Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза!

• 575 753
  • 1 687
  •   1
Отговори
# 750
Ето и актуална информация относно груповите занимания по Изправителна гимнастика
Занимания по Превантивна и лечебно изправителна гимнастика в жк. Овча купел
Превантивна и лечебно изправителна гимнастика в Спортен комплекс … на София Зона Б 5
За начало на спортния сезон Ви каним да подгреем в Декатлон Подуяне на 14.09.2014 г.
Декатлониада – цял ден спорт, забавления и изправителна гимнастика с АСЕМ ГРУП
Пожелавам на всички ни една много успешна нова учебна година и още повече ЗДРАВИ ДЕЦА!  baby_neutral

# 751
Здравейте,
казвам се Стилияна Димова и съм кинезитерапевт със специалност педиатрия. Водя тренировки за профилактика на гръбначни изкривявания всяка сряда от 18:30 в Ориндж Фитнес(Мол Парадайз-ет.3). Тренировката е подходяща както за деца с леки деформации в гръбначен стълб, така и за деца със здрави гръбчета за профилактика на изкривявания. Цената тренировката е 8 лв. Хубаво е дойдете 15тина минути по-рано за да могат да ви издадат от рецепция номер на шкафче и да се запознаем. Децата да са облечени в удобно спортно облекло. Залите са много добре отоплени.

# 752
  • София, под Карлсон
Здравейте! И на моят син (7 години) му откриха гръбначно изкривяване и педиатърката ни препоръча да започнем изправителна гимнастика. Повече от час се ровя из нета, но не успявам да открия място, което да е ни в относителна близост, където да се провеждат такива курсове за деца. Живеем в Слатина. Можете ли да ми дадете координати на центрове за изправителна гимнастика. Тези, които видях са доста далече от къщи и ще ни бъде трудно да се придвижим до тях след училище. Предварително ви благодаря!   bouquet

# 753
КАКВО ОСИГУРЯВА ЗДРАВНАТА КАСА НА ДЕЦАТА СЪС СКОЛИОЗА ? АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ДАДЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ - имам предвид като терапия  newsm78

# 754
Здравейте, 1 годишно дцата със сколиоза имат право на направление за рехабилитация. т.е специалист ортопед да им даде талон, с който да посетят кинезитерапевт и да работят в рамките на 10дни. Ние сме ходили в Горна Баня и в Токуда. За други права аз лично не знам.
 Pink®, моят съвет е обезателно да запишете детето на плуване и да си вземете направление за рехабилитация. Ние присъствахме на заниманията и дори бях записала упражненията на телефон(въпреки съпротивата на кинезитерапевта). После в домашни условия да играете упражненията заедно.
Успех!

# 755
Когато ходите на физиотерапия какви процедури ви правят (на децата)? Пускане на ток, копреси, нагревки, какво точно?
За възрастни съм чувала, че по санаториумите такива правят, а също така и някакви кални и перлени вани.
Ще се радвам да споделите опит  Peace

# 756
Здравейте Мая и Пинк!

Синът ми е на 7г. и от две години е с диагноза сколиоза. Дават му веднъж годишно направление за физиотерапия. Там ми издават лист за 20 процедури, но реално ходим 10 дни. Когато попитах защо има такова разминаване ми казаха, че са 10 дни, но с по две "процедури", което не е ясно как се случва при положение, че цялата терапия се състои в 10-15 минути упражнения с различни рехабилитатори според смяната, като повечето от тях отбиват номера много очевидно. Детето е с проблеми в поведението в аутистичния спектър и те се възползват от странностите му уж че той бил уморен в 08.30 часа сутринта и бързо бързо приключват с отбиването на номера. Единствената причина поради която ходя там и позволявам да ме "лъжат" че правят нещо за детето е да не си помисли детето, че номерата му минават. Той не може да осъзнае, че реално нищо полезно не прави като ходим там и за да не се отпуска и да знае, че "трябва" си е "трябва" продължавам с тази пародия на лечебна физкултура. Водя го на лечебна гимнастика към общински детски комплекс където заниманията са доста по-сериозни и са два пъти седмично като в рамките на учебната година са безплатни, а през лятото се плаща месечна такса или на проведено занимание.
Що се отнася до здравната каса във връзка с дюстабана на детето поисках от ортопеда да издаде протокол с който да закупим /безплатно - връщат се сумите/ обувки на детето с вградени стелки за дюстабан - два пъти годишно, но отказа под предтекст че са грозни, нефункционални и подвижните стелки имат по-добър лечебен ефект. Това май е всичко което се полага за заболявания от този тип.
Иначе си взех бележка от физиотерапията,че детето е с гръбначно заболяване за да ме пускат в сградата на училището да му нося раницата до стаята и на обяд да я взимаме от там.
Заниманията с лечебна гимнастика в къщи на тази възраст са мисията невъзможна. Отначало се опитвах да обясня и наложа необходимостта от тях вкл. и със страшни снимки от нета на хора в напреднала фаза на заболяването, но детето не осъзнава сериозността на проблема и неговата лична роля за стопирането му. Отказах се да го карам на този етап. От две години ходи на плуване в басейна на училището в което вече е ученик. Вероятно треньорките имат подход защото въпреки първоначалната му съпротива сега ходи с желание. За съжаление е само два пъти в седмицата от ноември до май. В градската плувна база не го водя защото с треньорките се запознахме лятото на открития басейн в града миналата година и никак не се получи. След като разбра че детето плува за здраве, а не за спортни резултати тя само го обезопасяваше за да го пусне в басейна за възрастни и изобщо не му обръщаше внимание, като му задаваше непосилен за него норматив и забраняваше почивките. Така той се стресира и един месец го водех, а той плуваше и плачеше. След като нищо не се промени реших да не му причинявам повече това, а той от своя страна категорично отказва да плува при други треньори освен тези в училището.
Ако във вашия град има избор преди да заведеш детето където и да е - гимнастика и плуване първо виж  хората които евентуално ще се занимават с него, обясни какви са целите на заниманията и ако имат желание да работят с него при твоите условия заведи и детето, за да не стане така че неподходящия треньор да остави у него усещането, че часовете за терапия или плуване са часове за тормоз.
Успех!

