Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 септ. 2017, 14:22 ч.

Родителят - "касичка"

 • 26 226
 • 319
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 11 672
В училището, в което учи синът ми, никога не са събирали пари за вода. За зелено училище - синът ми никога не е ходил. Не считам, че се е отразило на статуса му сред съучениците.

# 16
 • постоянно
 • Мнения: 7 054
Формално, питейна вода има- от чешмите в тоалетната.  Sick В лавките се продава бутилирана вода, но е значително по-скъпа отколкото в нормалните магазини.

Пращайте ги с  бутилка вода  Peace

# 17
 • София
 • Мнения: 527
Пращайте ги с  бутилка вода  Peace

 Peace До миналата година синът ми си носеше по литър на ден. Лошото е, че това си е кило отгоре, особено на фона на тежките раници. Сега се прибира на обяд - съответно носи само едно шише.

Мен също ме дразнят скъпите зелени училища, затова е ходил само един път. Не е станал аутсайдер поради този факт  Wink.
Другите разходи ги плащам - лекар, застраховка, принтер и малко дарение за настоятелството (което за какво се използва не знам, но е в порядъка на десетина лева)

# 18
 • Мнения: 23 070
Формално, питейна вода има- от чешмите в тоалетната.  Sick В лавките се продава бутилирана вода, но е значително по-скъпа отколкото в нормалните магазини.

Пращайте ги с  бутилка вода  Peace
Да, точно това правя. Всъщност, с две бутилки по половин литър. До обяд ѝ стигат. При нас за автомат за вода пари не са събирани. Но проблемът е, че ако в даден клас съберат пари, а един-двама родители откажат да дадат пари и децата им си носят бутилки с вода, съучениците им ще ги спукат от тормоз. За нещо подобно досега съм водила битка с Нейна Кифленска Светлост.
Скрит текст:
Понеже чантата ѝ тежи 81391639 килограма с всичи учебници, учебни тетрадки, помагала и т.н. взех кардинално решение. Направих ѝ папка по всеки предмет. В тази папка се слагатсамо ксерокопираните страници от учебника, учебната тетрадка и помагалото, които ѝ трябват за деня. В резултат, раницата ѝ тежи съвсем приличните 3,5 килограма. Идеал Петров. И сега Нейна Кифленска Светлост реве и се тръшка насреща ми, че ѝ е омръзнало всеки да я пита и да се чуди защо не носи учебници, а само снимани страници.
 Бива, бива, ама толкова да я е страх да не е овца от стадото, не бива. Аман!

# 19
 • постоянно
 • Мнения: 7 054
Уиш , а има ли си шкафче , което е само нейно ?
Натъпчи го с малки бутилки вода да има за цялата седмица - не става ли ? newsm78

# 20
 • Мнения: 23 070
Уиш , а има ли си шкафче , което е само нейно ?
Натъпчи го с малки бутилки вода да има за цялата седмица - не става ли ? newsm78

Нямат шкафчета. Всъщност, в тяхното училище учат на кабинетна система- всеки час са в различен кабинет по съответния предмет. Учителите заключват кабинета за през междучасието и децата не само разнасят раници на гърба всяко междучасие, но и висят прави в коридора пред кабинета с раница на гърба като бежанци на берлинска гара. Или, като им натежи, хвърлят раницата на мръсния под, защото няма къде.  ooooh!

# 21
 • Мнения: 10 695
Добре де, а какво лошо има в машината за вода? newsm78
Един бидон от 19 литра струва средно 7 лева. Една бутилчица от 0,5 литра струва 0,60 лева. Тези 19 литра се равняват на 38 малки бутилки, които биха стрували почти 23 лева. Т.е. само от едната бутилка икономията е 16 лева, а на ден децата ще изпиват бидон и половина, или с други думи на ден икономията ще бъде закръглено 25 лева. На месец (22 учебни дни) сумата става 550 лева, а за една учебна година (грубо 8 месеца) нещата се заформят на внушителната сума от 4 400 лева, докато най-скъпите машини са по 200 лева.
А и като оставим настрана тази икономия съвсем не е без значение дали раницата на детето ще бъде 1 килограм по-лека. Да не говорим, че водата от машината може да бъде и студена, или умерено топла, или топла, че даже и гореща.

