Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 910
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 675
От спешното не те изписват преди да уредиш финансовата част.
С всичко нaписaно от теб съм съглaснa, освен с Неизписвaнето от спешното без дa си плaтил. [/quote]
Не казах платил, казах финансовата част ( т.е. документите за плащането).

За туристическите застраховки съм се сблъсквала само веднъж, но толкова ми беше писнало да вися на тел и да намерят, кой лекар покрива застраховката....та отидохме при моя личен лекар, платихме и възстановиха парите в БГ.

# 3 676
  • Сф
В БГ има профилактика. Но, явно както и в САЩ, това зависи колко добър е работодателят ти. Големите компании го предлагат + допълнително здравно застраховане
Имам допълнително здравно. Пълна пародия е при нас - ПКК, мерене на кръвното и очен. На хартия пише, че и монолог, АГ трябва да има, но в клиниката не го осигуряват.
За мен обаче това не е достатъчно. Хубаво е да се пускат и хормони на щитовидната жлеза и др. неща, но не е тук мястото да пишем по тази тема.

Пак казвам- до работодател е. Ние имаме и АГ, мамолог, май и хормони изследваха. Американска фирма с фирмена култура. Затова и Tyrone ги оприличава на секта- повечето имат силна фирмена кутура, ценности и на ненавлязъл му се вижда странно.

# 3 677
Имам много близък роднина, който работи в американска компания, тук, в България. Никога не е споменавал за подобно отношение към служителите или да се чувства като в "секта". Единственото, което е казвал, че не му харесва, е бавната комуникация, от което по - бавно се работи, защото работата му зависи от работата на друг и т.н. по веригата. Но това го има във всяка голяма корпорация според мен.
Miraj*, може и така да е. И при нас има определени неща, но не се провеждат реално. Не знам каква е причината.

# 3 678
  • Варна
Тия всичките въпроси, мнения и коментари не са ли за някоя друга тема? Тук уж за зелени карти се говори, а го обърнахме на Живот и здравеопазване в САЩ...

# 3 679
  • Beyond the stars
В БГ има профилактика. Но, явно както и в САЩ, това зависи колко добър е работодателят ти. Големите компании го предлагат + допълнително здравно застраховане
Имам допълнително здравно. Пълна пародия е при нас - ПКК, мерене на кръвното и очен. На хартия пише, че и монолог, АГ трябва да има, но в клиниката не го осигуряват.
За мен обаче това не е достатъчно. Хубаво е да се пускат и хормони на щитовидната жлеза и др. неща, но не е тук мястото да пишем по тази тема.

По-скоро ми се струва, че описваш прегледи от трудова медицина, които в повечето случаи са пародия.
Допълнително здравно спрямо избраната от работодателя застраховка включва прегледи при специалисти (работещи със съответния фонд), изследвания, стоматологични услуги, лекараства до определена стойност.

# 3 680
agitak, не знам влизала ли си в болница в САЩ, но общо взето първото, което ти дават е да попълниш финансовите документи. От спешното не те изписват преди да уредиш финансовата част.
За новопристигнал, а и не само е доста стресиращо, като чуе сумите.

И за да не съм голословна, случка от преди 3 седмици. Съпругът ми е за планова операция. Имаме застраховка, но независимо от това, т.к. операцията е нормално на 10 години ( профилактично), за хора с открит проблем се преви на всеки 3 до 5 години, от болницата ни позвъниха и ни предупредиха, че ако застраховката откаже, ще трябва да покрием сметката.

Така, че за всяко нещо си има тънкости, както и не може да отидеш където ти скимне. Застраховката ти работи с определени доктори, болници. Има случаи при които, ти си в болница одобрена от застраховката и е минал лекар, неодобрен...лекарят, започва да ти праща сметки, или болницата освен, че застраховката е платила, се опитва да измъкне пари и от теб ( това последното личен пример със щатска застраховка, добре, че застраховката ми бяха пратили документ за плащането и го пазех)
Абсолютно съм съгласна. Ние също от сега нямаме никаква идея как ще се справяме със тази здравна система в САЩ, но сумите са наистина стресиращи и направо са си непосилни за хора тепърва идващи като новобранци като нас. Като гледам хубавите застраховки какви цени са направо не ми се мисли как ще се оправяме. Личните истории със споменатите цифри в темата са наистина непосилно високи за хора тепърва идващи от бедна България.
Благодаря за поредното полезно включване.

# 3 681
Вълшебство,
Скрит текст:

По-скоро ми се струва, че описваш прегледи от трудова медицина, които в повечето случаи са пародия.
Допълнително здравно спрямо избраната от работодателя застраховка включва прегледи при специалисти (работещи със съответния фонд), изследвания, стоматологични услуги, лекараства до определена стойност.

Не, не е. Имаме карти, издадени от здравноосигурителния фонд и има пакети: "Профилактика", "Извънболнична помощ", "Болнична помощ", "Доболнична помощ", "Допълнителни битови услуги" и "Възстановяване на разходите". Другите пакети са добри, но специално "Профилактика" не е.

Няма значение. Не е важно и не му е мястото тук да го обсъждаме.

# 3 682
  • Beyond the stars
Вълшебство,
Скрит текст:

Не, не е. Имаме карти, издадени от здравноосигурителния фонд и има пакети: "Профилактика", "Извънболнична помощ", "Болнична помощ", "Доболнична помощ", "Допълнителни битови услуги" и "Възстановяване на разходите". Другите пакети са добри, но специално "Профилактика" не е.

Няма значение. Не е важно и не му е мястото тук да го обсъждаме.