# 757
V.I.P., с кинезитерапевта играят упражнения. И е Горна Баня и в Токуда не са ни насочвали към други процедури, дори мисля, че са противопоказни (извинявам се ако греша, но имам спомен, че така са ми казвали). Отношението им е било професионално, но и аз бях толкова стресната, че задължително присъствах и наблюдавах с цел да не би детето да запомни упражненията погрешно, и като ги изпълнява погрешно да си навреди повече. После вкъщи наблюдавах изпълнението.
Плуването е много важно и поне в София има много части басейни.
По-назад писах, че е хубаво да се осигури втори комплект учебници, за да не се носи тежка чанта.
Това, което искам да подчертая, е че това е повече борба на родителите, отколкото на децата. Успех!

# 758
  • София, под Карлсон
Момичета, благодаря ви за отговорите и съветите. За плуването съм 100% съгласна, само го изчаквам малко да свикне с училището, че сега е още леко стресиран и вечер е доста уморен.
Но така и не успях да разбера на кои места се прави тази лечебна/изправителна гимнастика- в болниците ли или в специализирани центрове? И имате ли информация някъде около Слатина и близките квартали за такова място?

# 759
Сега се събира група за лчебо -изправителна гимнастика в зала
Спортна София в Зона Б5.
Предполагам, че когато е с направление, се прави в болниците. Иначе си намираш кинезитерапевт, който води група и така.

# 760
Днес се засилихме към зала "Спортна София" Simple Smile открихме я задъхани, че закъсняваме Simple Smile уви, групата явно още се сформира, днес ни беше единствената възможност да успеем в 18.00 да сме там.
Все още следя за някакви съботно-неделни варианти за групи с изправителна гимнастика.

# 761
Донинка, за Спортна София все още се събира група. Просто се обадете на телефоните и се запишете за там, а като се сформира, ще ви се обадят. И аз съм заявила желание за там, дано се съберат хора.
Аз също се интересувам от занимания уикенда, но такива досега не съм успяла да намеря.

# 762
Имам връзка с организацията, но само днес ми беше възможно посещението, исках поне залата да намеря и успях Simple Smile Все още вярвам, че и за почивните дни ще се измисли някакво групиране и място, желаещите нарастват  Peace През седмицата детето е ежедневно до 18ч на училище, а аз на работа и съм в невъзможност...

# 763
  • София
Без да е ден за тренировка и ние отидохме да се запознаем със залата  Спортна София и съм много обнадеждена, защото мястото е приказно - няма никакъв трафик в квартала и непосредствените подстъпи, има паркинг, има спортен заразителен дух, залите бяха пълни с народ, има читави съблекални, охрана.
Ние ще ходим там Simple Smile

# 764
  • София
Получих мейл от АСЕМ:

Поради засиления интерес към заниманията ни стартираме допълнителна група в JK FITNESS & WELLNESS COMPLEX NAUTILUS

График на заниманията:

Понеделник    18.00 – 19.00 часа

Сряда (две групи):    от 17.00 - 18.00 часа;
от 18.00 – 19.00 часа;

Петък (две групи):    от 17.00 - 18.00 часа;
от 18.00 – 19.00 часа;

Дано се засили още повече интереса и да се направят и групи от 19 ч и съботно-неделни Simple Smile (каквито чакам и аз...)

Общи условия

Активация на акаунт