Инсулинова резистентност и отслабване

• 185 156
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 170
Здравейте! Бях писала, че след 4 месеца прием на Неоформин 3х500 нямах промяна в изследванията, а имах 12-13 свалени килограма. Сега ми изписаха Метфогамма 3х500. И една добавка Глюколевел, която се чудя дали да пия. Някой пил ли е нещо подобно? И забравих да питам докторката - като минавам от Неоформин на Метфогамма дали отново да почна от малка доза.

# 1 171
За пръв път чувам за тази добавка.
Но какъв е смисъла от нея, след като пиеш хапчета? Попита ли ендото?
И доколкото помня имаше промяна в изследванията. Малки, но имаше. И то в добра посока.
И ти казахме, че не може да очакваш от днес за утре промяна.

# 1 172
la-la-la, аз не се наемам да ти кажа как точно да започнеш да пиеш Метфогаммата, но имай предвид, че намаляването на дозата също става постепенно, както и започването на хапчетата. Тоест - сега не ми се струва логично да започнеш от малка доза, след като вече си стигнала до 3х500. Аз, лично, по-скоро постепенно бих заменила едното хапче с другото /примерно 1хМетфогамма , 2хНеоформин  и така 1 седмица, следващата седмица 2хМетфогамма , 1хНеоформин/ и т.н.

Но само така си мисля, не знам дали съм права. За добавката нямам мнение.

# 1 173
Ами каза ми за да пораздвижим нещата, ако искам да я пия. По принцип четох че спомога за поддържане на нормалните нива на кръвната захар и оказва благоприятен ефект върху въглехидратната и мастната обмяна. Също и за поддържане на нормална инсулинова чувствителност и глюкозен метаболизъм.
Каза ми също вече след 6 месеца да си направя изследване с натоварване, сигурно там щяло да си проличи напредъка по-добре.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 17:27 от la-la-la

# 1 174
Неоформин и Метфогама е все метформин, различни търговски наименования.
Не виждам причина да се променя схемата, след като дозировката е пак същата, 500 мг.

# 1 175
А защо сменяте лекарството? Юлинга, благодаря ти! Ще чета, то се е видяло. Хванато навреме...ама ние не го лекуваме с нищо, та не знам колко е добре. На изследвания отново след 6 месеца.

Ужасно и е трудно ВМ НВХ, не се чувства добре....объркана съм. Чета в доста теми и установявам, че е пуснато едно, а още поне 5 неща не са.... Направо ми идва да си напиша всичко на едно листче, и аз да кажа какво искам другия път. Ужасно нагло от моя страна, все пак лекари са, ама тук научавам много неща от вас.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 10:51 от raja_nikol

# 1 176
Скрит текст:
А защо сменяте лекарството? Юлинга, благодаря ти! Ще чета, то се е видяло. Хванато навреме...ама ние не го лекуваме с нищо, та не знам колко е добре. На изследвания отново след 6 месеца.
Ужасно и е трудно ВМ НВХ, не се чувства добре....объркана съм.
Скрит текст:
Чета в доста теми и установявам, че е пуснато едно, а още поне 5 неща не са.... Направо ми идва да си напиша всичко на едно листче, и аз да кажа какво искам другия път. Ужасно нагло от моя страна, все пак лекари са, ама тук научавам много неща от вас.

Защо й е трудно?Нали писа, че и досега се е хранила здравословно?
Никак не е трудно ВМ НВХ....наблегнете на различни видове месо, риба, зеленчуци, плодове по-рядко, яйца....все стандартни и често консумирани продукти.Просто не ги комбинирайте с ориз/картофи, или да е максимално рядко.
Готви със зехтин вместо с олио, или с масло, което ястие позволява.
Това е основата, всичко останало е за "разкош" и разнообразие, но не е задължително.

# 1 177

Ужасно и е трудно ВМ НВХ, не се чувства добре....объркана съм. Чета в доста теми и установявам, че е пуснато едно, а още поне 5 неща не са.... Направо ми идва да си напиша всичко на едно листче, и аз да кажа какво искам другия път. Ужасно нагло от моя страна, все пак лекари са, ама тук научавам много неща от вас.

