Паническо разстройство - 29

• 67 940
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Джери, само така! 👍успех!

Бубка, още от сега уча детето на какво са способни лошите мисли! Освен вода да пиеш, спри кафето и цигарите, че и те влиаят.

Аз се научих да пия вода покрай една диета. Много е полезна за свалянето на кг. Имаше една формула за изчисляване на литри вода на ден според теглото на човека.

# 256
Джери, ама и заплатата си е стимул. Пък и си е друго да се прибереш у дома....И на мен ми писна да чергарствам и всеки ден по пътищата, ама като няма работа за психолози и филолози в  в моя град-вече станах дете на България....

# 257
  • Няма такава държава!
Момичета, отдавна не ми се беше случвало...
С ММ от сутринта се караме за глупости и много се напрегнах и ме стегна главата.
Премерих си кръвното-150/100. Меря го вече 20 пъти /знам, че не трябва/ и е около това. Принципно ми е 115/80. И колкото повече го меря, вдигам пулса. И ме е страх...

Споко де, и аз като се скарам с мъжа, вдигам кръвно - абсолютно нормално си е. Свалянето става лесно с дишане: поемаш бавно въздух, правиш го осъзнато - тоест казваш си "предстои ми да вдишам" и си представяш картинно как въздухът минава през тялото, през белите дробове, през сърцето и когато издишваш - как пък излиза обратно. Представяш си как вдишваш чист кислород, светлина и хубави емоции и как това пречиства организма, а издишваш въглероден двуокис и всички лоши мисли. Работи - изпробвано е! И се прави колкото се може по-бавно, защото така казваш на организма си, че всичко е наред, докато бързото и повърхностно дишане е признак на стрес - всички системи в тялото го възприемат като сигнал за "Бягай или се бий" състояние. Пробвайте и коремно дишане, изобщо в ютуб има много клипчета за дишане, все някое ще ти пасне. 10 мин на ден стигат! /В курса по йога също много ни говореха за дишането, за мен има логика, свързано е директно с древните инстинкти в нас./
Пиенето на вода е много добро за организма - именно вода, не толкова сокчета и фрешове, за безалкохолни да не говорим - един доктор ми го обясни така: нали всеки ден си вземаме душ, за да сме чисти, здрави и да се чувстваме добре. Е, около 1,60 - 2,00 литра вода на ден прави същото за организма, но отвътре - изчиства шлаките и отпадъците от органите и клетките. Отново - звучи ми логично.
И накрая - като прибавим към това щипка оптимизъм и лъжичка надежда, и нещата изведнъж не са толкова черни. Нали?
Три поредни сутрини, докато си карам колелото към работа, гледам как светлината на идващия ден се промъква през листата на дърветата и ми става едно такова хубаво, сякаш същата тази светлина минава и през мен, зарежда ме и си отива! Но пък аз се учвствам добре и добра /като в стихотворението на Петя Дубарова/ - това имам предвид, когато казвам да търсите малките радости в живота, не всичко е пари наистина. Wink

# 258
Момичета, да сте пробвали шуслеровите соли за ПА? Rolling Eyes

# 259
  • София
Момичета, да сте пробвали шуслеровите соли за ПА? Rolling Eyes
Аха, в началото комбинация 2, 5, 7 и 9. Не бях постоянна и не мога да кажа да или не. Предупредиха ме, че трябва 6 месеца поне да се приемат за оптимален ефект. Говорих тогава по тел с шуслеров терапевт. Мисля обаче, че от 5 ми идваше енергия, а може и да си въобразявам Simple Smile

