Четвъртокласници 2018/2019

• 88 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз ще се оплаквам.
Вчера - забележка в тетрадката по БЕЛ - не пиши в полето! Дзверя се, дзверя се, не виждам къде е писано в полето. Добре, че детето ме информира къкво се има предвид. Тетрадките му са от тези на Джъмбо /с дебелите подвързии/ и...имат полета от двете страни. Та, явно за дясното ставало дума.  Shocked
Днес - върнато контролно по математика. Задача – Мими прочела 6 страници, а Лили - 3 пъти повече. Колко страници е прочела Лили. Решение - 3 х 6 = 18. Задраскано и поправено на 6 х 3 = 18  Shocked Оценка 6 /9,90 от 10 точки  newsm78/. Не че нещо, ама се втрещих.

# 121
  • Майничка
Аз пък се възхитих на тактиката на класната на дребната. Ще имат зелено училище в края на ноемнри ли, в началото на декември ли... обаче го разгласи на учениците в началото на октомври, та си подсигури що-годе вниманието на палавниците за най-дългия месец без празници и ваканции. Laughing
"... и всеки спи и слуша,
  понеже иска круша."

# 122
  • София
Много яко, Гаргамела.  Joy Евала.

# 123
Искам да попитам родителите на децата които си подготвят домашните вкъщи по каква система учат по предметите: по програма или ден за ден / дадените днес домашни се пишат днес/ ?

Вашите госпожи предупреждават ли децата кога ще правят контролни? Нашата учителка дава контролни без предупреждение, включително и в дни в които по програма го няма предмета. Всички входящи нива са направени /още от миналата седмица/, нищо че преговора не е направен. Не че имам против "изненадващите" контролни, но при толкова малки деца смятам че е неумесно.

dididi, и моята дъщеря трудно се концентрира, но за нея установих, че ако пише домашните сама във стая, се справя доста по-добре и бързо.

# 124
  • София
Вашите госпожи предупреждават ли децата кога ще правят контролни?
Нашата и да предупреди, мойто до вечерта е забравило такива ненужни подробности. Но по-скоро не предупреждава. Съдя по това, че вчера обяви, че другия път ще имат тест по английски /а това е друг учител, не "основната" госпожа/. Но аз не го намирам за проблем, това са текущи тестове по материала, който те така или иначе трябва да учат. Това, че не е обявено предварително писмено изпитване не би следвало да означава, че не трябва да си научат урока, да преговорят предишните 2-3...
Разговор от тази седмица:
- Днес правихме контроно, ама не знам по какво. Не беше по математика.../явно е нямало задачи Stuck Out Tongue /
- Диктовка имаше ли?
- Не
- Е, значи не е и по български. Какви бяха въпросите?
- Забравих...

Следващата вечер:
- Днес имам 5 на контролното.
- Кое контролно, онова, дето не знаеш по какво е, това ли?
- Да, ама не е 5, а 5-плюс...или 5-на-релси май беше...забравих...
- Дай контролното, да го видим по какво е, колко имаш
- Е, токова ли е важно? Май остана под чина...
/оказа се в чантата, оказа се по ЧП и се оказа 5+  Smile /

# 125
  • Майничка
Искам да попитам родителите на децата които си подготвят домашните вкъщи по каква система учат по предметите: по програма или ден за ден / дадените днес домашни се пишат днес/ ?

Вашите госпожи предупреждават ли децата кога ще правят контролни?

В деня, в който е дадена домашната я пише и прочита поне по 2 пъти новите уроци. След това хвърля по едно око на материала за следващия ден, за да си го припомни. Само в петък, евентуално, може да отложи домашните за събота или неделя.

# 126
Домашна за събота и неделя имате ли?

Нашата домашна за събота и неделя е: 4 страници - математика / голям формат/, 4 страници БЕЛ /голям формат/ + АЕ . Понякога се пише и учи и събота и неделя, защото ако трябва да се пише всичко това в един ден, в даден момент детето се уморява и буквално умствената дейност спира и ако нещо не знае и трябва да обяснявам нищо "не поема" .  Да не говорим, че децата са натоварени и имат нужда и от седмична почивка Tired.

# 127
Домашните, които синът ми донесе днес са: 1) Страничка от сборника по математка (оказа се, че е направил тази страница през седмицата); 2) две задачи от помагалото по БЕЛ; 3) диктовка; 4) домашно по английски, само две нови думи са взели днес.
Това са текущи домашни. Другите деца са ги писали днес в занималнята, а моятсин ще ги пише в неделя.
Уроци за учене в 3ти клас още нямат. Какво толкова ги карате да учат? По човеците има съвсем малко за помнене през тази година, догодина ще е повече. БЕЛ и математика също не ги броя за "учене". Домашните си искат време, за да бъдат написани, но не е кой знае какво.

# 128
Моята си пише домашните сутрин, защото следобед са им часовете. За събота и неделя не им се дават домашни. Може по изключение само някой път нещо да има да се пише. Така сме от първи клас. Някога обаче със синът ми не беше точно така. Беше горе-долу като при vita. Иначе и аз предпочитам детето да си има почивка и да не се преуморява.

# 129
  • София
И аз ще се оплаквам.
Задача – Мими прочела 6 страници, а Лили - 3 пъти повече. Колко страници е прочела Лили. Решение - 3 х 6 = 18. Задраскано и поправено на 6 х 3 = 18  Shocked Оценка 6 /9,90 от 10 точки  newsm78/. Не че нещо, ама се втрещих.
От Лили се втрещи нали, и аз се чудя защо е прочела 6х3, а не 3х6 страници. Ма те са си такива, всички наопаки, а Лилитата на терсене.
И ние имахме такъв случай.
Задачата беше:        5   5   5 = 5.
Моят написал:          5 / 5 * 5 = 5, задраскано и
написано вярното:  5 + 5 - 5 =5.

# 130
  • София
Да ви разкажа случая и с нашето комтролно по математика. Идва един минорен и казва, че трябва да подпиша контролно. Питам го за оценката, била "незаслужено шест", защото имал три грешки (от 75 примерчета с таблицата). Поглеждам грешките и трите на таблицата със седем. А той се оправдава: "Да не мислиш, че е лесно да сметна бързо четиринайсет плюс четиринайсет плюс четиринайсет минус седем?"

# 131
  • Бургас
Аз искам да ви попитам,как са децата ви с английския? Как затвърдявате взетия материал?
На моя му казвам,че трябва да пише думите по няколко пъти,но без резултат. Да не говорим,че трябва да учим всички думи от 1клас още. Мисията е невъзможна.

# 132
Госпожата им по АЕ им ги кара за домашно всяка взета дума да я пишат по 10 пъти още от 1 клас. Моята стриктно го изпълнява и макар да има място на даден ред за още една - две думи, никога не желае да ги напише, защото щяли да станат повече от 10. Случвало се е дори да се отплесне и да напише повече думи - тогава пък ги зачерква. Simple Smile

# 133
  • гр.София
Аз искам да ви попитам,как са децата ви с английския? Как затвърдявате взетия материал?
На моя му казвам,че трябва да пише думите по няколко пъти,но без резултат. Да не говорим,че трябва да учим всички думи от 1клас още. Мисията е невъзможна.

Аз разграфявам страницата на тетрадката на три-четири колонки в зависимост от дължината на различните думи. Най-отгоре изписвам правилно думата и отдолу остават точно десет реда, за да напише всяка дума по десет пъти, в колонка една под друга. От време на време й правя "диктовки"- казвам думата на български и дъщеря ми трябва да се сети как е на английски, да я произнесе и да я запише. Ако има грешки, преписва сгрешената дума няколко пъти. Освен това държа да прочете текста от урока на глас и да го преведе.
Не се е случвало дъщеря ми да откаже да си напише домашното. В противен случай, не бих й позволила да гледа телевизия, да играе на телефона или каквото и да е, преди да свърши със задълженията.

# 134
  • около Варна
Английският е единственият предмет, който и създава затруднения. Нямам представа каква е методиката за учене на чужд език, при нас положението е каквото са разбрали в часа. Не преписват думите по няколко пъти, не може да чете на английски, абе... притеснена съм. И на частни уроци нямам възможност да я водя, защото трябва да ходим до друг град. От сега като закъса, не знам как ще наваксва после, че и аз не мога да и помагам.

Общи условия

Активация на акаунт