Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 938
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 600
Ок, но нещата няма да са се променили. Отишли сте, видяли сте и сте преценили, че не е за Вас. Защо ще подавате пак? За да ви изтеглят и пак да се върнете ли?

# 3 601
Не хранете трола. Sad

# 3 602
Може и да ни насочите към друго място да зададем въпросите ни. Само да добавя, че зелените ни карти сме си ги предали в посолството и бяхме информирани, че ще бъдат унищожени, така че не сме със статут на постоянно пребиваващи към момента на сегашното ни селектиране.
Причината да се върнем беше свързана с невъзможноста ни да плащаме за лечение. Здравната система е доста непосилна за новобранци без презтижна работа със хубава здравна застраховка.

Къде ще ходите бе, стойте си тук. Здравната система е перфектна.
Колко човека сте, говориш в множествено число...или личността ти се раздвоява. newsm78
Само пълен лузър би си върнал зелената карта, че и спътника му и той (дано не са едно лице, че тогава разбирам защо здравната система не ви е по джоба).
Само такива ли ги теглят, че и по 3 пъти за по малко от 10 г.  Tired

Не пускайте документи, оставете визите за хора които ще отидат, ще си бачкат, ще си плащат здравна застраховка.
:S
От коментара Ви разбирам, че нямате никакъв практически житейски опит с това колко е сложна ситуацията ако някой има нужда от скъпо лечение в САЩ и няма хубава работа с много добра здравна застраховка. Сигурно за вас и стотиците българи, които не могат да си оправят и зъбите там са лузъри и чакат с нетърпение да се приберат в България да си оправят проблемите. Свалете си розовите очила.
Ок, но нещата няма да са се променили. Отишли сте, видяли сте и сте преценили, че не е за Вас. Защо ще подавате пак? За да ви изтеглят и пак да се върнете ли?
Ако не намерим хубави работи с хубави застраховки се прибираме отново. Смятам, че това си е наш избор дали да участваме или не. Разбрахме че само около 38 хиляди са участвали от България като доста голяма част от тях са несериозни в намерението си да емигрират.

# 3 603
Ако не може да ни отговорите поне може да ни насочите някъде другаде да потърсим какво да правим?

# 3 604

От коментара Ви разбирам, че нямате никакъв практически житейски опит с това колко е сложна ситуацията ако някой има нужда от скъпо лечение в САЩ и няма хубава работа с много добра здравна застраховка. Сигурно за вас и стотиците българи, които не могат да си оправят и зъбите там са лузъри и чакат с нетърпение да се приберат в България да си оправят проблемите. Свалете си розовите очила.

Не един и двама се прибират за лечение тук, спокойно запознати сме и зъболечението. Малцина се отказват от ЗК. Аз такива мишки не познавам, принципно, човек се опитва да си запази статута и правото да влиза и излиза.
С работа на 2-3 места хората пращат на болните си роднини в БГ, и не е нещо нечувано.
Всичко това ме навежда на мисълта, че си трол. Rolling Eyes

# 3 605
Ако не може да ни отговорите поне може да ни насочите някъде другаде да потърсим какво да правим?
В американското посолство ще ви кажат най точно. Ходили сте, знаете къде е. Laughing

# 3 606
  • Down south
Ако между неуспешния първи опит за живот в САЩ и настоящия, нещата около вас драстично са се променили, опитайте.
За мен,  ситуацията е силно неубедителна.
 Опитали сте, плати ли сте такси, билети,  инвестирали сте суми за установяване, поживяли сте тук, не ви е понесло и сте се върнали. Сега възнамерявате да направите всичко повторно?
Дано  говорите добър английски и имате повече опции за добра работа. Дано.

С евентуалното интервю едва ли бихте имали проблем.
Въпросите са по- скоро за all.bg, но той изчезнал или най-добре се обадете  в консулството.

# 3 607
Да, сам казвате, че много хора се прибират, за да се лекуват. Това всъщност е опцията и не виждам кое пък е чак толкова страшното.
На моя приятелка гаджето не стига, че е нелегален, не стига, че е с един бъбрек, ами има и проблеми с него, но пак няма намерение да се връща.
Според мен сте изживяли някакъв културен шок. Не всеки може да вирее навсякъде.

