Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 910
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 630
Наложи ми се да ми извадят мъдрец в САЩ, беше неделя та сещайте се колко чарджат зъболекарите.  Laughing
Както и да е, не съм плащала, компанията в която работех ми покри всичко. Само по бегли спомени, упойката е била към 300$. Зъболекаря се учуди адски много че имам пломба на мъдрец, каза че там никой не дава пари да си пломбира мъдрец, те се вадят директно. Прибрах се в БГ, и споделих на моята зъболекарка, тя ми каза, че тук се борим да спасим всеки зъб, можем да си го позволим.

# 3 631
Твоята зъболекарка не е критерии за нивото на зъболечението в България. А истината е една, ако имаш добра застраховка в САЩ, не си мислиш как да отидеш някъде в трета страна на зъболекар/лекар и да му викаш на това екскурзия.

# 3 632
  • Sunshine state
Титина, ако, ако, ама действителноста е, че голяма част от хората нямат добра застраховка и търсят варианти, така че... Всички знаем, че си на добра позиция и твоята работа има много бенефити, но не всички са така, та нека не изкарваме тия хора някакви тотални лузъри. И въпреки това не е фатално - има дентални планове, които се закупуват свободно и не са скъпи. Колкото до кварталите - спокойно могат да се проучат по рейтинга на училището. Ние така направихме и сме изключително доволни.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 17:41 от Pupitka

# 3 633
  • Down south

И като говорим за това - не само цената е важна. Качеството на услугата също, с колкото хора съм говорил, живеещи в чужбина, все се оплакват, че там нещо не било както трябва и, че нашите стоматолози работят по-добре.
Не искам да те разочаровам, но това е пълна смехория.

# 3 634
Всеки новопристигнал, който що годе е прочел и се заинтересувал, може да разбере на база на какво и как се определят по-добрите квартали. Не е нужно кой знае какво, а ако имаш приятели при които идваш, надали пък ще те излъжат, ако наистина са такива.
Който има деца плаща повече и живее по спокойно и с хубави училища, който е сам или са само двама, за начало може да се направи компромис и да се почне с по евтин наем, в не толкова скъп район..всичко е въпрос на приоритети..
А относно застраховките, има за всичко и всички.. естествено е, повече пари, по добра застраховка, ама и в бг да не е по различно. Като платиш повече, ще идеш в по хубава дентална клиника, което естествено далеч не ти гарантира и съответната услуга...
Всеки сам си преценява

# 3 635
  • Варна
Daylili - такова е според теб. Не искам да те разочаровам, но това, че тук си попадала на некадърни не значи, че там са много можещи. Wink

# 3 636
  • Down south
Не съм попаднала.
Живеейки тук, посещавам тукашни стоматолози и споделям личен опит.
Ти при колко стоматолози отиде, докато беше тук, за да правиш подобни генерални изводи.

# 3 637
  • Варна
Е, за щастие на мен не ми се е налагало да ползвам такива услуги, имам си стоматолог от повече от 10 г, при който ходя при нужда.
Иначе изводите не са генерални, ти така реши. И е чуто, от двуцифрен брой човеци, които не са някакви далечни познато...та в България те си оправяха поразиите, които им бяха направили. И не говоря само за САЩ, а и за Европа. Може пък всички да са попаднали на някой некадърници там, знам ли!?
....и с това приключвам за зъболечението, ортопедията и хирургията в САЩ.

# 3 638
  • Down south
Добри и недобри има навсякъде. Генерализирането е ненужно.

# 3 639
Аз мога да споделя една "прясна "сума от преди месец за лепена вежда-2700$.Точно 30 Мин. бях в болницата.Сега още чакаме да видим дали застраховката ще покрие всичко или ще се наложи да доплащаме.И за байпас мога да споделя сума,но хайде да не стресирам запътилите се на там.
Много е трудно новопристигнал да е с добра застраховка,поне според мен.

# 3 640
Твоята зъболекарка не е критерии за нивото на зъболечението в България.
Спокойно поинтересувах се и повечето зъболекари казват, че ако има начин да спаси зъб той се спасява. В САЩ е, според какво ще покрие застраховката.

А истината е една, ако имаш добра застраховка в САЩ, не си мислиш как да отидеш някъде в трета страна на зъболекар/лекар и да му викаш на това екскурзия.
А ако нямаш?
Колко новозаминали зеленокартовци се радват на хубав мед. пакет? Николко. Началото е адски трудно, и би трябвало да го знаеш, и да не бълваш обиди.
Моята зъболекарка, която не е критерий, лятото няма свободен час. Откакто нискобюджетните авиолинии летят от/до Варна е пълна с чужденци (австрийци, германци, италианци). Не сме го измислили ние и не е от днес.

# 3 641
  • ES
Напълно подкрепям Марто, българските зъболекари са по-добри. Казвам го като човек, живеещ в Европа повече от 15 г. Тук всеки по-голям кариес лекуват с вадене на зъб. Оставам с впечатлението, че е за да те хванат за клиент за новите и така скъпи импланти. То и медицината вече навсякъде е един голям бизнес.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 20:15 от gery_to

# 3 642
В България за лекари не знам, но за зъболекари със сигурност има много добри. Аз лично моята не бих я заменила дори за тези, които правят зъбите на холивудските звезди.

# 3 643
Титина, ако, ако, ама действителноста е, че голяма част от хората нямат добра застраховка и търсят варианти, така че... Всички знаем, че си на добра позиция и твоята работа има много бенефити, но не всички са така, та нека не изкарваме тия хора някакви тотални лузъри. И въпреки това не е фатално - има дентални планове, които се закупуват свободно и не са скъпи. Колкото до кварталите - спокойно могат да се проучат по рейтинга на училището. Ние така направихме и сме изключително доволни.
Моля те да не ми преписваш неща които не съм казала.
Ще те помоля да ми кажеш, къде съм написала, че:
- съм на добра позиция
- работа има много бенефити
- нека не изкарваме тия хора някакви тотални лузъри

от: So Lucky* , не съм бълвала обиди ( държа наистина да ми ги покажеш обидите). За обидените по- принцип, истината и т.к. не могат друго са си обидени

# 3 644
САЩ че е скъпо зъболечението неозначава, че е некачествено! И изобщо медицината като цяло в САЩ. Ако не беше напреднала нямаше да се извършват сериозни лечения там. Друг е въпроса че е адски скъпо и не всеки може да си го позволи.

Общи условия

Активация на акаунт