Любители на котки - Тема 117

• 36 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Козлодуй
pvacheva, намерих някаква друга тема за подобен случай, там пишеше за отвара от смрадлика и гранофорин, но видях, че и ти си я намерила темата. Горката Мърки Sad
Как си видяла че съм я намерила? Мърки цяла нощ се ближе и я чувах и не можах да спя обаче тази сутрин в дупката няма гной и кръв. Подстригах малко козината около раната (макар че тя от близане я е оскубала) и почистих с кислородна вода и с една клечка за уши намазах с йодасепт около дупката на стерилна марля сложих риванол и сложих върху дупката и и нахлузих един крачол от чорапогащник но тя го смъква - това дано издържи докато се консултирам с ветеринар

# 91
  • Козлодуй
MayyaI, тумор е, Мърки има много добър доктор точната диагноза не мога да я повторя много е дълга.
milasara, благодаря като се наплаках и аз стигнах до този извод
Jerry F, страхотна пухена красавица
Няма да ви стресирам със снимки и няма да я водя повече на доктор аз ще си я превързвам защото докторите да не ми препоръчат ефтаназия а тя започна да се храни и е добре общо взето само по телефона ако ми кажат с какво да я мажа

# 92
  • София
пак не пречи почистване с кислородна вода и антибиотик на прах
по-добре полепва по раната и се задържа
а мазилата се разтичат и падат ако има течение
стискаме палци

# 93
  • Козлодуй
possessed, благодаря да имам прахче за рани по-нататък и него ще ползвам но е твърде дълбока дупката сега за да ръся с него изв. че не те отразих веднага но така или иначе ще се наложи и по-безболезнения начин да ползвам

# 94
  • София
няма проблеми, не се притеснявай
предполагам, че не е необходимо да ръсиш и извътре
отгоре би било достатъчно

има и един спрей за рани
окси нещо си
их как не помня значи
ако не се сети някой, ще видя довечера вкъщи, имам и от него

# 95
  • София

има и един спрей за рани
окси нещо си
их как не помня значи
ако не се сети някой, ще видя довечера вкъщи, имам и от него

Оксикорт. От моя опит с котешки рани мога да кажа, че сулфатиацола помага много, подсушава раната и тя започва да се свива и да заздравява. Но за туморна рана не знам как ще подейства. pvacheva, на първа страница има указания как да си направим боди за котка, ти можеш да използваш идея оттам, за да закопчаеш бодито от чорап в задната част, за да не може да го сваля котката. Хубаво е да предотвратиш близането, защото то ще разширява раната, няма да й даде да заздравее. Пожелавам ти много кураж, защото ще ти е трудно. Не искам да мислиш, че те укорявам за нещо, но аз не бих допуснала котката ми да умира в болки, бих избрала евтаназия.

# 96
Най-накрая Летс Адопт България, публикуваха и моя Катичко/Стивън.
https://www.letsadopt.net/steven

https://www.facebook.com/adoptedbreed/posts/1918211988205891

# 97
По мои наблюдения котките се страхуват от пръскащи джаджи, та според мен прахчетата са по-добър вариант .

# 98
  • София
Без да искам си пуснах коментара в друга тема, в която се питаше за човешки рани, ама чела недочела, на мен котката ми е в главата. Все пак ще го пусна и тук, ако някой е тръгне за нещо друго с йод да маже:

Цитат
Със сигурност знам да не се маже с йод, според кожният специалист в ЦВК е токсичен за котки, каза, че не е напълно доказано, но имало доста трудове по този въпрос и тя е против използването му. Ние отидохме при нея след като друг лекар ни го беше изписал и цъфнахме в кабинета с изгаряния от йода.
Не прочетох някой да съветва с йод, но реших да споделя, ако някой е решил да го използва по друг повод.

П.п. Току що ми звъннаха от клиниката и всичко е минало успешно, сега я чакаме да се събуди, но важното е, че е минало добре без усложнения. Нямам търпение да си я взема довечера, толкова ми беше пусто днес като се прибрах в празен дом и нямаше кой да ме посрещне. Тя никога не пропуска, винаги тича на вратата и посреща дори и 5 минути да ме е нямало.

# 99
adelinda  Катичко/Стивън е просто прекрасен.Целувки, целувки. Може ли да ходи сега? Много прегръдки и на тебе

# 100
  • Козлодуй
Вече говорих с ветеринар след работа ще купя от клиниката антисептично почистващо нещо което той каза ама не го знам той ще го даде освен това лекаря направо ме срина като каза че това не е рана а некроза т.е. тумора се увеличава до момент в който не може да се изхранва и се спуква затова много малко вероятно да зарасте  но това което сме направили (превръзка с риванол и йодасепт) е било най-доброто което е възможно за сега - не бивало да ближе и поглъща тази гадост
Благодаря Ния и за подробни упътвания ще го питаме но йодасепта не е йод съгласна съм че йода много гори

# 101
adelinda  Катичко/Стивън е просто прекрасен.Целувки, целувки. Може ли да ходи сега? Много прегръдки и на тебе
Той и преди ходеше е и тичаше, беше щастлив. Имаше проблем с хигиенната като ходеше на бенто. Сега ходи прав, тича и играе. Палав е. Живота му не е по-различен от на другите котета, като изключим дълготе седене в ЦВК. Имам клипове как тича и играе от семейството, което го гледа сега, но Летс Адопт ще ги публикуват ако решат, аз нямам право. Късно го публикуват, защото  сменяха няколко протези. По-труден случай от Пух е защото дължината на крачетата е различна.

# 102
Вече говорих с ветеринар след работа ще купя от клиниката антисептично почистващо нещо което той каза ама не го знам той ще го даде освен това лекаря направо ме срина като каза че това не е рана а некроза т.е. тумора се увеличава до момент в който не може да се изхранва и се спуква затова много малко вероятно да зарасте  но това което сме направили (превръзка с риванол и йодасепт) е било най-доброто което е възможно за сега - не бивало да ближе и поглъща тази гадост
Благодаря Ния и за подробни упътвания ще го питаме но йодасепта не е йод съгласна съм че йода много гори
На мен вет ми е казвал, че с Йодасепт мига да мажа именно защото нямало проблем да ближе, друг че е токсично....

# 103
И на мен са ми казвали ,че йода септа не вреди , дори да го оближат .

# 104
  • София
предизвиква запек
бабешкия метод за пресичане на разстройство е две капки йод в чаша вода
йодасепта е разреден йод

Общи условия

Активация на акаунт