Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 878
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 660
Профилактиката е важна, където е да живее човек. Спестява не само много пари, но и по - големи здравословни проблеми.
Нямам познати, които са се върнали от САЩ за зъболечение в БГ. Но имам такива от ЕС. Връщат се, защото не им се дават повече пари, щом като в България щяло да им е по - евтино. Имам и такива с брекети. Летят на 2 месеца за преглед при ортодонт.

# 3 661
Значи дори и човек да има добра застраховка, то в края на краищата пак може да му се наложи да си доплаща. Споделено беше по назад , че за едно просто лепене на вежда отнело 30минути цената била 2,700 като не се знаело колко от тях щяла да покрие застраховката.
Зъбите не ги коментирам вече, защото те наистина са един малък спектър от общите нужди на човек.
Тази система е наистина супер объркана, имаш добра застраховка ама пак може да доплащаш яко.
Чудно как ли човек би си запазил работата ако му се налага често да отскача до различни други страни да си оправя здравето поради това, че застраховката му е добра ама не чак толкова добра...

# 3 662
Значи дори и човек да има добра застраховка, то в края на краищата пак може да му се наложи да си доплаща. Споделено беше по назад , че за едно просто лепене на вежда отнело 30минути цената била 2,700 като не се знаело колко от тях щяла да покрие застраховката.
Зъбите не ги коментирам вече, защото те наистина са един малък спектър от общите нужди на човек.
Тази система е наистина супер объркана, имаш добра застраховка ама пак може да доплащаш яко.
Чудно как ли човек би си запазил работата ако му се налага често да отскача до различни други страни да си оправя здравето поради това, че застраховката му е добра ама не чак толкова добра...
Доплaщaнето след покритието нa зaстрaховкaтa е с цел стимулирaне нa редовнa профилaктикa. Всички зaстрaховaтелни плaнове включвaт безплaтни профилaктични прегледи и съвети зa здрaвословен нaчин нa живот. Зaщото тaкa хем зaстрaховaтелят плaщa по-мaлко, хем клиентът му е по-здрaв. Инaче aко зaстрaховкaтa поемa всичко къде ще му излезе сметкaтa и нa зaстрaховaтеля и нa клиентa, който нон стоп ще е пaциент?!

# 3 663
Това е супер. В БГ няма профилактика, ако не си я платиш. За да получа направление за преглед или изследване, трябва са имам проблем. Някои ЛЛ са ОК и пишат неуточнена диагноза и дават.
Аз обаче винаги си плащам и си минавам профилактиктични прегледи и изследвания всяка година.

# 3 664
Профилактичен преглед е най-малкия проблем, въпроса е какво става след като има нужда от някакво лечение и човек не е един от тези със супер добрите застраховки.
Да не говорим, че се случват и битови механични телесни инциденти, където човек ще има нужда от помощ в най-кратки срокове. Тогава сигурно остава човек да мине през някоя църква да пали свещи сметката да му е по джоба.

# 3 665
  • Сф
В БГ има профилактика. Но, явно както и в САЩ, това зависи колко добър е работодателят ти. Големите компании го предлагат + допълнително здравно застраховане

# 3 666
Да, в България от скоро започнаха доста фирми да предлагат като допълнителен бонус някакви здравни засраховки или не знам точно как го наричаха. Понеже до преди няколко месеца бях в търсене на работа и точно това ми направи впечатление. Най-вероятно с годините ще стане масово и тук, още повече, че навлизат много чуждестранни фирми.

# 3 667
В БГ има профилактика. Но, явно както и в САЩ, това зависи колко добър е работодателят ти. Големите компании го предлагат + допълнително здравно застраховане
Имам допълнително здравно. Пълна пародия е при нас - ПКК, мерене на кръвното и очен. На хартия пише, че и монолог, АГ трябва да има, но в клиниката не го осигуряват.
За мен обаче това не е достатъчно. Хубаво е да се пускат и хормони на щитовидната жлеза и др. неща, но не е тук мястото да пишем по тази тема.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 14:09 от Coelum

# 3 668
Значи дори и човек да има добра застраховка, то в края на краищата пак може да му се наложи да си доплаща.
Обикновенно застраховките( застрахователните компании) предлагат по няколко плана. Има такива , при които нищо не плащаш, има и при които имаш доплащане. Общо взето си преценяваш, на база на здравословно състояни, бенефиети ( защото някои имат и допълнителни бенефите - сметка която акомулира пари, сметка, която акомулира пари и се прехвърля в др година; компанията дава определени пари; до определена сума са такс фри, и подобни), какво да избереш.

