Тайната на дългата и гъста коса - 2

• 199 962
  • 675
  •   1
Отговори
# 450
Eci, явно е заради жълтъка...
Интересното е, че след 10-тото миене корените се измиха и косата бухна, но след 15-я сантиметър е степана и мазна...

Определено е заради жълтъка и аз първия път не сложих жълтък и след 7 измивания, като изсъхна косата ми пак беше леко мазна Twisted Evil. Без жълтък няма измиване да знаете Peace. Оцета се слага както в маската, а и след това след първото измиване с шампоан, 2 с.л в една купичка топла вода или чай от лайка, коприва - поливате и пак миете с шампоан Laughing- идеално се измива по този начин Hug

# 451
  • Пловдив

Много съм доволна - снощи по нощите се цапотих / за втори път правя маската/ и съм много доволна. Аз доколкото разбрах оцета е съставка от маската + това аз снощи добавих и сока от един настърган картоф, защото по-нагоре някъде пишеше, че това е ефикасно средство с/у косопад. Аз нямам никакъв проблем нито с измиването, защото слагам жълтък, нито с изсъхването на косата.Може би, защото моята е лесно омазняваща се по принцип, но след две маски си е съвсем мекичка и я реша без проблем. Сега ми остава да се преборя с косопада и всичко ще е 6. newsm03

# 452
Количеството може да го увеличиш, няма никакъв  проблем. Гледаш долу горе да спазиш пропорциите само.
Да така е боята или къната падат на поразия от маски с подобен състав. Аз гледам да ги правя като ми е дошло време вече за боядисване. Само тогава иначе си пада всичката боя.
Оцета знам че се ползва  за изплакване, аз ползвам  вода с лимонов сок.
Но Деси го е дала като съставка на рецептата. Мисля че може да се ползва и по двата начина.
Аз ползвам кис. мляко с висок процент масленост. Просто косата ми е суха и не ми пречи нито маста нито млякото.
Но по принцип мисля че става за всякакъв тип коса.

Хиляди благодарности!!!   bouquet  Язък само за къната,защото използвам по 3 къни за ди намажа цялата коса, а сега явно ще се налага доста по-често да правя това  Sad

# 453
  • out of space
Да споделя какво слагам в маската. Категорично се отказах от маста, мъжът ми каза, че трябва с противогаз да влиза вкъщи. Газ и ракия също не слагам.

2 с.л Тривитаминол
2 с.л хума
1 жълтък
1 с.л кисело мляко
1 с.л оцет
Балсам, за да стане по-голямо количество

# 454
  • Бургас
А,и последно,киселото мляко за какъв тип коса е???

Киселото мляко се използва при мазна коса или мазни корени, поне така ми каза една фризьорка.

# 455
  • Пловдив

До Миленика

Аз имам такъв тип коса: с мазни корени, и слагам жълтък в маската, за да се отмива по-лесно. Може ли да слагам + това и киселото мляко? newsm78

# 456

До Миленика

Аз имам такъв тип коса: с мазни корени, и слагам жълтък в маската, за да се отмива по-лесно. Може ли да слагам + това и киселото мляко? newsm78

Аз предният път в маската сложих както жълтък,така и кисело мляко.А вчера я направих само с жълтък и сякаш по-добре изглежда,а аз имам склонност към бързо измърсяване в корените:) Не знам,може би си внушавам.Пробвай за да разбереш как действа и при теб! Засега само мед не съм слагала  Wink

# 457
  • Пловдив

До Bellucci

А меда за какво се слага?

# 458

Благодаря ти mi_sy - най-накрая някой да пусне някоя снимка.
Е, хайде сега, пък най-накрая. И аз пуснах преди 2 страници ли беше, не помня, но моята не прави впечатление с нищо, просто е по-лъскава от преди.

# 459
Деси Честито!
Аз правих също маската и съм много доволна днес мисля да
я направа пак.Само където малко трудно я измих Tired
На мен една спринцовка ми излезе 5лв
а цялото шише 10лв.
От един ветеринар в София в кв.Левски

# 460

До Bellucci

А меда за какво се слага?

Нямам представа!  Embarassed Ако някой знае,да се включва...

# 461
Деси Честито!
Аз правих също маската и съм много доволна днес мисля да
я направа пак.Само където малко трудно я измих Tired
На мен една спринцовка ми излезе 5лв
а цялото шише 10лв.
От един ветеринар в София в кв.Левски

Леле,това си е направо пладнешки обир!Как е възможно  newsm78 Аз си взимам цяло шишенце за 4.50!

# 462
В Младост -1 тривитаминола е 9 лв. Търсих го 2 седмици докато се уредя с него и в момента съм с маската за първи път. Направих я по оригиналната рецепта. Още не съм видяла резултата, но не мирише кой знае колко неприятно. Деси, благодаря ти, че сподели тайната  bouquet

# 463
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Хайде да се отчета и аз:

Правя маската от 05.05.2006 г., т.е. вече 40 дни или правила съм я 11 пъти /поиграх си да сметна Laughing/. Косата си боядисвам на 70 - 80 дни, като точен критерий за това, кога да я боядисам е вида й и личната ми преценка. Вчера като се вгледах в косата си, си помислих че трябва да я боядисам. Погледнах и видях, че от последното ми боядисване са минали също 40 дни....
С тези факти само искам да кажа, че косата ми е расла 2 пъти по-бързо и за 40 дни е израснала 2,40 см.
Това са факти, а останалото се вижда!!!!!

# 464
Много скъп този тривитаминол в София. Аз моя майка ми го намери от Хасково за 4 лв.

Общи условия

Активация на акаунт