Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 989
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 540
  • Калифорния
Aima,  извинявай, ама от далече ти личи че си трол Simple Smile Смени малко поне стила на писане заедно със смяната на никовете. Всички вече разбрахме, че лотарията е една голяма измама и пълна с елементарни грешки, дето и третокласник може да манипулира. Стига сме го нищили това!

# 3 541
  • Down south
Aima,  извинявай, ама от далече ти личи че си трол Simple Smile Смени малко поне стила на писане заедно със смяната на никовете. Всички вече разбрахме, че лотарията е една голяма измама и пълна с елементарни грешки, дето и третокласник може да манипулира. Стига сме го нищили това!
Изпревари ме  Peace Точно щях да кажа, че тази е същата с многото участия, която изтъкваше грешките в системата, беше изтеглена тя, колежката, бла-бла-бла.
Сслед това смени плочата/ник и запя песента с текст -  изтеглили свекър/свекърва, после след ден-два, хоп, изтеглиха и съпругът и.

# 3 542
  • Down south
Да, това за изтеглянето е тъпотия голяма, мен също от 3ти опит ме изтеглиха.
Иначе...миналата седмица бяхме малко на езерата рилски, да презаредим батериите в планината. На връщане минахме през София, писах в една група за споделено пътуване, че имам 2 места и едното от момичетата, които се качи е учела в САЩ. Набор 94, което в най-добрия случай ще значи, че е на 24. Имала е пълна стипендия /спорт, играела е футбол/ и е завършила там някакъв университет, забравих в кой щат. Студентския живот е бил супер, още повече като образованието е било така да се каже безплатно. Но каза, че е абсурдно да живее там, спомена също думата роб - роб на системата, на работата. Спомена и роботи. И, че винаги ще избере България. Simple Smile
Може би още е малка, не е видяла кой знае какво, може да е наивна. Не знам. Спомена, че може би ще отиде някъде в Европа /Франция/ за да работи нещо, да бъде с приятелката си и бла-бла, но винаги ще се върне тук. Ами някак много мило ми стана на мен...

И се извинявам за отклонението. Grinning Wink
Голяма каша, голямо чудо, роби, роботи  Whistling
А имала ли е възможност да остане след завършването, защото този момент никак не е за подценяване.
Много млади хора идват, учат и после обратно, поради липса на друга алтернатива.

Относно избирането на България, станало ти е мило, защото доколкото чета,  твоят и нейния избор, ако е имала такъв,  се припокриват.

# 3 543
Нямам представа на кой по какъв начин му се привиждам, но все пак за протокола, това ни е второ участие в лотарията , не сме ползвали никакви фирми нито сме собственици на такива нито сме играли против правилата и т.н.
По скоро ни е яд , че миналата година проверихме един или два пъти за резултатите и ни нахлува идеята че може и миналата година да сме си били спечелили но страницата отново да е показвала грешно.
Другото което ни вълнува е може ли изведнъж да я спрат лотарията или тези които са изтеглени и им дойде реда във визовия бюлетин да са 100% сигурни че ще бъдат обработени?

# 3 544
  • Сф
Аз всяка година провереявам поне няколко пъти, през няколко месеца, дали случайно статусът не се е променил, но уви.
Ако лотарията се спира, ще се спре от есента, т.е. да няма нови подавания.  Изтеглените ще ги оставят да си предвижат документите и който до където е стигнал към края на фискалната година.

# 3 545
Хубаво е, че сте проверявала често явно и вие знаете за тези моменти. За съжаление ние миналата година бяхме от онези дето си мислят, че системата винаги показва вярно но нямахме опит понеже участвахме за първи път.
То човек да се чуди вече всеки ден по няколко пъти ли да проверява за да е сигурен в резултата.
Дано всички на които номера им попадне във визовия бюлетин да минат успешно.
Повода за притеснението ни относно дали вече изтеглените сме в безопасност е онази случка където изведнъж от днес за вчера имаше изненадващо решение всички представители на определени мюсулмански държави дори и притежатели на зелени карти да не бъдат допускани в сащ, в този ред на мисли се притесняваме от поредния изненадващ анти зелени карти туит че например от днес програмата е вече история и се преустановява разглеждането на всички текущи досиета.
Заради въпросното решение си спомням че настана голямо объркване по отношение кой да влиза и кой не въпреки наличието на изрядни документи.
Агресивно е движението да се спира с тази лотария моментално ако е възможно и затова няма да бъдем изненадани ако просто една сутрин се разбере пак от някой туит нещо подобно.
Дано пак казвам всички които си чакаме реда за интервютата да ни обработят напълно.