# 3 669
Профилактичен преглед е най-малкия проблем, въпроса е какво става след като има нужда от някакво лечение и човек не е един от тези със супер добрите застраховки.
Да не говорим, че се случват и битови механични телесни инциденти, където човек ще има нужда от помощ в най-кратки срокове. Тогава сигурно остава човек да мине през някоя църква да пали свещи сметката да му е по джоба.
Тaя темa с непосилните мед. сметки тук се коментирa не веднъж. И пaк ще нaпишa: Щaтите си имaт изгрaденa системa зa покривaне/събирaне нa сметките. Нaпример, от болницaтa прaщaт сметкaтa зaедно с информaция зa нaчини нa издължaвaне (нaпр. рaзсрочени схеми) вкл. и при още по невъзможност - нaсочвaне към помощни фондове с опрощвaне според конкретния случaй нa пaцие нтa. От другa стрaнa, дългосрочно бедните имaт безплaтни от към премии плaнове. ... Във всеки случaй всеки aнгaжирaн дa имa сносно финaнсово ниво се спрaвя със мед. сметки, дори дa мине през доп. кредит или дa понижи стaндaртa си нa живот... едвa ли имa остaнaли пермaнентно  без дом. Колкото до  църквите - и те сa опция, зaщото общностите им сa много спомоществовaтелни.

# 3 670
agitak, не знам влизала ли си в болница в САЩ, но общо взето първото, което ти дават е да попълниш финансовите документи. От спешното не те изписват преди да уредиш финансовата част.
За новопристигнал, а и не само е доста стресиращо, като чуе сумите.

И за да не съм голословна, случка от преди 3 седмици. Съпругът ми е за планова операция. Имаме застраховка, но независимо от това, т.к. операцията е нормално на 10 години ( профилактично), за хора с открит проблем се преви на всеки 3 до 5 години, от болницата ни позвъниха и ни предупредиха, че ако застраховката откаже, ще трябва да покрием сметката.

Така, че за всяко нещо си има тънкости, както и не може да отидеш където ти скимне. Застраховката ти работи с определени доктори, болници. Има случаи при които, ти си в болница одобрена от застраховката и е минал лекар, неодобрен...лекарят, започва да ти праща сметки, или болницата освен, че застраховката е платила, се опитва да измъкне пари и от теб ( това последното личен пример със щатска застраховка, добре, че застраховката ми бяха пратили документ за плащането и го пазех)

# 3 671
Аз не спечелих. И май по-добре. Сред познатите си имам работили в огромни американски фирми в Европа, вътре било като на трудов лагер - лъжливите пресметливи усмивки като на Джокера, тийм билдингите, следенето кой колко ходи до тоалетна и съответно топенето... и аз поработих в една, едвам изтърпях няколко месеца. В малките БГ фирмички в които работих преди това по-малко плащаха, да, но нямаше такова унижение и човек се чувстваше личност, а не гайка в машината. А в САЩ имат още по-къси обедни почивки и по-малко дни за ваканция от колкото в Европа. Омръзна ми и от културния им империализъм, как нашите медии пишат всякакви глупости защото са се случили там и само въртят американска музика, а почти никаква Испанска или Латино Американска. И как постоянно се следят някакви техни звезди.  Само някой да пръ*не в САЩ и всичко пишат. Последния хит - лодка се обърна някъде си в американско езеро и нашите веднага драскат. Топ 10 на най-продаваните коли в САЩ, при условие че у нас не се продават и т.н. безсмислен пълнеж. По същите причини ми опротивя и Англия - то не беше сватбите на Кейт, на Мегън и т.н. А толкова внимание на Испански крал не обърнаха, ама и там българи живеят, че и като култура ни е по-близка?! Насочвам се все повече към Канада, Испания и Ирландия за пътуване и емиграция.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 15:57 от Tyrone

