Априлчета 2017 - Тема 4

• 38 490
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Белинда, няма ли спасение? SadТо само нощем да беше, но и денем всяко приспиване е ад - ако не е на ръце, рев! Приспиваме се по цял час понякога и то за да спи 30 минути. Иначе не е ревлива, само сънят я мъчи - явно self soothing-ът не го владее Sad
Иначе и тя взе да ака веднъж на няколко дни лятото, даже един път пет дни не ака. Направих и клизмичка Мелилакс и след това не е имала проблем - най-много един ден да прескочи.
Днес започваме с картофче - стискайте палци, че много ме е страх от това захранване... То задавяне, алергии, лудница... Мисля да и дам между две хранения около обед, само една-две лъжички, колкото да опита.

# 76
Марти, успех със захранването. Аз събота дадох тиква, а днес изкарах от фризера тиквичка и мисля утре или вдругиден да смеся с картофа и/или тиква.
Запасих се от една детска борса с 50 бурканчета пюрета Grinning от морков до броколи... да си имам, не ми пречат Grinning ако не ги изяде сега, ще ги мешам после с домашните.

# 77
  • София
Не, Марти, аз и предния път ти писах, аз поне не открих решение. Ей такъв си беше първия ми син докато не порасна - спеше по нищо и половина денем и по цяла нощ искаше да си играем. Всеки опит да го "науча" да спи приключваше с ревове и писъци, той просто мразеше да спи! А сега не мога да го събудя, като мечка е, до обед може да откара без никакъв проблем.
Не му се коркай толкова на захранването, всичко ще е наред!

# 78
Марти ние бяхме по същия начин до преди месец и половина. Беше кошмар нито беше гладна  нито беше жадна нито бяха колики рев голям. Опитах какво ли не накря вече се отказх от всякакви опити . Обаче се сетих че на погачата ми бяха подарили люлка реших да я сглобя.. Сглобих я сложих я в нея пуснах детски песнички на телевизора и точно за две минути детето ми откърти.. Е сега у нас всяка вечер е детска дискотека Joy Joy Но при теб е малко по различно защото и през нощта се буди Simple Smile Та както казва Белинда и аз съм чувала че после тези деца стават кротички като агънца ! Успех !

# 79
Марти, вие бебеносите ли се? В раничката няма ли да заспи по-лесно поне през деня? Дано въпреки всичко намерите някакъв вариант Hug
Белинда, ако и активията не даде резултат, преди термометъра пробвай с пробиотици. Хем за теб добре, хем за козуначко веднага ще го прокара. 

# 80
  • София
Оф, веднага ще потърся в шкафа, дано имам някакви останали. А директно на него да дам, дали ще стане? Имам биогая още от преди?

# 81
Аз бих му дала, по логиката, че е пробиотик, който ще поеме директно и би следвало повече да е усвоено от пробиотик, който да приемеш ти и той с кърмата.

# 82
  • София
Дадох. Чак ме е яд, че досега не се сетих. Да видим. Три дни досега не беше правил пауза, много ми е странно, предвид факта, че до вчера сякаш сменях наакани пампи на всяко хранене...

# 83
Mimza94, люлка ползваме, откакто се е родила - не заспива в нея Sad Музика постоянно й пискам и понякога я успокоява и по-лесно заспива - има една плейлиста с китари в Spotify и й е любима. Телевизия не гледам, откакто взе да се заглежда, а знам, че е много вредно за толкова малки бебета.
Пърпъл, бебеносим се от 10-тия ден - ту в слинг, ту в раница. Това е универсалното ни оръжие - заспива си в раницата, само че при местенето от раницата в леглото вече се събужда Sad А нямам сили да я разнасям, докато се наспи - аз съм 50 кг, а нея днес я теглих 7.6 кг.
Белинда, и аз щях за пробиотик да ти пиша. Само че аз от Биогая хич не съм доволна - тя е само с един щам бактерии. Единственото й предимство е, че лесно се дава, понеже се капе директно в устата. Аз съм най-доволна от БиоКулт Инфантис, само че е на сашета и трябва с кърма... Обаче е с много видове бактерии и доколкото знам е един от най-добрите.
И за финал да се похваля - днес кртофчето беше фурор Blush Мислех само 1-2 лъжички да й дам, ама толкова й хареса, че си позволих 5-6 лъжички... И ако не я бях спряла, щеше цялото картофче да излапа Grinning Аз си я знаех, че ми е лакомница, пу-пу, дано не стане злояда Hug

# 84
Марти, пу-пу за захранването! Предполагам го знаеш, че сигурно сума ти неща си изчела, но при бебетата дълбоката фаза на съня започва след двайстата минута, та мисълта ми е да пробваш да я приспиваш в раничката, да изчакваш половин час и после да я прехвърляш в леглото. Моята например я слагам на една страна първо, че като усети да не се стряска, че пада и после тя си се завърта я по гръб я по корем.
Ние пък имаме друго двайсет. Чудя се как да й удължа съня през деня, че спи по три пъти за по 30-40 мин. Чат-пат откарва по час и половина като днес например преди обяд. Може и аз да съм виновна, че реално това бебе от както се е родило, то в къщата не си седи, все бяхме навън. Ще я наблюдавам дали ще има разлика като си прекарваме повече време вкъщи.
Дано Белиндиния козуначко да напълни памперса тая вечер. Joy

# 85
  • София
Вредно, вредно, колко да е вредно😁 У нас гледаме Baby tv. Лоша майка съм, знам, ама като я курдисаш утре и 10 минути не мръдне, друго ще запееш😈 Ей го, номер две, с нея е израснал, (почти) нищо му няма😂
Пърпълче, при мас с кърмене става работата. Лежа си с него и си чета, тонове книги изчетох. Като се заразбужда, бутвам едно ци и той се унася пак. Така може да ми откара по 3-4 часа следобеден сън. Кофти е, че не можеш нищо да свършиш, но пък е плюс, че после и ти си свежа като репичка. А за самото бебе такъв дълъг хубав сън е супер. Опитай!

# 86
Белинда, ще пробвам така значи Hug Именно защото е хубаво и важно мозъчето й да си отпочива, ми се ще да си нанка повече. А и аз няма да се оплача или да почета или да дремна.
За тв, което знам, е че за тях са вредни бързо движещите се и сменящи сцени и цветове. Тя затова и Babytv е такава. Аз още не съм й пускала, но то от хайманосване време не остана. Е сега като се запердиме цяла зима няма как да ни се размине.

# 87
Пърпъл, и при Бояна са по 30 минути дрямките, даже днес бяха по 20 Sad Белинда, и ЦИ не помага при нас... Явно е като мен - аз повече от 5-6 часа сън на денонощие рядко докарвам, само ако съм се напила, което не ми се е случвало от миналото лято Joy

# 88
Да и от мен глас за дългия сън. Лежа до нея, когато се размърда за събуждане, давам да цоцне веднага се пресичат всички мераци за ритане Simple Smile тя после така се гушва, че аз никога не устоявам на съня. Днес сме спали от 15.40 до 18.10 Hug
Тв детска не пускам, но иначе тв-то е пуснат, заглежда се но чак пък да гледа .. 

# 89
  • Враца
Ние пък от както се е родила сме на дисни джуниър или баща и и пуска мачове Grinning гледа си детето интересно и. Захрабихме се с тиква и картоф, днес ще започвам моркова. Само да ви питам, затопляте ли пюретата преди даване, този картоф вчера беше толкова гъст, че го пасирах на ново, някъде бях чела, че домашно замразеното пюре от картоф трябва да се топли, но не знам за купеното

Общи условия

Активация на акаунт