само нобелови лауреати, и величия,
 great може да бъде и бате Гошо който знае английски и работи по специалността си...и т. н.

# 3 441
Хирурга го дадох просто като пример. Може да търсят и инженери, ама не от тези просто дипломираните, защото в гимназията, в която завърших средното си образование беше пълно с такива, работещи като учители, защото не можеха да си намерят друга работа. Може и космонавти да търсят или завършили някаква авиационна специалност и т.н.
Иначе пак казвам счетоводители, финансисти, юристи с лопата да ги ринеш, нито е нещо специално, нито е нещо уау. Предчувствам, че изискванията ще са високи.

# 3 442
Blackbling е напълно права. Искат в страната си определен тип имигранти. Не, че сред кандидатите за ЗК няма такива, но нали е жребий - въпрос на шанс е тези хора да бъдат изтеглени.
Чета, че в темата се споменава за работна виза. Не знам дали сте се интересували каква е процедурата, но от Бг да си намериш работодател в САЩ, е много, много трудно. Щом като разберат, че не си в страната, повечето отказват. Има хора, които са заминали по този начин, но са малко.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 12:09 от Coelum

# 3 443
  • Варна
Според мен трябва да си страшен факир, за да се добереш до работна виза. Не просто да си някакъв добър хирург или строителен инженер, а незаменим такъв.
За това ми стана смешно твърдението, че е за нискоквалифицирани хора. Със сигурност и такива участват, но участват и квалифицирани и добри в професиите си хора, но не чак брилянтни, че да идват да им се молят да емигрират в САЩ и да работят за някой си...

# 3 444
Лотарията е идеален вариант за нискоквалифицирани хора. Няма друга развита страна която дава Зелени карти с такива елементарни базови изисквания от това да имаш просто някакво си средно образование. Ето например ние няма как да покриеме точковите системи на Австралия или Канада и затова си седяхме и си разчитахме само на някаква си проста лотарийна система в която се въртят също пенсионери и други неквалифицирани които имат шанс само и единствено на някаква си лотария.

# 3 445
Марто, тя по-скоро имаше в предвид, че лотарията дава шанс на такива хора, а не че могат да кандидатсват само такива.

# 3 446
Познавам хора заминали с работна виза, но преди години, сега мисля, че и квотата е доста ниска, а сектора е само ИТ.
Аз го разбирам Доналд Дък че иска квалифицирани, много ясно, но нека не забравя кой му чисти тоалетните в хотелите...

# 3 447
Аз съм в ИТ сферата. Според мен по-сериозния проблем за работната виза е, че съпруга не получава такава. Той получава виза, мисля беше L1, с която няма право да работи. Аз подадох ореди две години на няколко места за работа, но не получих нито едно обаждане. Спонсорството за работна виза въобще не е толкова лесно, както и квотите също са ограничени.

# 3 448
  • Down south
Така е, към днешна дата е много трудно с работните визи.  

Относно хирургът, който е заминал с работна виза, трудно ми е да повярвам, поради естеството на работа, като хирург. По-скоро би било възможно, ако е било свързано с научна работа,  преподаване и пр.

# 3 449

Само да вметна, че към днешна дата хирург, дори и корифей не може да практикува хирургия в Сащ или Австралия.
По другия въпрос, great people не означава само нобелови лауреати, и величия,
 great може да бъде и бате Гошо който знае английски и работи по специалността си...и т. н.

Всъщност може. Но след приравняване на дипломата. За целта трябва да мине USMLE, всичките му части. Тежки и големи изпити, искащи много време за подготовка. За да имаш и шанс за работа, трябва да ги минеш с висок резултат. Брат ми замина така. Жена му нямаше право да работи, докато в последствие брат ми не взе зелена карта чрез работодател.

Blackbling, теб просто те подминавам вече. Аз желание за заяждане на дребно нямам.  

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 15:04 от Wednesday28

Общи условия

Активация на акаунт