# 260
Момичета, отдавна не ми се беше случвало...

Споко де, и аз като се скарам с мъжа, вдигам кръвно - абсолютно нормално си е. Свалянето става лесно с дишане: поемаш бавно въздух, правиш го осъзнато - тоест казваш си "предстои ми да вдишам" и си представяш картинно как въздухът минава през тялото, през белите дробове, през сърцето и когато издишваш - как пък излиза обратно. Представяш си как вдишваш чист кислород, светлина и хубави емоции и как това пречиства организма, а издишваш въглероден двуокис и всички лоши мисли. Работи - изпробвано е! И се прави колкото се може по-бавно, защото така казваш на организма си, че всичко е наред, докато бързото и повърхностно дишане е признак на стрес - всички системи в тялото го възприемат като сигнал за "Бягай или се бий" състояние. Пробвайте и коремно дишане, изобщо в ютуб има много клипчета за дишане, все някое ще ти пасне. 10 мин на ден стигат! /В курса по йога също много ни говореха за дишането, за мен има логика, свързано е директно с древните инстинкти в нас./
Пиенето на вода е много добро за организма - именно вода, не толкова сокчета и фрешове, за безалкохолни да не говорим - един доктор ми го обясни така: нали всеки ден си вземаме душ, за да сме чисти, здрави и да се чувстваме добре. Е, около 1,60 - 2,00 литра вода на ден прави същото за организма, но отвътре - изчиства шлаките и отпадъците от органите и клетките. Отново - звучи ми логично.
И накрая - като прибавим към това щипка оптимизъм и лъжичка надежда, и нещата изведнъж не са толкова черни. Нали?
Три поредни сутрини, докато си карам колелото към работа, гледам как светлината на идващия ден се промъква през листата на дърветата и ми става едно такова хубаво, сякаш същата тази светлина минава и през мен, зарежда ме и си отива! Но пък аз се учвствам добре и добра /като в стихотворението на Петя Дубарова/ - това имам предвид, когато казвам да търсите малките радости в живота, не всичко е пари наистина. Wink
Много благодаря!
Ок съм...Вчера се бях изплашила и влязох в омагьосаната въртележка...
Но днес Simple Smile Започнах деня с разходка половин час в парка, после водна гимнастика, (в отпуск съм) на обяд разходка на слънце. Запознах се и с две интересни и приятни жени Simple Smile

# 261
Али, аз пътувам от тук до Дупница по половин час. Ама друго си е служебният автобус да те вземе до вас и да те остави пред завода, Вечер наобратно. СЕга, събота трябва да ходя до София, ама хич не ща. И при мен така, в БАН нямаха нужда вече от биотехнолози. Какво ще си сменям тематиката, смених работодателя.

Деси, да бе, дошъл комунизмът там. Много е евтин стози стол,. И хубаво готвят, а с това вдигане на дозата ми на АД-то почва да ми става страшно за килограмите Flushed

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 21:06 от Jerry F

# 262
Мами, аз от днес сутринта се боря с температура 38.3. Смъкнах я и много ми се вие свят, от там се потя и се чувствам тъжна.

# 263
  • София
Мами, аз от днес сутринта се боря с температура 38.3. Смъкнах я и много ми се вие свят, от там се потя и се чувствам тъжна.
Ехх , с тая темп сигурно е вирус. Почнаха да върлуват гадовете. Дано да си вкъщи и да се лекуваш Kissing Heart

# 264
Ехх , с тая темп сигурно е вирус. Почнаха да върлуват гадовете. Дано да си вкъщи и да се лекуваш Kissing Heart
Дамм, аз си ви чета постоянно, но просто нямах сили, цял ден спя, главоболие, температура:)
Вестичка, как си с новия АД?

# 265
  • София
Нели, ако работиш си остани 2-3 дни в къщи, така ще се опрсвиш по- бързо. Чети си книжки, гледай си весели сериали и хич да не ти пука, няма да си тъжна. Както казва Вени, най- вероятно е вирус, вземи си нещо, което ти помага в такива ситуации.

# 266
Нели, ако работиш си остани 2-3 дни в къщи, така ще се опрсвиш по- бързо. Чети си книжки, гледай си весели сериали и хич да не ти пука, няма да си тъжна. Както казва Вени, най- вероятно е вирус, вземи си нещо, което ти помага в такива ситуации.
Да, така ще направя. Пък и корем ме боли от вчера и там притесненуя newsm78

Hug

# 267
  • София
Дамм, аз си ви чета постоянно, но просто нямах сили, цял ден спя, главоболие, температура:)
Аз от утре ще го почвам постепенно.
Момичета, честно да ви кажа моля се от все сърце да ми оправи физическите симптоми ...не знам как ще стане ( даже вече загубих вяра) , но все пак ще си се моля Simple Smile малко си противореча, не ми обръщайте внимание Stuck Out Tongue Winking Eye

# 268
Аз от утре ще го почвам постепенно.
Момичета, честно да ви кажа моля се от все сърце да ми оправи физическите симптоми ...не знам как ще стане ( даже вече загубих вяра) , но все пак ще си се моля Simple Smile малко си противореча, не ми обръщайте внимание Stuck Out Tongue Winking Eye
Действай и ти:)) Аз го почнах моя и месец след това започнах и работа, страх не страх и се разсейвах и знаех, че изкарвам пари и рядко имах физически симптоми, но си се появяваха.Simple Smile

# 269
Венчо, какви точно са ти физ. симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт