Инсулинова резистентност и отслабване

• 186 305
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 125
Преди 2-3 месеца откриха ИР на  дъщеря ми. Тя няма проблеми с кг, 51 кг, 165 см, изследвахме по повод упорито акне. За жалост, или за щастие...и аз не мога да преценя още открихме това. В коя тема мога да се запозная подробно с него? Лекува ли се изобщо или цял живот ще е на терапия? Неоформин приема, 3 пъти на ден по 500 мг. Свикна с него, няма проблем с приема му. Изчетох първите страници на темата, и съм в пълен шах какво да предприема с храненето и. С две думи...объркана съм

# 1 126
Какви са стойностите ѝ?
Не се шашкай, всичко е обратимо, но трябва строг режим на хранене - виж темата за НВ ВМХ, това е нейното хранене. Също спорт или поне 5 км на ден.

# 1 127
Стойностите са: Глюкоза-3,90, след прием на глюкоза 5,97
Инсулин- 11,34, след приема- 53,1

# 1 128
Не е хич страшно.
С диета само ще може да се справи. Peace

Тази стойност 53 на коя минута е?

# 1 129
Един час след като е пила глюкозата и вземаха пак кръв, значи това е. Кога отново трябва да изследваме? Трябва ли да спре приема на Неоформина преди това, все пак с него е различно според мен? Толкова много въпроси имам, а в кабинета не знаех дори какво да питам

# 1 130
raja_nikoL, не се тревожете! Стойностите на дъщеря Ви не са изобщо зле, даже се учудвам, че са ѝ предписали лекарства.

Лечението е следното:
Да махне от менюто тестото, захарта, включително коли, сокове, всякакви боклуци. Тези храни са най-опасни за нас. Да разкара всякакви храни съдържащи Е-та, оцветители. Да се храни редовно, с качествена храна, която не вдига инсулина, без много-много въглехидрати. Или ако яде въглехидрати да са по-рядко, по малко, не всеки ден и то от плодове, боб, леща. Храните, които не вдигат инсулина са зеленчуците, месото, яйцата.

Да започне да спортува или поне да се движи редовно, като е написала и Дева.

Всичко ще бъде наред. ИР е знак, че в момента дъщеря Ви бърка някъде с храната. Ще се нагладят нещата.

Допълвам - аз се изследвах с обременяване само веднъж, преди 3 години. Втори път няма да си го причиня. Изследвам само инсулин на гладно.

# 1 131
Не ѝ ли правиха трикратен инсулин? На 0, 60 и 120 мин.?
Ако е на 60-та, хич не е зле. Peace

Както казва Ева, не правете пак теста с глюкозата, само на гладно е достатъчно.

# 1 132
Благодаря ви много за мненията, много сте ми ценни!!!

Тя не пие газирано, никой вкъщи не пие, не налита на сладко, много рядко, храни се ужасно здравословно, на 19 е, чете и се интересува много от това. Не пуши, ходи на фитнес и на танци. Идея нямам какво още да ограничи, но ще и пратя да чете. Ще трябва всички да минем на този режим, но имам и по- малко дете...дали е добре за нея.

2 пъти и вземаха, не 3. След 2 часа е било, тя ходи сама

Нищо не знаех за това изследване, сега ще чета повече.

# 1 133
raja_nikol, за всеки е добре да не яде тестеняци и захар /особено боклуци, пълни с хиляди незнайни химически съединения/. Имайте предвид, че определени храни с години приемани като "здравословни", всъщност за нас не са такива. Например фреш от портокал изстрелва инсулина в небето, тъй като плодовете съдъжат много захар.
Обременяването с глюкоза се прави като се взима кръв три пъти - на 0 минута /непосредствено след това се пие глюкозата/, на 60 минута /60 мин. след изпиването на глюкозата/ и на 120 минута /2 часа след изпиването на глюкозата/.

Трябва да имате три стойности на инсулина.

# 1 134
Че какво му е на режима? Много здравословен и без лишения, не е някоя диета с рестрикции.
Маха всякакво тесто, сладкиши, картофи и ориз - на минимум, без подсладени напитки.
Ще яде зеленчуци, месо - по-мазно, не разни пилешки истории, риба, маслини, яйца, млечни, но пълномаслени, плодове , но не всеки ден и не по много. Няма ограничения за грамажи. Peace
Махате всякакво олио и маргарини, само масло, зехтин, мас - свинска или патешка.
Нищо сложно няма.

# 1 135
  • Ню Йорк
Значи ВМ-то не е панацея и не е хранене за цял живот, има си плюсове и минуси. Доколкото разбирам момичето е без грам наднормено тегло, движи се активно и се храни разумно. По-добре да се търси проблема на друго място, не мисля, че начина и на живот има изобщо някакво отношение.
raja_nikol консултирайте дъщеря със специалист и нека и направят по-подробни изследвания, защото от направеното не разбирам как някой изобщо си е извадил някакви изводи, а и след като няма никакви други симптоми и предпоставки това с лекарствата и диетите ми звучи ужасно прибързано.

# 1 136
С какъв специалист да е? Пускаха и за щитовидна жлеза, и там има леко отклонение, но не било въобще притеснително, за нея нищо не изписаха. А всичко тръгна от едни пъпки. Така и не разбрах кое ги провокира всъщност. Не търся начини за отслабване, по- скоро видях, че тук давате много полезни насоки и реших да питам

# 1 137
  • София
Според мен отидете при друг ендокринолог. Дори леко отклонение в щитовидната жлеза може да направи проблеми. Странно, че при този начин на живот и хранене директно с и изписали хапчета за ИР.

# 1 138
  • Ню Йорк
С какъв специалист да е? Пускаха и за щитовидна жлеза, и там има леко отклонение, но не било въобще притеснително, за нея нищо не изписаха. А всичко тръгна от едни пъпки. Така и не разбрах кое ги провокира всъщност. Не търся начини за отслабване, по- скоро видях, че тук давате много полезни насоки и реших да питам

При ендокринолог. Иначе от спазване на ВМ режим в случая с дъщеря ви може да им по-скоро обратен ефект, да загуби тегло, да падне под нормата за възрастта си, да и спре цикъла и т.н., а все си мисля че не е това търсения ефект. Искате дъщеря ви да е здрава предполагам?!

# 1 139
Добре де, какъв е проблема да спре тесто и захарни?
Това на първо време е ОК и няма да е точно ВМ.
Просто ще намали В.

Общи условия

Активация на акаунт