Паническо разстройство - 29

• 67 980
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Да ви се похваля, оживях на маникюра, дори завъртяхме един разговор с мацката и така се развеселих! Прикачвам ви снимка да се похваля с новите нокти 😘

# 196
  • София
Деси, страхотен маникюр, браво само така.
Момичета, прегръщам ви силно всичките.

# 197
Което ме подсети - Lirena, как мина срещата при психиатъра за сина ти ?
Eli88, как върви бременеенето ? Доволна ли си от капките на Бах ?

Vencho,
Не съм влизала отдавна тук.
Ами,  лекарката каза, че има лека депресия, но също и натрапливости. Става въпрос за една единствена мисъл при него, но тя си е натрапливост.
изписа антидепресант Тифаксин и малко антипсихотик - той е за натрапливите мисли. Вече 10 дни ги пие, има леко подобрение. Но е притеснен, че усеща само лека промяна. А мен пък ме притеснява, че може би ще се наложи увеличаване на дозата, след като подобрението е съвсем леко.
Лошото е, че той е студент, а сега си е у дома. Докато не се стабилизира, ще трябва да е тук. А какво ще стане с отсъствията, с лекциите, изобщо....И него това го измъчва.

# 198
  • София
Което ме подсети - Lirena, как мина срещата при психиатъра за сина ти ?
Eli88, как върви бременеенето ? Доволна ли си от капките на Бах ?

Vencho,
Не съм влизала отдавна тук.
Ами,  лекарката каза, че има лека депресия, но също и натрапливости. Става въпрос за една единствена мисъл при него, но тя си е натрапливост.
изписа антидепресант Тифаксин и малко антипсихотик - той е за натрапливите мисли. Вече 10 дни ги пие, има леко подобрение. Но е притеснен, че усеща само лека промяна. А мен пък ме притеснява, че може би ще се наложи увеличаване на дозата, след като подобрението е съвсем леко.
Лошото е, че той е студент, а сега си е у дома. Докато не се стабилизира, ще трябва да е тук. А какво ще стане с отсъствията, с лекциите, изобщо....И него това го измъчва.
Може би и с това отнема време, все пак дано бързо се стабилизира и да се върне към нормалния си начин на живот Kissing Heart

# 199
  • София
Деситоооо, страхотни нокти ! HeartОбожавам ...( аз мойте откакто съм сле ги гризкам хахаха, но се надявам скоро и аз да си върна хубавия маникюр)
Лени, гушки и за теб ! Hug

# 200
Да, vencho, трябва известно време, за да подействат лекарствата. Но все пак- 10 дни не са малко.
Някой от вас има ли натрапливи мисли, или така нареченото ОКР? Да сподели с какво и как бори това нещо?

# 201
И на мен ми е тревожно от сутринта. Цяла седмица чаках уикенда, като си мислех колко гот ще ми е да не трябва да се стягам и държа, а просто да мързелува. Ми, нищо подобно, от сутринта съм пред постоянна ПА. Sad
Веста, успя ли да се поотпуснеш ?
Ами цял ден се въргалям в леглото. Излезнахме за малко с детето на разходка, но в тоя дъжд. ..Абе депресивно ми е днес.

# 202
Благодаря ви момичета :* Венчо, стискам палци скоро да ми се похвалиш с хубав маникюр и ти Kissing Face Другото може да не ми е наред, но външния вид гледам винаги да е приличен, какво да кажа - суетна съм си Grinning
Lirena, няма ли да му е по-добре да опита да ходи на лекции, упражнения.. така ще се разсейва. На мене лично много ми помагаше това миналата година докато бях студентка.
vesta_78, и аз съм горе долу така, цял ден общо взето на лаптопа, но то си е такова и времето.
Прегръщам ви и аз всичките Relaxed

# 203
Деси,
Това му казвам и аз. Но неговата натраплива мисъл е точно, че "няма какво да си говори с приятелите, не ми се говори и те ще забележат, че ми има нещо"...
Направо не знам.....Ако е депресия само - може би това ще го разсее, но точно това е натрапливата му мисъл. Други натрапливости няма. От къде е дошло това, защо и как, той също няма обяснение.
Сложна е човешката психика, много сложна....

# 204
Lirena, лесно е да го кажеш знам, но изисква много усилия да го осъзнаеш и да го направиш. Точно приятелите са хората, които ще ни разберат и подкрепят - ако не ни, не са никакви приятели. И да забележат какво - вярвам, че всички тук се движим между интелигентни хора, които ще разберат. Ако успее да я преодолее тази натрапчива мисъл - наистина ще му е по-добре сред хора, лекции, упражнения.. стискам палци Kissing Face

# 205
Лирена, чудна мисъл си е вкарал, как да няма какво да си говорят? Винаги ще се намери какво, момичета, филми, ком. игри, учене, излизане заедно... Абе много неща, няма какво да давам примери. Нещо в комуникацията куца явно. Да не би да се чувства изолиран поради някаква причина? Според мен трябва и консултации с психотерапевт. Докато си седи у вас опитайте да го ангажирате максимално с общуване с гости, ваши приятели и роднини, излизания, пазаруване, да свърши някои задачки сам навън...

Прегръдки и от мен момичета Hug

# 206
Ох, не знам....Постоянно го питам има ли конкретна причина да се чувства така. Не и не!
Да отбележа, че той по принцип не е саможив, напротив - винаги е търсил компания...
Че е по-притеснителен в определени ситуации- да. По-скоро не е нахакан, както повечето пишлемета, които си мислят, че светът се върти само и единствено около тях.
 То и аз съм такава. Но не съм асоциална. Както и той.

# 207
Така си и помислих, сигурно ги намира за безинтересни, но се страхува, че те ще помислят него за  скучен. Него сигурно не го вълнуват нещата, които вълнуват пишлеметата. И няма нищо лошо в това. Ще си намери правилните хора! Трябва му малко самочувствие!

# 208
  • София
Заровила съм се в нета за разни хранителни добавки и ми попадна някаква гъба рейши, пробвали ли сте я ?

# 209
Заровила съм се в нета за разни хранителни добавки и ми попадна някаква гъба рейши, пробвали ли сте я ?
Бакопа мониери и Ашваганда също ги препоръчват при стрес.
От добавките съм чела за Лтеанин и Инозитол. Peace

Общи условия

Активация на акаунт