Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 989
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 450
Аз съм в ИТ сферата. Според мен по-сериозния проблем за работната виза е, че съпруга не получава такава. Той получава виза, мисля беше L1, с която няма право да работи. Аз подадох ореди две години на няколко места за работа, но не получих нито едно обаждане. Спонсорството за работна виза въобще не е толкова лесно, както и квотите също са ограничени.

И аз така. Подавах на места, на които търсят сходна на моята квалификация и опит, в компании, в които съм чела, че спонсорират - нито едно обаждане.

# 3 451
Адмирации на хирурга успял да приравни, малцина се наемат да си го помислят дори.  Peace
Като казвам ИТ, нямам в предвид всеки завършил в УНСС, а хора които реално програмират.

# 3 452
Адмирации на хирурга успял да приравни, малцина се наемат да си го помислят дори.  Peace
Забравих да поясня, че е друга специалност. Но начинът е един и същ. Специалността реално не се признава, а само дипломата за завършена медицина.

Мъжът ми също кандидатства преди време за работна виза в IT/финансовия сектор, но за съжаление неуспешно, с немска магистратура и две години опит в САЩ.

# 3 453
Адмирации на хирурга успял да приравни, малцина се наемат да си го помислят дори.  Peace
Забравих да поясня, че е друга специалност. Но начинът е един и същ. Специалността реално не се признава, а само дипломата за завършена медицина.

Но само с призната медицина може да е общопрактикуващ в някой забравен от бога щат, самата хирургия е практически непосилно да се практикува там, макар и от гениален хирург.
А пък ИТ дори без образование, но с опит в програмирането може да си намери работа в САЩ, сега не знам дали квотите стигат за всички желаещи да си продават труда там.

# 3 454
ИТ с виза ще си намери работа. Но да си намери спонсор за работа е друго нещо и Хич не е лесно. Аз не съм програмист, но съм САП консултант, което е много търсено и платено и въпреки това не можах да получа нито едно предложение.

# 3 455
  • Down south
Цитат
ИТ с виза ще си намери работа.
И още как  Peace  а и с малко опит тук, колелото се завърта и заплащането лесно достига добри цифри. А след това  the sky's the limit.

# 3 456

Но само с призната медицина може да е общопрактикуващ в някой забравен от бога щат, самата хирургия е практически непосилно да се практикува там, макар и от гениален хирург.
Само с призната медицина и общопрактикуващ не може да е. Трябва да има специалност family medicine.
И сме казано, специалност трябва да се кара там.

# 3 457

Само с призната медицина и общопрактикуващ не може да е. Трябва да има специалност family medicine.
И сме казано, специалност трябва да се кара там.
Сигурно се взима такава специалност, то да приравниш медицина си е подвиг.

# 3 458
  • Down south
Не знам как е с приравняването на медицински дипломи, но едва ли е лесно. По-скоро не е.

Като цяло е 4 години undergrad, после 4 години med school и после 3 години residency.
На наши приятели синът е в последната фаза, след 2 години приключва.
Много учене, много труд труд и фананси. Малко свободно време.

# 3 459
Браво на тези хора, не седят като нас готованците на някаква си лотария а си ползват високите квалификации и си действат сами. Браво!

# 3 460
Като споменахте бг лекари, успели в САЩ, си спомних, че бях чела за гинеколог, който сега е завеждащ отделение в САЩ. Не открих статията, но попаднах на тези:
Статия 1
Статия 2

# 3 461
Ами аз казах, не ги познавам лично, просто баба ми ми е разказвала за тях. Точните и думи бяха „един от най-добрите в България и замина да работи в Америка„. Приравнявал ли е нещо, доучвал ли е, не знам.
Аз съм чувала, че и на държавна работа трудно някой неамериканец може да бъде нает, но моя приятелка пък ми е разказвала за нейн познат, който заминава 89-90 г. и в момента работи в една от тайните служби. Не вярвам да ме лъже.

# 3 462
  • САЩ
Аз съм в ИТ сферата. Според мен по-сериозния проблем за работната виза е, че съпруга не получава такава. Той получава виза, мисля беше L1, с която няма право да работи. Аз подадох ореди две години на няколко места за работа, но не получих нито едно обаждане. Спонсорството за работна виза въобще не е толкова лесно, както и квотите също са ограничени.

Това категорично не е вярно. Съпрузите (и децата) на човек с L1B взимат L2 виза,   кандидатстват за work permit и имат право да работят. За пермита се чака няколко месеца обаче.

L1 е най-лесната работна виза, защото много повече работодатели се навиват да направят схемата L1 - удължаване - спонсориране за ЗК.
Някой да те спонсорира за ЗК изисква пари и адвокати, а в момента в който имаш картата в ръцете си, нищо не те спира да избягаш с 200. L1 те връзва за работодателя за 5 (3  + 2) години и им дава някаква сигурност, че инвестицията в теб ще се оправдае.

Но за L1 ти трябва да поработиш първо в българския / европейския офис на компанията и да се преместиш. Тя е за вътрешнофирмени трансфери.  

# 3 463
Скрит текст:

Това категорично не е вярно. Съпрузите (и децата) на човек с L1B взимат L2 виза,   кандидатстват за work permit и имат право да работят. За пермита се чака няколко месеца обаче.

L1 е най-лесната работна виза, защото много повече работодатели се навиват да направят схемата L1 - удължаване - спонсориране за ЗК.
Някой да те спонсорира за ЗК изисква пари и адвокати, а в момента в който имаш картата в ръцете си, нищо не те спира да избягаш с 200. L1 те връзва за работодателя за 5 (3  + 2) години и им дава някаква сигурност, че инвестицията в теб ще се оправдае.

Но за L1 ти трябва да поработиш първо в българския / европейския офис на компанията и да се преместиш. Тя е за вътрешнофирмени трансфери.  
Мисля, че работната е H2B, ако не се лъжа. Тази за която квотите паднаха доста през годините.

# 3 464
  • Down south
Цитат
Мисля, че работната е H2B, ако не се лъжа. Тази за която квотите паднаха доста през годините.

Не се лъжеш.

Общи условия

Активация на акаунт