Априлчета 2017 - Тема 4

• 38 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
На мен ми казаха на консултацията,  при тогава навършени 5 мес. - 150 мл.мляко или 150 гр. пюре ☺

# 61
Здравейте мами ! Blush Изчетох всички теми и искам и аз да кажа как почнахме да се захранваме, а също така имам и въпросче ! Та така днес моето бебче прави 5 месеца на 4 и половина ни казаха да започнем да се захранваме.... Педиатърката ни каза да започнем с кафтоф , но (тук идва и въпроса ) моето дете е твърдо против картофа , вече си замести храненето яде всичко но отказва да яде само картоф. Въпроса ми е има ли други с такъв проблем ? Иначе да уточня яде тиква с картоф и морков с картоф но отказва само картоф . Simple Smile

# 62
  • София
Съвсем нормално е да отказва чист картоф..та то е по-безвкусно и от тиквичка... И моя мъник не го харесва самостоятелно. И аз не го харесвам, камо ли детето.

# 63
ditmade Благодаря за отговора !И аз така си помислих в началото че просто и е безвкусен , но нали ми е все още ново та почнах да се притеснявам ! Имаше един лаф " Всеки си има вкус казало кучето и се облизало" та и в моя случай нещо такова се получава  Simple Smile

# 64
Ами да ви кажа пък моята мома, си яде картоф много и харесва, но с тиквата не ми се получи. Днес 8 пъти я предлагам за втори зеленчук, ей не - стиска уста не пожела да я оближе. Дадох морков, веднаха зяпна. Сега се притеснявам да не се запече, но ще я наблюдавам. Ако го давам само два дни достатъчно ли ще е за въвеждане  (картофа го давах пет дни)? следващите нали може за по кратко време.
Мимза честита месечинка Simple Smile ти за 15 дни си заместила хранене ли? Не е ли раничко?
Виртуална почерпка от мен, имам си татко рожденник, и малка госпожица на 6 месеца вече Simple Smile да ударите по едно розе любимито ми питие  Birthday Cocktail Champagne

# 65
LilyRose Благодаря ! Heart Честита месечинка и  честито ви рожденник ! Gift Ами нещо явно ми куца математиката. Grinning Нали съм си заплес и то голям последната ни консултация беше на 23.08. Тогава е била на 4 месеца значи за един месец казаха , че обедното ни хранене трябва да е заместено изцяло до следващата консултация ( педиатърката го каза това) ! И да ви кажа честно четох какво ли не и вече на цяло обърках схемата рано ли е късно ли е не знам ! Confused Но Елица отказва мляко след пюрето изяжда си 125 грама от раз !

# 66
Да питам по- опитните как се приготвя и дава каша, донесаха ми една Милупа млечна оризова. Горе- долу нищо не разбрах от написаното на опаковката Grinning има ли значение, че е млечна (на АМ Нан сме) ???

# 67
Това, че е млечна значи, че се приготвя/разтваря с вода. Безмлечните се приготвят с АМ, аз давам безмлечна оризова, която правя с 90 мл АМ.
Почни с безмлечна, тази я остави за после. Оризова ли е?

# 68
Да, оризова е. А как я приготвяш и кога и по колко даваш !? Blush

# 69
Да се похваля, че Бояна пропи вода Simple Smile От 2-3 започнах да предлагам, че нали ще я захранвам тези дни и не отказва Simple Smile Доскоро отказваше шише, затова бях спряла да й предлагам вода, но като го извадих преди 2 дни, даже сама си го взема и си го пъха в устата. Само че ако не й го издърпам, сигурно и 100 мл вода ще изпие наведнъж. По колко е здравословно да се пие на тази възраст и ок ли е да й давам вода вместо цица нощем? Страх ме е в просъницата да не изпие цялото шише и после да я заболи коремчето 🤔

# 70
Мимза, ми слушай си детето. Щом не иска да си хапва пюре. Моята щерка и тя отказаа кърмене след пюре, като имаш предвид тепърва я захрванвам от понеделник. Но после след час си суче. Пробвай и ти така.
Марти за водата, аз сега след като е яла пюре гледам да предлагам уж по на често, колко пие лигави се. Но четох че за децата като започнат да приемат твърда храна, от 120мл до 240 могат да пият.

# 71
LilyRose Благодаря  ще пробвам и така Simple Smile

# 72
Марти, Бояна по колко пъти се буди нощем? Не знам дали би я заболяло коремчето от препиване с вода, по-скоро ако е гладна да не се засити и после пак да се събуди.

# 73
Мерси, LilyRose Blush Значи да не й дърпам шишето след всяка глътка.
Пърпъл, някакъв кошмар е нощем - в най-най-най-добрия случай само 4-5 пъти, което си е рядкост и на сутринта ставам с усмивка. Обикновено 7-8 пъти и само с кърмене заспива Sad Със сигурност не е глад това, защото през деня яде на 3-4 часа, няма как нощем да огладнява през половин, един или два часа. Така е от 2 месеца насам, направо не издържам Cry Мисля да пробвам някакъв sleep training, въпреки че всичките ми се виждат супер жестоки и включват рев Cry 

# 74
  • София
Марти, ужасно съжалявам, че ти се падна такова бебе. Но пък знаеш ли, като пораснат, какви свестни деца стават! И, още нещо положително, всяко бебе след това ще ти се стори песен! Joy

Нас определено ни почна проблем с акането. Три дни вече нищо. Но пък нямаме комари, защото като пръцне, всичко живо в стаята измира...Изядох кило круши вече - нищо. Днес ще ходя за активия. Ако до ден-два не се изака, ще играе термометър, а не ми се ще да се вкарвам в тая схема.

Не е от недояждане, със сигурност. Този върви и той много едър. Дрехи за 9 месеца са му тамън, що нещо прибрах необличано изобщо...Размерът 3-6 направо го прескочи!

Общи условия

Активация на акаунт