Моя грешка, не съм разбрала, че става въпрос за Профилактика Blush

# 3 683
Няма ли някой и да се похвали за дата за интервю ?

# 3 684
Къде ще ходите бе, стойте си тук. Здравната система е перфектна.
Колко човека сте, говориш в множествено число...или личността ти се раздвоява. newsm78
Само пълен лузър би си върнал зелената карта, че и спътника му и той (дано не са едно лице, че тогава разбирам защо здравната система не ви е по джоба).
Само такива ли ги теглят, че и по 3 пъти за по малко от 10 г.  Tired

Не пускайте документи, оставете визите за хора които ще отидат, ще си бачкат, ще си плащат здравна застраховка.
Само като го видях този коментар ми стана ясно, че хич си нямате представа за някои аспекти на реалния живот в САЩ. Simple Smile
Напомняте ми на една позната където е била няколко пъти за малко като турист в САЩ и ми обясняваше за живота там без да знае че със семейството ми вече имахме достатъчна основа там, за да се забавляваме с глупостите, които ни говореше.Laughing
Като гледам почти на всяка страница в тази тема има ваше мнения, явно фанатизирано си лягате и ставате с идеята за тази лотария... и да , има и такива които се отказват поради най-различни причини. А кадърните и можещите отдавна са намерили начини да живеят където си поискат а не разчитат на лотарии.

# 3 685
  • Калифорния
Като заговорихте за туристически застраховки - майка ми взе 10годишна виза и ще ни идва на гости другия месец. Не знам колко време ще стои, примерно 4-5 месеца и искам да й направя туристическа застраховка. Можете ли да ми препоръчате някоя за толкова дълъг период? В България или в САЩ да я направя?

# 3 686
И аз не схващам защо аджеба сте си върнали картите веднага, а не изчакахте. В край на сметка това не е хляб да се развали.. И моят съвет е да се пробвате, ако здравословното състояние, за което говорите, се е подобрило. Системата си е все същата и няма да имате по-добър шанс без добри застраховки.
Решихме да върнем картите поради дългото и скъпо лечение, което не можехме да си позволим в САЩ а и междувременно намерихме и доста по добре платена работа в Европа на договор, който приключи тази година. Както виждате доста време така или иначе се очертаваше да сме физически извън САЩ. При всички положения щяха да ни направят проблем ако след години отсъствие изведнъж решиме да се върнем.

# 3 687
  • Down south
Имайки предвид историята, ако имате сносен номер и минете успешно интервюто, вероятно ще бъдете от тези, за  които може да се каже, че им е "писано" да живеят в САЩ.
Направете си добре домашното.

От чисто любопитство, не е нужно да отговаряте, къде бихте отишли? Там, където вече сте били и вероятно имате някакви познати или започвате на ново място?

# 3 688
Само като го видях този коментар ми стана ясно, че хич си нямате представа за някои аспекти на реалния живот в САЩ. Simple Smile
Напомняте ми на една позната където е била няколко пъти за малко като турист в САЩ и ми обясняваше за живота там без да знае че със семейството ми вече имахме достатъчна основа там, за да се забавляваме с глупостите, които ни говореше.Laughing
Като гледам почти на всяка страница в тази тема има ваше мнения, явно фанатизирано си лягате и ставате с идеята за тази лотария... и да , има и такива които се отказват поради най-различни причини. А кадърните и можещите отдавна са намерили начини да живеят където си поискат а не разчитат на лотарии.
То където и да отидеш е трудно. И като кажете "не си живял еди къде си, не ми обяснявай" ставате малко смешни. Не сме расли в саксии и не живеем в 1980 година в някой лагер, а живеем във времена на мосово достъпна информация. Да не говорим, че повечето имаме и доста познати, роднини и приятели, които живеят в САЩ, така че спокойно, не сме чакали специално Вас, за да ни открехнете за живота в САЩ. Наши съседи, съпрузи, болни от рак и двамата не си върнаха зелените карти, без да имат кой знае колко висок стандарт на живот, респективно добри застраховки. Момчето, което е нелегално и с един бъбрек вече го споменах. Е, явно можело и хората се оправят по някакъв начин.
Не ви съдя, това какво сте направили си е ваше решение, само че е малко смешно, че един път сте се "опарили" от здравната система, видяли сте, че не вие по силите и пак се натискате да ходите. Защо?

# 3 689
Скрит текст:
То където и да отидеш е трудно. И като кажете "не си живял еди къде си, не ми обяснявай" ставате малко смешни. Не сме расли в саксии и не живеем в 1980 година в някой лагер, а живеем във времена на мосово достъпна информация. Да не говорим, че повечето имаме и доста познати, роднини и приятели, които живеят в САЩ, така че спокойно, не сме чакали специално Вас, за да ни открехнете за живота в САЩ. Наши съседи, съпрузи, болни от рак и двамата не си върнаха зелените карти, без да имат кой знае колко висок стандарт на живот, респективно добри застраховки. Момчето, което е нелегално и с един бъбрек вече го споменах. Е, явно можело и хората се оправят по някакъв начин.
Не ви съдя, това какво сте направили си е ваше решение, само че е малко смешно, че един път сте се "опарили" от здравната система, видяли сте, че не вие по силите и пак се натискате да ходите. Защо?
Много точно казано, аз се отказах да отговарям на елементарни постове. Или пък да влизам в обяснителен режим, на хора с подобен капацитет.
Интересното е, като си върнеш картата знам, че се попълва формуляр, нещо като въпросник, там си пише какви са ти правата от тук на татък. Ако двама човека доброволно си върнат ЗК не питат ли служителя който им ги приема, въпросите които ги вълнуват.

Общи условия

Активация на акаунт