Инсулинова резистентност и отслабване

• 186 284
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 140
Точно при ендокриноложка ходихме, лекува мен от аденом на хипофизата, свекър ми е при нея с диабет и Хашимото, имам и доверие. Но мога да направя още един консулт, разбира се, ако можете са ми препоръчате специалист, ще ви бъда благодарна. Дева, това ще го направи, разбира се. Въпросът е, че тя и досега много не ги е консумирала

# 1 141
Ако има отклонение в стойностите на щитовидните хормони е напълно възможно нещата да са свързани. Ако можеш напиши какви са резултатите за да ги коментираме.

# 1 142
  • Ню Йорк
Точно при ендокриноложка ходихме, лекува мен от аденом на хипофизата, свекър ми е при нея с диабет и Хашимото, имам и доверие. Но мога да направя още един консулт, разбира се, ако можете са ми препоръчате специалист, ще ви бъда благодарна. Дева, това ще го направи, разбира се. Въпросът е, че тя и досега много не ги е консумирала

Само, че от това което казвате сега излиза, че момичето е наследствено обременено. Това променя кардинално нещата. Просто помолете за едни по-разширени изследвания, иначе най-добрите са в ендокринологията, която се помещава в сградата на Майчин дом, ама там е велика лудница.

# 1 143
Ако има отклонение в стойностите на щитовидните хормони е напълно възможно нещата да са свързани. Ако можеш напиши какви са резултатите за да ги коментираме.

И антитела, за Хашимото.
Щом има наследствен фактор за диабет, трябва много да се внимава, права е Принцесата. Peace

# 1 144
С диабет тип 2 е той, по- скоро за Хашимотото я притеснява наследствеността. Сега ще ги напиша резултатите

# 1 145
ИР е първата крачка към диабет 2. Не те плаша, но наистина трябва да се види всичко по-внимателно.

# 1 146
TSH-2,83, MAT -48,34, TAT- 41,46

# 1 147

Това ТСХ е леко високо за 19 годишно момиче. Отидете при друг ендокринолог. Дори сега веднага да не й изпишат хормон, много вероятно е след време да й се наложи и нещата трябва да се следят редовно.
Рефернтните за МАТ какви са?

# 1 148
30 мисля, дано не греша, той е над нормата. Другите уж са ОК. Да, засега ще следим, това каза и тя. Оспамих темата, но да попитам какви още изследвания е желателно да направим?

# 1 149
30 мисля, дано не греша, той е над нормата. Другите уж са ОК. Да, засега ще следим, това каза и тя

Ами явно момичето е в начална фаза на Хашимото, тъй като антителата и хормона още не са скочили много, но все пак не са е в оптимални стойности. Това определено може да има връзка с ИР ...Може да погледнеш и в темата за Хашимото, предполагам там ще получиш още съвети какви мерки трябва да се вземат при тези стойности.

# 1 150
Рая, разгледай групите за АИП във фейса и прочети книгата на Наташа Кембъл Макбрайт ‘ГАПС’
https://kibea.net/book/2197

# 1 151
Намерих групите, ще потърся и темите за Хашимото. Ужасна паника съм и умишлено избягвах но..ще се престраша. Колко трябва да е TSH?

# 1 152
Намерих групите, ще потърся и темите за Хашимото. Ужасна паника съм и умишлено избягвах но..ще се престраша. Колко трябва да е TSH?

Под 2.

# 1 153
Извинявайте, че се намесвам, но наистина ли ТсХ трябва да е под 2, моето клони към 4 ( интересувам се, тъй като имам известни проблеми със ЩЖ и от днес тръгвам да търся лекар).

# 1 154
Ако се цели забременяване да, иначе зависи. Нормите са до 4, казват че са остарели, но аз бих казала да се видят и други фактори- ехография, останалите хормони и т н

Общи условия

Активация на акаунт