Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 910
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 615
  • Sunshine state
И аз не схващам защо аджеба сте си върнали картите веднага, а не изчакахте. В край на сметка това не е хляб да се развали.. И моят съвет е да се пробвате, ако здравословното състояние, за което говорите, се е подобрило. Системата си е все същата и няма да имате по-добър шанс без добри застраховки.

# 3 616
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в групата. Ако въпросът ми не е за тук, моля да ме насочите..
 Явно няма да извадя късмет за ЗК (не, че се отказвам) но съм решила да се пробвам за виза H1B, по професия съм мед. сестра и доколкото успях да събера информация заплащането в сферата е повече от добро,но за да имам право да работя и евентуално някоя болница да изяви желание да ми  предвижи документите -първо трябва да взема Тойфел с над 207 точки, и после да изкарам изпит за registered nurse.
Ако има запознати, моля кажете ми дали това е "правилната пътечка" и ако да, какво представлява самият изпит и къде евентуално мога да се подготвя за него.
Много късмет на всички
Благодаря
Да не те плаша, ама не е един изпит и готово. Peace Освен това за да кандидатстваш за визата трябва да имаш уредена работа там, а ти няма как да имаш работа след като не си квалифицирана на американска земя.

Благодаря за бързият отговор и за съвета 😊, много е трудно дакото човек успее да отиде в тая страна, не че като е вече там ще започне лесното от първият ден.
Надявам се да успея, ако не- поне ще науча английски по-добре. 😁😀😆

# 3 617
И аз винаги съм се чудела, защо толкова много българи се прибират в България за да си оправят здравословните проблеми при положение, че имат зелени карти, но явно наистина не могат да си го позволят да се лекуват в САЩ. Зъболекарката ми през лятото казва, че има доста пациенти българи живеещи в САЩ и търпят болки чакайки да дойде отпуската за да могат да си позволят да си оправят зъбите в България. Това човек да бие път от другия край на света за да си оправи например едни зъби е наистина показателно, че действителноста за доста сънародници никак не е лека с тази американска здравна система.
И това само за някакви си зъби а си представям ако проблема е някой по-сложен.

# 3 618
  • Сф
(Зъбо)лечението е много скъпо и в Европа, не само в САЩ. Това лято приятели на леля ми- италианци, дойдоха и те в БГ да си оправят зъбите. В списанията по самолетите (Раян и Уиз) на всяка страница има реклама я на клиника за естетична хрургия, я на дентална клиника. България отдавна се е популяризирала като страна за медицински туризъм.

# 3 619
И аз винаги съм се чудела, защо толкова много българи се прибират в България за да си оправят здравословните проблеми при положение, че имат зелени карти, но явно наистина не могат да си го позволят да се лекуват в САЩ. Зъболекарката ми през лятото казва, че има доста пациенти българи живеещи в САЩ и търпят болки чакайки да дойде отпуската за да могат да си позволят да си оправят зъбите в България. Това човек да бие път от другия край на света за да си оправи например едни зъби е наистина показателно, че действителноста за доста сънародници никак не е лека с тази американска здравна система.
И това само за някакви си зъби а си представям ако проблема е някой по-сложен.
Бългaрите от СAЩ не пътувaт до Бългaрия сaмо зa лечение нa зъби. Aко беше сaмо зa товa, щяхa дa отскaчaт до по-близки дестинa
ции.

# 3 620
Примера със зъбите е един от най-леките, представям си какво става с по-сложните положения. Някак си е странно човек да живее легално там и да му се налага да си оправя здравето планувайки пътешествия към близки или далечни дестинации в чужбина, но явно това си е суровата действителност за много хора.

# 3 621
Повечето устроили се  бългaри се спрaвят с мед. рaзходи подобно нa редовия aмерикaнец. Онези, които хaрчaт пaри зa пътувaне и дни от отпускa, го прaвят в комбинaция дa се видят с роднини и приятели  в Бг. Т.е.- при тяхния мед. туризъм го имa и ностaлгичния фaктор. Или грубо срaвнено в единия случaй плaщaш едни пaри зa лечение в СAЩ, a в другия - същите пaри и зa лечение и зa вaкaнция в родинaтa. Въпрос нa избор доколкото може дa плaнирaш лечението.

