Тайната на дългата и гъста коса - 2

• 199 948
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
  • Стара Загора
Намерих ветеринарна аптека.Купих си АДЗЕ, при което жената веднага ме попита за косата ли ми трябва и ми каза, че и тя го ползвала.Каза ми също така, че той е достатъчно мазен, та да слагам и мас.Да съм слагала един път в седмицата (освен АДЗЕ-то)-  Екзематин С.Та си купих и него.Днес ще пробвам маската и ще пише как е от първи път.Ей, доживях да се снабдя и аз с АДЗЕ Laughing.

# 511
  • out of space
Екзематин С- това пак ли от ветеринарна аптека или го има и в обикновена?

# 512
  • Пловдив
Момичета, нека дам и аз своята лепта в информацията за тази маска... Hug

От вас се зарибих здраво преди два дни и днес си намерих витамина. По случайност ветеринарят, който държи аптеката, се оказа познат. И много любезен... Flutter

И се оказа, че той продава този витамин от няколко години на много фризьори – светила, а и на обикновени жени, докопали се до тайната. Директно ми цитира маската, която леко се разминава с оригинала на авторката. Искам да ви я споделя:

Витамин AD3E – 5 мл. (даде ми и спринцовка – да ми е лесно отмерването)
1 лъжица кисело мляко
1 жълтък – абсолютно чист
и
5 мл. ЕКЗЕ-ФАРМ.
Последното е препарат специално за растеж на косата (козината, съответно... Mr. Green), използва се и за фрикции. За ваша информация струва 1,50 50 мл. Ако го няма, може да се замени с водка.

Може на някои момичета тази рецепта да допадне повече...

Аз директно го попитах и за цитираната от Деси маска. Неговият анонс беше, че оцетът не трябва да се използва с витамина – няма да остане кьорав витамин като последица; не препоръча също така и маста в случая, тъй като ще запуши порите. Мас, газ и оцет е друга комбинация.

Но и неговото мнение е, че маската е убиец. И я знае от много години. Деси, дълбоки благодарности и от мен... Heart Eyes

Дано съм ви била полезна и аз, както вие на мен... Hug

Тъкмо навреме ми идва този вариант на маската, защото ми предстои една седмица море на Слънчев бряг и вече се чудех как ще разтапям мас и ще се клепам в хотела Embarassed
Само че имам един въпрос: възможно ли е да пропусна киселото мляко, защото от прочетените мнения и предложения разбрах, че изсушавало много дори и мазната коса.Та затова ако някой има идея може ли и без мляко моля да ме посъветва.

# 513
  • Стара Загора
Екзематин С  също си го купих от ветеринарната аптека.От него косата засилвала растежа си.

# 514
 Laughing Laughing Laughing ох, вече ако някой каже още нещо за разтеж и всичките си го купим и наклепаме и после представете си, всички майки от форума, където и да е срещнем в България ще се познаваме по дългите, лъскави, силни гриви. Няма лошо, но ми е много весело.

# 515
ЕКЗЕ-ФАРМ=екзематин Ц?

Едно и също нещо ли е?

# 516
Браво,Деси,пожелавам ти успех!Благодаря много на теб и на всички останали мами за полезното инфо точно на тази БОЛНА за мен тема!
Аз отдавна имам проблеми с косата тъй като от доста години я изрусявам и можете да си представите на какво прилича вече(или поне това,което остана от нея) Cry
Ако някой има опит с проблем като моя,момичета,ще се радвам да споделите до какви решения сте стигнали Laughing  Laughing  Laughing

# 517
  • Стара Загора
Незнам дали е едно и също нещо.Сега имам работа, но по-късно ще пиша какво пише на кутията.

# 518
Laughing Laughing Laughing ох, вече ако някой каже още нещо за разтеж и всичките си го купим и наклепаме и после представете си, всички майки от форума, където и да е срещнем в България ще се познаваме по дългите, лъскави, силни гриви. Няма лошо, но ми е много весело.

По дългите коси не знам,ама по миризмата наистина ще се познаем  Joy Joy Joy
Както се казва,ще подушим ,че сме от една порода   animal085  

# 519
  • Стара Загора
Така, омазах се, а после ще пиша резултата (сега ми е сефтето, та не очаквам чудеса).Сложих 1 суп. лъжица АДЗЕ, 1 суп.лъж. Екзематин, 1 аспирин и един желтък.
Jeninka , кутията на Екзематин С е жълта на цвят, производитл е "Примавет-София"ООД.Пише в общи линии, че благоприятства растежа на космите, използва се при локално падане на косменната покривка, при себорея и др.кожни заболявания.При продължителна употреба води до изсушаване на кожата в следствие на етиловия алкохол.За това жената от ветеринарната аптека ми каза да си слагам един път седмично от него.Това е в общи линии.Та сега, след обяснението едни и същи неща ли са се оказали Blush?

# 520
Така, омазах се, а после ще пиша резултата (сега ми е сефтето, та не очаквам чудеса).Сложих 1 суп. лъжица АДЗЕ, 1 суп.лъж. Екзематин, 1 аспирин и един желтък.
Jeninka , кутията на Екзематин С е жълта на цвят, производитл е "Примавет-София"ООД.Пише в общи линии, че благоприятства растежа на космите, използва се при локално падане на косменната покривка, при себорея и др.кожни заболявания.При продължителна употреба води до изсушаване на кожата в следствие на етиловия алкохол.За това жената от ветеринарната аптека ми каза да си слагам един път седмично от него.Това е в общи линии.Та сега, след обяснението едни и същи неща ли са се оказали Blush?

Почти на 99% съм сигурна че става въпрос за едно и също нещо..тъй като и ЕКЗЕ-Фарм е точно за растежа на косата..Значи е така..
Питам за да знам като отида във ветеринарната аптека и питам за ЕКЗЕ-ФАРМ,ако ми предложат Екзематин Ц вместо него,да знам дали да го взема bowuu
Благодаря за инфото  bouquet

# 521
  • Стара Загора
Съпругът ми каза, че косата ми била мекичка.И аз мисля така, но това е от първият път.Да видим как ще върви занапред

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 22:58 от DSS

# 522
Аз днес проверих във една ветеринарна аптека в Плевен за ЕКЗЕ-ФАРМ(Екзематин Ц),но ми казаха че не работели с тази фирма Rolling Eyes
Сега незнам откъде да си го търся..
Знае ли някой в коя ветеринарна аптека в Плевен мога да си го намеря със сигурност,или поне ако може телефон на производителя,в краен случай да си го поръчам..

# 523
  • Стара Загора
Мога само да ти дам телефона, който пише на кутийката ми:
02/931 09 72, 048/83 17 44
Производител-"Примавет-София"ООД.

# 524
Така, хм, значи отчитам се, снощи си направих втория вариант на маската само Тривитаминола, кис. мляко и водка. Не сложих жълтък, защото вие се оплаквахте от миризмата. Но много съжалявам, че така си я направих. От сега съм сигурна, че за напред ще си я правя по оригиналната рецепта на Деси, само дето може да не слагам оцет, че нали там действието на Тривитаминола се обезсмисляло. Защо няма да я правя така ли?! Ами по този начин косата ми мирише на  Sick повърнато и установих, че е от киселото мляко. Така косата не ми е миришела от другата маска с газта, маста и ракията.

Общи условия

Активация на акаунт