Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 896
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 645

от: So Lucky* , не съм бълвала обиди ( държа наистина да ми ги покажеш обидите). За обидените по- принцип, истината и т.к. не могат друго са си обидени
Обидно е за хората които си летят за да си оправят зъбите (не са малко по обясними причини) и не го наричат екскурзия. На мен ми дреме на шапката, ама стотици българи го правят и не са по долни от другите на които застраховката им покрива всичко.

# 3 646
Наистина не разбирам, обидени са, че в началото е трудно...ами съжалявам но обидата ( предполагам теб никой нито за адвокат те е назначил, нито за говорител) трябва да я насочат към съдбата. такава е реалността, идваш, нямаш достъп до нищо...имаше пример преди две страници, хора не могали да се справят, със заболяване и се върнали.
Ти специално ги нарече трол, сега си обидена от съдбата...

# 3 647
Наистина не разбирам, обидени са, че в началото е трудно...ами съжалявам но обидата ( предполагам теб никой нито за адвокат те е назначил, нито за говорител) трябва да я насочат към съдбата. такава е реалността, идваш, нямаш достъп до нищо...имаше пример преди две страници, хора не могали да се справят, със заболяване и се върнали.
Ти специално ги нарече трол, сега си обидена от съдбата...
Ох, сложи си очилата моля те. Не съм аз обидена, казах, дреме ми на шапката. Ти обиждаш хората които летят да си оправят зъбите.

# 3 648

Ох, сложи си очилата моля те. Не съм аз обидена, казах, дреме ми на шапката. Ти обиждаш хората които летят да си оправят зъбите.

Да пробваме отнова
Колко човека сте, говориш в множествено число...или личността ти се раздвоява. newsm78
Само пълен лузър би си върнал зелената карта, че и спътника му и той (дано не са едно лице, че тогава разбирам защо здравната система не ви е по джоба).

Нали помолих да не ми преписвате вашите думи.... ама не, била обидена. Ами ти си си обидена по принцип

# 3 649
Понеже след броени дни отиваме в САЩ, та във връзка с тази медицинска дискусия се чудя дали хората, живеещи там, ако нямат добра работа, с добра медицинска застраховка /като предполагам изобщо не са малко такива, в такава огромна страна / мрат поголовно, ако не могат да си плащат  за лекар или пък ходят без зъби. Това съвсем сериозно, не може в една огромна държава, колкото и да им е лоша здравната система, хората с недобри доходи да мрат като пилци. Или да?

# 3 650
  • Down south
Здравната система в САЩ е сложна материя, особено за незапознатите. Понякога е трудно да се обяснява,  а когато хората са предубедени или твърдят, че те самите знаят повече, е още по-сложно.
 Пешо, Сашо, Драган и Петкан са се сблъсквали със системата, къде челно, къде не съвсем, къде наяве, къде насън, къде чули-недочули, важното е, че всеки разказва и всички знаят всичко и правят засключения.

# 3 651
  • Варна/Филаделфия
Ще ми се да кажа и аз за зъболечението. Когато се прибирам в България не пропускам да ида на зъболекар. Плащам между 60 и 100лв на зъб, в зависимост кариес ли е или кореново лечение.
Преди 2 месеца правих зъби тук, 3 зъба - 640$. Ами поносимо е, предвид че не работя в момента (нямам застраховка), защото реших да остана вкъщи да си гледам детенцето и напуснах работа.
Като отида на зъболекар в България винаги пломбите правят впечатление и зъболекарят им се радва 😁 много хубави били. А ходя в добра клиника в България.

Генерализирането наистина е нелепо.

# 3 652
  • Калифорния
За да запишем детето на предучилищна (Kindergarten) искаха да е минала на преглед при зъболекар. Заведохме я на местния доктор, който работи с нашата застраховка. Не го знам добър ли е, скъпар ли е, но я прегледа и й изми зъбите. За това удоволствие застрахователят ни е платил 200 долара. Ние не платихме нищо, но ако нямахме застраховка е толкова: за едно измиване на зъбите на дете - 200 долара.

# 3 653
Цените със застраховка и да плащаш от джоба си, са с доста голяма разлика.

# 3 654
Със застраховка, ако има нещо непокрито от застраховката, плащаш по-малко от сумата, която би платил нормално ( без застраховка). Това е защото застраховката има договорена пакетна цена. Например, почистване на зъби. Със застраховка, застраховката плаща $100, ако си без застраховка цената е $150. Ако имаш застраховка и тя покрива 2почиствания, за 3-то почистване плащаш цената, която застраховката би покрила.

# 3 655
Скрит текст:

Да пробваме отнова
Колко човека сте, говориш в множествено число...или личността ти се раздвоява. newsm78
Само пълен лузър би си върнал зелената карта, че и спътника му и той (дано не са едно лице, че тогава разбирам защо здравната система не ви е по джоба).

Нали помолих да не ми преписвате вашите думи.... ама не, била обидена. Ами ти си си обидена по принцип
За трети път ти казвам, че не съм обидена. Tired  Не ми цитирай троловете, защото знаем че в тази тема много обичат да си правят майтап.

# 3 656
  • Down south
"Спокойно поинтересувах се и повечето зъболекари казват, че ако има начин да спаси зъб той се спасява. В САЩ е, според какво ще покрие застраховката"

Не искам да споря, но това не е съвсем така.
Аз, както повечето хора, посещаваме стоматолог на всеки 6 месеца.  Почистване, снимки, преглед.

Хипотетична ситуация.
 Драган е посещавл стоматолог в Бъкгария, само, когато в имал проблем. Дошъл е в САЩ и се появява  проблем, боли го зъб, отива на преглед.
 Прегледа е, сниман и съответно се  изреждат  опциите и тяхната трайност.
Има нужда от кореново лечение (RCT), след това от изграждане и корона. Общата сума е над $3000 (цифрата е произволна)
Застраховката му има лимит от $2000   на година (дай Боже)
Дава му се избор, лечение и доплащане на това, което застраховката няма да покрие или изваждане. Застраховката ще го покрие. Драган избира изваждането.

Ддругият вариант е страданият Драган да държи на зъбите си, но е стреснат от сумите и решава, че стоматолозите са калпави, цените високи. Взима самолета и отива в България. След това на воля плюе, стига да има слушатели.

# 3 657
"Спокойно поинтересувах се и повечето зъболекари казват, че ако има начин да спаси зъб той се спасява. В САЩ е, според какво ще покрие застраховката"

Не искам да споря, но това не е съвсем така.
Аз, както повечето хора, посещаваме стоматолог на всеки 6 месеца.  Почистване, снимки, преглед.

Хипотетична ситуация.
 Драган посещава стоматолог само, когато има проблем. Дошъл е в САЩ и се появява проблем, боли го зъб, отива на преглед.
 Прегледа е, сниман и съответно се  изреждат  опциите и тяхната трайност.
Има нужда от кореново лечение (RCT), след това от изграждане и корона. Общата сума е над $3000 (цифрата е произволна)
Застраховката му има лимит от $2000   на година (дай Боже)
Дава му се избор, лечение и доплащане на това, което застраховката няма да покрие или изваждане. Застраховката ще го покрие. Драган избира изваждането.

Ддругият вариант е страданият Драган да държи на зъбите си, но е стреснат от сумите и решава, че стоматолозите са калпави, цените високи. Взима самолета и отива в България. След това на воля плюе, стига да има слушатели.
Не познавам Драган  Laughing, но за себе си би бил прав, защото той си има застраховка човечеца, но тя не му покрива проблема. Ако от работа не го пуснат да отсъства ще си направи зъбчето, къде ще ходи, най много до Мексико. С един куршум 2 заека, хем ще събере тен за един уикенд, хем ще си реши денталния проблем. Нормално е да плюе американския зъболекар, все пак Драган е българин. Laughing

# 3 658
  • Scotland
Що не ме 'би' мама да стана стоматолог 😂

# 3 659
  • Down south
И аз не го познавам Simple Smile В случая Драган е събирателен образ.

Ако Драган е ходил на профилактични прегледи на всеки 6 месеца, кариеса, който е разял зъба, е можел да се види и да бъде оправен за $100.

Профилактиката тук е голямо нещо. Нека го запомня идващите. Спестява много средства, главоболия, стресови ситуации и средства.

Общи условия

Активация на акаунт