# 3 672
Напоследък гледаме повече Хюстън, но не съм чувала много информация от българи са града. Ще се радвам, ако някой, който живее там пише Simple Smile

Забранила си личните си съобщения

# 3 673
Има ли свестни американски работодатели според вас?
Аз и много мои познати работим/работих във фирми от рода на Accenture, SAP, Johnson Controls, Mondelez, Pfizer и пр. и никой не е доволен.
Скрит текст:
Всички работят от заплата до заплата, защото те карали да вършиш много неща. А имало и пасивно-агресивно поведение навсякъде. Поне в българска фирма като има простаци нещата са по-открити и като нищо може да си тръгнеш, а в американските гиганти ако има как те държат докато имат полза от теб и тънко ти се вменява вина, че си предател.

Мога да сравня тези огромни американски корпорации със секти. Също като в сектите хората в тях искат да се махнат, но постоянно някой успява да ги прилъже да останат с мазни обещания. Grin И като в сектите разчитат на пирамидалната структура и на зарибяването, както и на ритуалите (тийм билдинги, дребни подаръчета от сърце). Аз ако имаше как и по-рано щях да се махна, но от някакво чувство на лоялност стоях във фирмата, все успяваха да ме придумат със сладкодумство. А истината е, че за тези фирми си едно нищо, не си личност и човек, а просто ресурс.

Скрит текст:
Няма да забравя как за ходене до тоалетната в американската фирма, в която работих ми направиха забележка. Как тийм лидерът манипулираше, лъжеше и правеше интриги. Как закриха няколко позиции, защото отидоха в Индия за по-евтино, а не искаха да ме пуснат. До последния ден ме държаха. Казаха ми да си търся нова работа, но като си намерих ме държаха буквално един ден преди да започна на новото място (искаха и повече!). Наистина е като робство.
Така в малките бг фирми никой не си е позволявал да се държи с мен и да ми брои минутите в тоалетната или пък да не ме пуска да напусна. Така било и в други такива големи американски фирми ми се оплакват хора работещи там. За огромните, сиви офиси като хамбари да не говоря. Може би в ИТ сектора е по-добре.
Е за малкото повече пари не мисля, че си струва всичко това. От сега нататък само startup и по-малки рекламни агенции кандидатствам. Wink
Нищо хубаво не мога да кажа за голямата фирма в която работих, в малките по-добре се чувствам. Вярно ли е, че в САЩ е още по-лоша корпоративната култура от тук?

# 3 674
agitak, не знам влизала ли си в болница в САЩ, но общо взето първото, което ти дават е да попълниш финансовите документи. От спешното не те изписват преди да уредиш финансовата част.
За новопристигнал, а и не само е доста стресиращо, като чуе сумите.

И за да не съм голословна, случка от преди 3 седмици. Съпругът ми е за планова операция. Имаме застраховка, но независимо от това, т.к. операцията е нормално на 10 години ( профилактично), за хора с открит проблем се преви на всеки 3 до 5 години, от болницата ни позвъниха и ни предупредиха, че ако застраховката откаже, ще трябва да покрием сметката.

Така, че за всяко нещо си има тънкости, както и не може да отидеш където ти скимне. Застраховката ти работи с определени доктори, болници. Има случаи при които, ти си в болница одобрена от застраховката и е минал лекар, неодобрен...лекарят, започва да ти праща сметки, или болницата освен, че застраховката е платила, се опитва да измъкне пари и от теб ( това последното личен пример със щатска застраховка, добре, че застраховката ми бяха пратили документ за плащането и го пазех)
С всичко нaписaно от теб съм съглaснa, освен с Неизписвaнето от спешното без дa си плaтил. Проигрaлa съм го нa двa пъти с мои гости с туристически зaстрaховки. В единия случaй през блaготворителен фонд опростихa
цялaтa чaст зa доплaщaне - към $ 650 . Въпросът се реши в рaмките нa около месец след изписвaнето сaмо с писмa по пощaтa.
Aз лично съм рaждaлa 2 пъти без дa плaщaм нищо нaд покритието от зaстрaховкaтa.

Общи условия

Активация на акаунт