# 3 608
Ако между неуспешния първи опит за живот в САЩ и настоящия, нещата около вас драстично са се променили, опитайте.
За мен,  ситуацията е силно неубедителна.
 Опитали сте, плати ли сте такси, билети,  инвестирали сте суми за установяване, поживяли сте тук, не ви е понесло и сте се върнали. Сега възнамерявате да направите всичко повторно?
Дано  говорите добър английски и имате повече опции за добра работа. Дано.

С евентуалното интервю едва ли бихте имали проблем.
Въпросите са по- скоро за all.bg, но той изчезнал или най-добре се обадете  в консулството.
Да преди години и ние черпехме информация от алл.бг но и ние не можем да го отворим. Звъняли сме в консулството и от там ни казаха, че ако всичко с документите е наред решението най-вероятно ще е положително , но крайното решение ще дойде от консула и ако той прецени че нещо не е наред може и с малка вероятност да ни откаже. Затова питаме дали някой с подобна ситуация е имал проблеми или всичко се разглежда индивидуално за всяка една лотария без значение от миналите?

# 3 609
  • Down south
В такъв случай, ако имате необходимите ресурси, опитайте. Поне имате опит в стартирането.

# 3 610
Ами като цяло печелилите по 3 пъти най-вероятно са единици и трудно някой ще ви даде отговор от лично преживяване, а и все си мисля, че тези, които се отказват от зелената си карта са напълно наясно с решението си, че не я искат и едва ли си пробват късмета по 100 пъти.
Аз не разбрах кое очаквате да се е променило в Америка от предишния ви експириънс.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 17:44 от Blackbling

# 3 611
  • София, България
Само едно ще кажа..Деба тоз късмет!

# 3 612
  • Sofia, Bulgaria
Досега не съм играла и не знам дали и тази година ще пусна, защото не съм убедена, че искам да ходя там. Чета ви, защото има приятен дух в темата, като се изключат някои нахлуващи със странни въпроси. Последният случай, обаче ме провокира да пиша.
Шефа ми има позната, която беше изтеглена (но само веднъж). Ситуацията е аналогична. Заминала пробвала си късмета, не ù харесало нещо, точно в здравната система и си се върна. Без да си връща зелената карта. Сега ходи на определено време там, за да си я поддържа ако реши да се пробва пак да замине. За чий х** се отказваш от зелена карта след като си бил изтеглен, не един, а два пъти? Че сега и трети път и се чешеш и се чудиш шЪ ли го бъде тоя път или пак нЕма да го бъде.
Има билети от националната лотария, на които човек може да си пробва късмета!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 20:02 от NoshtenYastreb

# 3 613
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в групата. Ако въпросът ми не е за тук, моля да ме насочите..
 Явно няма да извадя късмет за ЗК (не, че се отказвам) но съм решила да се пробвам за виза H1B, по професия съм мед. сестра и доколкото успях да събера информация заплащането в сферата е повече от добро,но за да имам право да работя и евентуално някоя болница да изяви желание да ми  предвижи документите -първо трябва да взема Тойфел с над 207 точки, и после да изкарам изпит за registered nurse.
Ако има запознати, моля кажете ми дали това е "правилната пътечка" и ако да, какво представлява самият изпит и къде евентуално мога да се подготвя за него.
Много късмет на всички
Благодаря

# 3 614
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в групата. Ако въпросът ми не е за тук, моля да ме насочите..
 Явно няма да извадя късмет за ЗК (не, че се отказвам) но съм решила да се пробвам за виза H1B, по професия съм мед. сестра и доколкото успях да събера информация заплащането в сферата е повече от добро,но за да имам право да работя и евентуално някоя болница да изяви желание да ми  предвижи документите -първо трябва да взема Тойфел с над 207 точки, и после да изкарам изпит за registered nurse.
Ако има запознати, моля кажете ми дали това е "правилната пътечка" и ако да, какво представлява самият изпит и къде евентуално мога да се подготвя за него.
Много късмет на всички
Благодаря
Да не те плаша, ама не е един изпит и готово. Peace Освен това за да кандидатстваш за визата трябва да имаш уредена работа там, а ти няма как да имаш работа след като не си квалифицирана на американска земя.

Общи условия

Активация на акаунт