# 3 546
Тя изтеглена, но седнала да се вайка за миналата година. Скица голяма😅

# 3 547
Проблема е, че ако е показвала страницата за проверка грешно пак и миналата година то сме изпуснали напразно една година до този момент. Ама ей го на, не сме знаели, че трябва да се проверява често. Чувството за този сценарии е отвратително но няма как да върнем времето назад и да проверяваме за минало време твърде е възможно да сме си пропилели шанса като гледаме ефективноста на страницата за проверка.

# 3 548
Проблема е, че ако е показвала страницата за проверка грешно пак и миналата година то сме изпуснали напразно една година до този момент. Ама ей го на, не сме знаели, че трябва да се проверява често. Чувството за този сценарии е отвратително но няма как да върнем времето назад и да проверяваме за минало време твърде е възможно да сме си пропилели шанса като гледаме ефективноста на страницата за проверка.

Ако толкова ви тормози дали сте били избрани миналата година, просто си проверете номера на страницата. Ако се съди по информацията на нея, проверката за DV2018 би следвало още да е възможна.
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(ldek4pbzabp2b0wwuc12y43a) … /CheckStatus.aspx

# 3 549
Благодаря, но ако сме били спечелили за миналата година то така или иначе сме си изпуснали вече шанса поради факта че не сме пратили ДС формата когато е трябвало а и от друга страна доколкото се сещам проверката се е правила до края на миналия Септември.
Добре поне, че за тази година макар и със голямо закъснение успяхме да попълним ДС формата но не сме ние виновни за това, ако страницата си показваше правилно то още през месец Май щяхме да сме я пратили.

# 3 550
Привет ! Да се разпиша и аз в темата . Подаваме от 2 години ,не сме изтеглени и двамата със съпруга ми. Тази година , ако  отворят системата отново ще кандидатстваме , ако не - живи и здрави!
Макар и нова в темата ,ви чета отдавна и по повод на последните няколко мнения не мога да се въздържа! Aima, стига сте повтаряли , като грамофонна плоча , какво щяло да бъде ! Да сте си проверили . Сега нали сте изтеглени? Попълнили сте и сте изпратили DC формата, какво толкова е станало , че сте се забавили с година?! Във всяка система може да има бъгове.

# 3 551
Просто спрете да и отговаряте и по този начин да и давате трибуна. То е ясно, че е трол. Точно като онази, която повтаряше като папагал, че е спечелила като е участвала с повече от две апликации. Кой каквото и да кажеше, тя все в тая посока го извърташе. Просто я игнорирайте тотално.

# 3 552
  • Sunshine state
И на мен ми е писнало да слушам как лотарията била измама, нагласена и т.н. Ами никой не е опрял пистолет в главата на хората да ги тика да участват. Тази година четох, че има доста хора, които не са били селектирани първоначално, но при една повторна проверка, се е оказало, че са изтеглени. Явно е имало някакво допълнително теглене. При нас за съжаление не е било на късмет.

# 3 553
Значи който се е сблъсквал вече с подобни проблеми с тази програма ме разбира идеално, други пък ме бъркат с някакви други хора... нормално.
Ако сте на наше място и сте закъснели с подаването на ДС формата и при известните им бавни срокове за обработка при очаквано интервю Ноември няма ли да ви е напрегнато дали ще бъде обработена формата навреме при това , че има само 2 месеца до тогава. Някъде бях чела, че са им необходими поне 2.5 месеца за обработка за да ни викнат след това на интервюто.
Какво става ако ДС формата не ни е обработена навреме и номера за Ноември ни излезе междувременно?

# 3 554
  • Down south
Цитат
Какво става ако ДС формата не ни е обработена навреме и номера за Ноември ни излезе междувременно?
Нищо сложно не става. Оставате за декември, януари или февруари, тоест когато формата се обработи и имат свободни часове за интервю.

Общи условия

Активация на акаунт