Абе, аз проблем не виждам в машината за вода. В нашия клас никога не сме имали такова чудо, но явно никой не се е сетил. Ако някой беше предложил да го организира щях да се съглася веднага.
В зелените и бели училища също не виждам нищо лошо. Ако не харесвате офертата намерете си сами добра оферта и готово.

Пиша само за двете неща, в които според мен няма лошо. Изнудването по други пера вече може и да е гадно.

# 22
 • София
 • Мнения: 527
А кой сменя бидоните с вода? Имахме такава идея в първи клас още, класната каза, че не може да се наеме с тази задача.

# 23
 • Мнения: 10 695
А кой сменя бидоните с вода? Имахме такава идея в първи клас още, класната каза, че не може да се наеме с тази задача.

Доставчиците. Обикновено се качват до офиса, защо да не се качат до класната стая?

# 24
 • постоянно
 • Мнения: 7 054
черна станция ,
 примера с водата беше даден като едно от многото неща , за които родителите трябва да дадат пари.
А само да кажа като допълнение на твоят пост е че се плаща не само за водата , но и 4 пъти в годината за профилактика , както и за наем / годишен на самата машина. Плаща се още депозит за всяка машина и всяка бутилка , който при връщането се възстановява.

Разговорът , който се води е защо трябва да се дават пари за толкова много допълнителни неща, необходими ли са те за децата на 100 % и защо ни е страх да кажем Не !

 Hug

# 25
 • София
 • Мнения: 527
Съмнявам се доставчик да стои по цял ден в училище да сменя туби с вода на различните класове. А и повечето училища са на кабинетна система - няма къде да си сложиш твоята машина и да следиш кой я ползва.

# 26
 • Мнения: 10 695
А аз исках да кажа, че някои неща са за НЕ, ама други са си съвсем разумни. Въпрос на обсъждане е.

А това с машината мислех, че е за малките, които си стоят в една стая. За големите вече е друга работа.

# 27
 • София
 • Мнения: 527
Точно така трябва да е  Peace

# 28
 • Мнения: 39 893
Съгласна съм за тетрадки и учебници - добре
 Но за вода ? - без питейна вода това училище не би трябвало изобщо да приема ученици.
За горско училище - според мен това е също и само ако родителят е ок с това.  Peace
Училището е зелено, не горско Simple Smile и аз в началото се заблудих, че ще е нещо на хижа в планината, но се оказа, че са в разни хотели по курортите Joy

Иначе - нищо няма да стане, най-много някой да пусне някоя друга подигравка. Да не ви пука Simple Smile

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 9 762
Ние нямаме машина за вода. Пият от чешмата, както и в къщи. Не съм фен на бутилираната вода. Обаче в градината имаше такава машина. Бях забранила да им дават вода от нея, защото 4 год не можах да убедя директорката, че за малки деца трябва да зарежда изворна вода, а не минерална. Не станаха аутсайдери за това че пият от чешмата.
Официалните учебни тетрадки са безплатни. Но купуваме още 100 допълнителни помагала по математика и български, по човек и общество... Тази година за 90 лв.  ooooh! Мен ме дразни това, защото е страшен бизнес. Класната си поръчва комплектите в близката книжарница, ние ги купуваме, познайте дали не взима после комисионна от книжарницата. Т.е. тя имя интерес помагалата да са колкото се може повече. А после децата влачат по 8 кг чанти и се побъркват от безмислено писане. Миналата година не можаха да изпишат всичкото чудо.
И какви са тези глупости с този театър? В градината разбирам, ама в училище... 9-10 годишни деца на глупав бебешки куклен театър...  ooooh! И пак не може да не платиш, защото не може целия клас да ходи на театър, а 2-3 деца да стоят сами в класната стая през това време.
На зелено училище никога не са ходили моите, няма и да отидат. За двамата трябва да дам 700-800 лв за 3-4 дни, което е безумие. За тези пари ще отидем четиримата на AI за повече дни.
Ей това извиване на ръцете най-много ме дразни.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт