Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза!

• 575 872
  • 1 687
  •   1
Отговори
# 990
Да консултирала съм се,даже два пъти вече сме ходили на физиотерапия, но никой не ми е казал колко градуса е изкривяването.Казаха ми да я водя на плуване и да прави гимнастика.

# 991
  • далеч от брега на морето, но с шума на вълните в сърцето
Здравейте Емилия,

Бих Ви препоръчала как да действате в случая, но виждам, че сте от Пловдив и за жалост нямам информация къде да отидете във Вашия град.
Направете снимка и започнете своевременно гимнастика и плуване. В случая постоянството е задължително.

Желая Ви успех!

# 992
Здравейте,
Скоро някой да има детенце оперирано от сколиоза - по точно в Токуда?
Синът ми е със 45 градуса горе и 35 - долу и обмисляме варианта.

# 993
  • Пловдив
Емилия, синът ми има сколиоза с 18 градуса изкривяване, която се доказа чрез снимка при доц. Спасов, градусите на изкривяването се измерват чрез снимка на гръбначния стълб.
Ние от два месеца ходим на физиотерапия в спортния диспансер, също ни препоръча и силиконова стелка за повдигане на единия крак,  за да се спомогне изправянето на гръбначния стълб. Поне веднъж седмично го водя и на плуване.

# 994
А къде ходите на плуване,че аз така и не можах да намеря информация за басейни в Пловдив?

# 995
басейни в пловдив
-соу матевски
-вси
-младост
-тримонциум

# 996
  • Пловдив
А къде ходите на плуване,че аз така и не можах да намеря информация за басейни в Пловдив?

Ние ходим на басейна до ВСИ, при треньор, който е запознат със състоянието му и му дава специализирани упражнения, цената на едно посещение е 15лв, с карта мисля се пада по 13лв

# 997

Ние ходим на басейна до ВСИ, при треньор, който е запознат със състоянието му и му дава специализирани упражнения, цената на едно посещение е 15лв, с карта мисля се пада по 13лв
леле вси ударно дигат цените

# 998

Violenza, запозната ли сте какви упражнения дава треньорът. Конкретни упражнения във водата, стил плуване или нещо друго?

# 999
  • Пловдив

Violenza, запозната ли сте какви упражнения дава треньорът. Конкретни упражнения във водата, стил плуване или нещо друго?

Упражненията са специализирани за неговото изкривяване, за съжаление обаче не съм запозната точно какви са, защото аз го оставям и после взимам, попитах го, но той не може да ги обясни, от един час тренировка само половината е с конкретни упражнения.

# 1 000
Здравеите ! И моето дете е със сколиоза 35градуса Препоръчаха ни за сега корсет,Шрот терапия и гимнастика Видях че има запознати с тези лагери и моля да ми кажете кога ще има наскоро къде се записва,някакъв саит... или каквато и да е информация.Също да попитам има ли някои които е ползвал по различен корсет от пластмасовитве че ми се струват много груби и травмиращи и има ли резултат? Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 16:50 от Liliq Petrova

# 1 001
Шрот лагера се провежда в Токуда и струва 850 лв.  Провежда се като 10 дневен курс. Определено от корсета има ефект. Моят син не е корсет засега, но имам позната чието дете беше с доста висок градус сколиоза и подобрение имаше след носене на корсет. Той се носи постоянно.

# 1 002
Лекар ли назначава носенето на корсет ? Дъщеря ми има 30 изкривяване ,вече е на 17 години ,ходихме на прегледи при проф,Танчев,но след като попитах за корсет ,той ми отговори ,че няма смисъл и вече е голяма за корсет и понеже растежа й вече спира и заболяването нямало да прогресира.Но мисля да я запиша и аз следващия път на шрот лагера,защото май нещата не стоят така ,както ме успокояваше доктора.

# 1 003
Корсета е задължителен по време на разтежа може би за това не ви е предложен .Ние ходихме в Токуда при д-р Яблански. А мен ме интересува кога ще има курс ако знаете пишете

# 1 004
Следващият лагер е от 01.07 ,и след това септември .Ето сайта   http://www.scoliosabg.com/

Общи условия

Активация на акаунт