Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 999
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 495
  • Down south
За какво вие да ходите в Америка само да дебелеете и да се разболявате от диабет.Там няма хора има китове.
И това е изказване базирано на екскурзии, филми или живот в Америка, коя по-точно Close

# 3 496
Аз по-скоро приех, че мнението е написано като шега.

# 3 497
  • Down south
Ако действително е шега, явно не съм разбрала Sunglasses

# 3 498
  • софия-napoli
Ми то очевадно че е шега

# 3 499
другия вид легална имиграция в САЩ е с ЕВ-5 виза, т.е. да имат 500к $ с план да ги инвестирате в САЩ. Куул а? Simple Smile

# 3 500
  • София
Здравейте! От скоро се интересувам от живота в Америка. Работя в американска фирма в България и ако получа зелена карта, ще мога да се преместя в централата ни в САЩ. Кога през 2018 ще се подават документи? Simple Smile Благодаря!   Поздрави!

# 3 501
Здравейте! От скоро се интересувам от живота в Америка. Работя в американска фирма в България и ако получа зелена карта, ще мога да се преместя в централата ни в САЩ. Кога през 2018 ще се подават документи? Simple Smile Благодаря!   Поздрави!
Нищо не разбрах. Ако спечелиш от лотарията ли ще можеш да се преместиш в централата?

# 3 502
  • Sunshine state
Здравейте! От скоро се интересувам от живота в Америка. Работя в американска фирма в България и ако получа зелена карта, ще мога да се преместя в централата ни в САЩ. Кога през 2018 ще се подават документи? Simple Smile Благодаря!   Поздрави!
Сайтът отваря от октомври обикновено, а регистрацията продължава до началото на ноември. Simple Smile

# 3 503
Друго предимство е, че с L1 се взима зелена карта много по-лесно и по-бързо, отколкото с H1B. И разбира се, най-голямото предимство: съпрузите са с L2, което значи възможност за бързо EAD (няма я необходимостта да се чака за петиция за зелена карта, което е драмата с H1B).
Недостатък: 5 години за служители (7 за мениджъри), след които удължаване няма - или си ходиш дома, или получаваш зелена карта, ако работодателя те спонсорира.  И другия: нямаш право да сменяш работодател.

В заключение, ако САЩ ви е мечта, търсете фирми с централа в САЩ и кандидатствайте там, за да движите нещата в посока L1, докато си търсите H1B спонсор и играете в лотарията. За L1 изискването е да си работил поне година в "изпращащия" офис, но много фирми (примерно моята) си имат и допълнителни правила - при нас има изискване (вътрешнофирмено) за 3 години стаж във фирмата, за да започнат процеса.

Има и други работни визи, не са само тези - тези са просто "класическите".

Изключително полезна информация! Наскоро доста се рових в нета за L1/L2 визите и изисквания за покриване на критериите. Нещото, което не ми стана ясно, е как точно става "спонсорирането" от работодателя за ЗК. Прочетох някъде, че още с взимането на тази виза може да започне кандидатстването. Смятате ли, че работодателите по-скоро биха или не биха се наели с тази процедура? Работя в американска компания в българският им офис и се чудя дали има шанс след 1 година да "отворя въпроса" за евентуален трансфер, ако е възможен. Но бих искала да знам колко тежък е процеса за ЗК и дали си заслужава прехвърлянето там, ако за работодателя ще бъде бреме цялото нещо и ако въобще склоянт на L1, ще са ок да стартират спонсорство за ЗК.

# 3 504
  • Down south
Начинанието е дълго и скъпо за работодателите. Обвързано е с адвокати и правни подробности.
В момента не знам как е, но преди около 5 години моя приятелка успешно приключи процеса.
По спомени, отне 6 години и около $25К на компанията.

ПП Добавям се, приетелката ми беше завършила Duke University тук. Върна се в България и от там се задвижи процеса с американски работодател.

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 16:43 от Daylily

# 3 505
А и такава стъпка сигурно обикновенно предприемат за някой свой служител, който има някакви изключителни заслуги и ще бъде полезен в централата на компанията.
Все пак една от основнате идеи на аутсорсинга не е ли да им излезе по-евтино? Тоест да им се върши същата работа и в същото време да плащат по-ниски заплати.

# 3 506
По-нагоре писах - стажът ми е почти само в американски компании (вече 3та). Никой от колегите ми не е заминавал на нещо повече от командировка. Аз имах предложение, но го отказах и така и не знам дали наистина щеше да се получи, или като разберат колко струва - да се откажат Grinning Знам само за един човек, заминал по този начин, но беше на много високо ниво нагоре в мениджмънта и те го извикаха, не ги е молил той. Та по-скоро съм на мнение, че няма да се захванат да викат служители, още повече, както казах вече, те са тук, за да ни плащат 3-4 пъти по-малко от колкото биха ни плащали там. Така че хем да дават голямата заплата, хем да платят визите...трябва да е много специален случай. Вече ако си спечелиш картата през лотарията, можеш да ги питаш дали ще те вземат.

# 3 507
  • Варна
Излезе виза бюлетина за м.октомври - на интервю ще бъдат викани хора с номер до 2000 и, които са подали дс-а навреме. Wink

# 3 508
  • София
Излезе виза бюлетина за м.октомври - на интервю ще бъдат викани хора с номер до 2000 и, които са подали дс-а навреме. Wink

Какво означава това- че вече може да подаваме документи  за зелена карта ли, и къде мога да намеря повече информация как точно се кандидатства? Simple Smile

Благодаря предварително за информацията!

# 3 509
  • Варна
Не, не значи, че може да се подават документи. По-скоро касае спечелилите през м.Май.
Ще може да се кандидатства през октомври.

Общи условия

Активация на акаунт