Конкретно за тях, за никакви тесни специалисти не става въпрос, съответно се убедих окончателно, че всичко е възможно в тая система.
Все пак една много мъничка част от всички имигриращи в Америка идват по тази програма. Сега вече дали ще е трудно или лесно, скъпо или евтино, зависи от много неща. Преди години, преди ЕС, повече българи се мотивираха да търсят как да заминат за САЩ и Канада, тъй като Европа не беше така достъпна. Честно казано, вероятно и аз сега бих избрала Европа ако започвах всичко отначало, но всеки сам решава за какво да се бори, дето се вика.
Погледнах набързо доклада, че за 2016 г. 45 българи са получили такава виза (ЕБ1), а за другите две работни категории (ЕБ2 и ЕБ3) са общо около 240 души , т.е. не са много, но пък не са и малко като % спрямо редовите работни петиции. Ясно е, че не е за всеки, то това е идеята, но не е кой знае какво. Ако някой ден доживеем точкова система, няма да е много по-лесно, защото идеята пак няма да е всеки да може.
Пълна спортна стипендия,която покрива абсолютно цялото обучение,общежитие,храна в стола,без пари на ръка получават много наши деца,а също и от цяла Европа,включително Русия,Украина,Белорус,отделно Южна Америка и Канада.Някои остават да работят после,женят се и т.н.Писах деца,отнася се до 26год.възраст,който се е ориентирал заминава веднага след гимназиално образование. 

Заради бележника на детето търсих диска със снимките - исках да извадя неговата за бележника и да не го мъкна до фотото, но не само, че не открих диска, а и на компютъра някак са изчезнали. Имах си папка ЗК и снимките бяха в нея, но я няма. Предполагам съм я изтрила без да искам. Този път, обаче, ще се снимаме у дома, с телефон. Няма да си правя труда да ида до фото, тъй като аха сякаш съм я отписала лотарията. Каквото дойде
, няма да го върна
Препоръчани теми