# 3 622
  • Варна
Megipot - ти какво си мислиш, че като  стигнеш до там няма да се прибереш никога тук ли, да видиш някой близки и приятели? Странно. А хора, които си идват всяка година, защо да не се възползват и от това, хем да са си тук, хем да си прегледат я зъби, я нещо друго. Изобщо не мисля, че ако случая е спешен, някой ще стои и ще търпи, само и само да не плати някаква цена.
И като говорим за това - не само цената е важна. Качеството на услугата също, с колкото хора съм говорил, живеещи в чужбина, все се оплакват, че там нещо не било както трябва и, че нашите стоматолози работят по-добре.

# 3 623
Това ми споделя и стоматоложката, че се налага и често да оправя некадърно направени зъби в САЩ. Точно и аз стигам до същия извод, че България никак не е толкова зле колкото се изкарва от БГ хейтърите.
Честно казано може би основния ми проблем с установяването е как човек може да намали до минимум вероятността да се окаже жертва на престъпления там. Страхувам се за децата да не попаднат в някоя от многобройните масови разстрели ставащи вече доста често. Проблема с високите нива на престъпност ме притеснява сериозно в САЩ.

# 3 624
За какви хейтъри става въпрос? Некадърници има нявсякъде. Да се генерализира е изключително погрешно. От една година се опитвам да намеря свестен зъболекар в БГ, но не успявам. Точно след калпава българска  стоматоложка трябва да се поправя, но никой не ми вдъхва доверие. Измислят си несъществуващи кариеси. Един ти казва едно, друг съвсем друго. Така, че дали е по-добре в БГ силно се съмнявам.

# 3 625
  • Sunshine state
Е, хайде сега - търпяли в болки, разстрели... Ще каже човек, че това е ежедневие. Относно престъпността - ами зависи къде живееш, В нашия град например е супер спокойно. Иначе съм съгласна, че в България зъболечението си е на едно доста добро ниво - кабинетът, който посетих това лято като си бяхме,а и който по принцип си посещавам, е оборудван с най-новата апаратура, материалите, с които работят са същите и т.н. Мартин добре го каза - съчетава се почивката и защо да не си направиш някоя и друга пломба? Никой от нашите приятели и познати не седи да търпи болки, хората си ходят редовно на зъболекар и тук. Друг е въпросът, че много американци отскачат до Мексико, например, ако има нещо по-голямо за правене - казват му точно медицински туризъм.

# 3 626
Само препредавах историите, които зъболекарката ми е чувала често от българите в САЩ. Това е само една малка част от нуждите, които един човек може да има.
А някакви съвети как човек може да си намери квартира без да се окаже в някакво гето или район с висока престъпност избирайки от България? За какво трябва да внимаваме избирайки квартира от България или е по-добре да се избира на място като пристигнем?

# 3 627
Megipot - ти какво си мислиш, че като  стигнеш до там няма да се прибереш никога тук ли, да видиш някой близки и приятели? Странно. А хора, които си идват всяка година, защо да не се възползват и от това, хем да са си тук, хем да си прегледат я зъби, я нещо друго. Изобщо не мисля, че ако случая е спешен, някой ще стои и ще търпи, само и само да не плати някаква цена.
И като говорим за това - не само цената е важна. Качеството на услугата също, с колкото хора съм говорил, живеещи в чужбина, все се оплакват, че там нещо не било както трябва и, че нашите стоматолози работят по-добре.
Това не е вярно, ако имаш добра застраховка, въобще не си помисляш да съчетаваш ваканция със зъболекар или лекар.

# 3 628
Ако нямах познати там и четях само тук, щях да си помисля, че Америка е много страшно място. Звучите все едно описвате някой холивудски трилър. Гета, опасни квартали, убийства и т.н. -навсякъде ги има. В България, не чувате ли всяка седмица по новините поне за едно убийство? И тук се стрелят и тук умират хора. И ние си имаме гета и кофти квартали с престъпност.  Шансът да станеш жертва на нещо такова е 50/50 където и да си.

# 3 629
Ако нямах познати там и четях само тук, щях да си помисля, че Америка е много страшно място. Звучите все едно описвате някой холивудски трилър. Гета, опасни квартали, убийства и т.н. -навсякъде ги има. В България, не чувате ли всяка седмица по новините поне за едно убийство? И тук се стрелят и тук умират хора. И ние си имаме гета и кофти квартали с престъпност.  Шансът да станеш жертва на нещо такова е 50/50 където и да си.
А шансът, като новопристигнал емигрант да живееш в квартал с по-голяма престъпност е много по-висок отколкото да живееш в такъв с ниска престъпност. От тук и шансът децата ти да са в по-лошо училище е много по-висок...никой от познатите ти няма да каже" аз живея в квартал с висока престъпност", или пък "детето ми е в кофти училище"

Общи условия

Активация на акаунт