Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 910
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 690
  • Sunshine state

Edryn, за такива случаи си има reentry permit - имате основателна причина за по-продължително отсъствие. По-скоро сте се разочаровали доста, за да върнете така бързо картите.
И аз за спешното не съм съгласна и веднага давам пример - наш приятел имаше съмнение за две пукнати ребра и без да попита директно отишъл в спешното - никой не му казал нищо каква ще бъде сметката, а не е като да не е попитал. Направили му рентген и след седмица идва сметка от 2500$. И той мина по някакво charity, та му опростиха доста от нея и накрая на разсрочено изплати 1500$. Не ти казват винаги.

# 3 691
  • София, България
Не претендирам, че разбирам, аз самата никога не съм била в САЩ, знам за скъпото здравеопазване от тези от вас, които са там и споделят, плюс приятел, който живее от 2 години там, след като спечели от лотарията. Слава Богу не му се е налагало да се опира до това да изпробва системата по здравеопазване. Сега има планове да дойде да поживее малко в Англия, но няма никакво намерение да си дава зелената карта. За да не си загуби статута е достатъчно да влиза веднъж годишно в САЩ. Та се чудя защо някой би се отказал от картата си, при все, че има законно разрешение за отсъствие до 2 години по мои спомени, но мисля, че трябваше да се представят някакви причини, евентуално документи, но за това стрелям малко насляпо, защото наистина не помня, но знам, че имаше такова нещо. Както и да е, аз чакам да дойде време за следващата лотария. Предполагам ще кандидатствам отново Simple Smile До тогава ви оставям да си теглите локуми, на каквито теми пожелаете. В момента се намирам в слънчев Кипър и ми е доста густо да си призная Simple Smile

# 3 692
Защото ги е тръшнала носталгията и най-вероятно им е залипсвало  като се разминават с колите да чуват надънена чалга. Културният шок си е сериозно нещо. Ама като са се върнали в мизерията и са разбрали, че са направили най-голямата грешка в живота си и сега драпат да се връщат....но дали птичето ще им кацне отново на раменете....

# 3 693
Когато не искат-каца, когато искат-не каца. Понеже дебнем за наши познати и им пускаме всяка година, та видях, че са ограничени Китай, Индия и Англия (понеже там е пълно също с индийци) и др. Незнам предни години как е било, но това доста добре звучи.

# 3 694
Индия и Китай от години са ограничени, но те емигрират по др начини.

Задължително ли е да се слуша чалга?

# 3 695
Защото ги е тръшнала носталгията и най-вероятно им е залипсвало  като се разминават с колите да чуват надънена чалга. Културният шок си е сериозно нещо. Ама като са се върнали в мизерията и са разбрали, че са направили най-голямата грешка в живота си и сега драпат да се връщат....но дали птичето ще им кацне отново на раменете....
Чак такъв шок, че да си върнеш зелената карта... Thinking Има хора които не им харесва в САЩ, но си пътуват до там веднъж годишно колкото да си поддържат правата.
Китайци, индийци имат много голяма диаспора там, цели квартали са, както и мексиканците.

# 3 696
Здравейте,

Става въприос за Зелена карта. Утре рано сутринта излитаме за САЩ и чак сега виждам, че трябва да заплатим онлайн такса от 220 долара за обработка на документи и пише, че трябва да ги заплатим преди да отпътуваме. После пише, че няма да получим зелените си карти докато не си заплатим такстата.
Тоест утре заминаваме за САЩ и нали можем да си ги заплатим онлайн от там ?

# 3 697
  • Варна
Ще си ги платите там, не е проблем. Може да не е и веднага, а след няколко седмици/месеца. През това време ще си ползвате печата в паспорта /в рамките на 1 година/.
Това е таксата за издаване на ЗК, докато не се плати няма да имате карти.

# 3 698
Не бих чакала с плащането. Гледайки как се сменят законите и със задна дата си бих платила веднага

# 3 699
  • Sunshine state
Може да ги заплатите и оттук, но чак седмици не чакайте по простата причина, че те се бавят така или иначе. Нашите нямаха особено забавяне и дойдоха на 3тия месец, но аз не бих рискувала да чакам дълго. Докато ги чакате, се уверете, че всички работодатели или хора по институциите разбират що е то печат I-551, защото поне при нас в 98% от случаите си нямаха и на идея. За всеки случай си ходехме с принтираното обяснение https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs 
Желая ви лек полет и успех! Flowers Four Leaf Clover

# 3 700
Здравейте,

Става въприос за Зелена карта. Утре рано сутринта излитаме за САЩ и чак сега виждам, че трябва да заплатим онлайн такса от 220 долара за обработка на документи и пише, че трябва да ги заплатим преди да отпътуваме. После пише, че няма да получим зелените си карти докато не си заплатим такстата.
Тоест утре заминаваме за САЩ и нали можем да си ги заплатим онлайн от там ?
Ние платихме нашите такси още в деня на получаване на визите, но може да платите и като влезете в САЩ. Иначе зелените карти ги получихме за около 40 дни..

# 3 701
Здравейте,
Моят въпрос е следния - омъжена съм, с едно дете. Ако спечеля зелена карта, а мъжът ми не желае да замине, ние с детето бихме ли могли?
Благодаря!

# 3 702
Здравейте,
Моят въпрос е следния - омъжена съм, с едно дете. Ако спечеля зелена карта, а мъжът ми не желае да замине, ние с детето бихме ли могли?
Благодаря!
За да пътува детето където и да е трябва декларация(пълномощно) от бащата че разрешава то да пътува извън страната.
Ако спечелите и вземете такъв документ от съпруга ви, не виждам проблем.

# 3 703
Пристигнахме в САЩ тази година Март месец.
Бяхме решили да си платим
зелените картите след като се установим.
Месец след като бяхме влезли в страната получихме писмо, в което ни напомниха, че трябва да си платим картите.
Направихме плащане две седмици след въпросното писмо.
Картите пристигнаха за 10 дни.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 07:11 от SND92

# 3 704
Вчера със съпруга ми си говорим, че общия брой участващи в тази лотария от България не могат да напълнят и националния стадион Васил Левски. Което наистина ме накара да се зачудя, защо толкова малко хора вече се интересуват от тази лотария. Преди години интереса със сигурност беше доста по-голям а сега една шепа хора само се интересуват и участват. И то говорим само за участие което практически е безплатно...
Да не говорим, че както някой беше споменал по-рано, доста хора от и без това малко участващите си пускат просто да си видят късмета без реално да имат сериозни намерения да емигрират, което означава практически , че истински искащите да заминат със тази лотария са още по-малко, наистина странна работа.

Общи условия

Активация на акаунт