В началото ако намали много въглехидратите е нормално да не се чувства добре, но после това преминава. При мен траеше 2 - 3 седмици - нямах енергия, спеше ми се, беше ми убито някак си...но след това се нормализира. Въпреки че и аз не спазвам стриктно ВМ НВХ де, но просто намалих драстично въглехидратите в сравнение с начина ми на хранене преди това. Не знам дали това е решение за вас де, просто казвам, че е нормална реакция...
Не знам обаче след като момичето е слабо и досега се е хранила здравословно дали това ще помогне...

# 1 178
Калина, и аз съм на мнение просто да намали въглехидратите, въпреки, че тя никога не е злоупотребявала с тях, писала съм, съвсем здравословно се хранеше  и преди.

Амур, направи ми впечатление, че трябва да е с повече мазнини храненето, това я мъчи, иначе месо със салата не е проблем, всички обичаме така, закуските са и проблем също, яйца с бекон....., чушка със сирене и филе,  вчера хапна бекон, кашкавал и няколко маслини , но и стана лошо....Не знам, опитваме, не сме се отказали, но за момента не и е ОК. Ако огладнее в училище няма какво да си вземе, тогава си носи плод. Ако си си вкъщи е много лесно, но за жалост и двете не сме

# 1 179
Калина, и аз съм на мнение просто да намали въглехидратите, въпреки, че тя никога не е злоупотребявала с тях, писала съм, съвсем здравословно се хранеше  и преди.

Амур, направи ми впечатление, че трябва да е с повече мазнини храненето, това я мъчи, иначе месо със салата не е проблем, всички обичаме така, закуските са и проблем също, яйца с бекон....., чушка със сирене и филе,  вчера хапна бекон, кашкавал и няколко маслини , но и стана лошо....Не знам, опитваме, не сме се отказали, но за момента не и е ОК. Ако огладнее в училище няма какво да си вземе, тогава си носи плод. Ако си си вкъщи е много лесно, но за жалост и двете не сме
Не е задължително да плува в мазнина.Просто не се бяга от естествената мазнина в храната.
Аз например:
свинско готвя с мазнина, колкото да не залепва в тавата/тигана
пилешко готвя с масло
на една порция салата добавям около 1 ч л  зехтин
яйца си правя в 1 ч л масло/мас
Месото може да се сготви с тиквички/грах/зелен боб/зеле/гъби.
Бекона е препоръчителен, но не е задължителен.Ако предпочита, може да закусва с "вечерята", т.е., някакво печено месо. (аз днес например закусвах 1 варено яйце и парче печени свински гърди-студени, направо от хладилника си ги хапнах).
Също може да закусва сирене и домати, филия протеинов хляб (продава се) с нещо+чай/кафе+ сирене/кашкавал, пълнена чушка с извара и масло с подправки.
Тя какво е яла досега, всъщност?

# 1 180
Бъркани яйца, риба, филе на скара, салати със сирена и бекон, когато излиза, точно това, което пишеш ти+ салати, зеле, шопска, зелена, за довечера китайско зеле съм взела и готвих снощи месо с гъби, праз, сметана и горчица.

Преди закусваше мюсли, обожава ги, с мляко и мед. Медът много и липсва

# 1 181
На училище не е нужно да носи само плод. В темата за ВМ НВХ има доста рецепти. Аз също ще потърся някои и довечера ще постна примерни неща, които може да се носят навън...

# 1 182
Скрит текст:
Бъркани яйца, риба, филе на скара, салати със сирена и бекон, когато излиза, точно това, което пишеш ти+ салати, зеле, шопска, зелена, за довечера китайско зеле съм взела и готвих снощи месо с гъби, праз, сметана и горчица.
Преди закусваше мюсли, обожава ги, с мляко и мед. Медът много и липсва
Аз всъщност питах какво ядеше, преди да откриете ИР....
Ето, мюслито например никак не е здравословна храна.За нашата част на света е "привнесена" храна.....

# 1 183
Здравословно е много размито понятие.
Повечето хора ядат крайно нездравословни храни, но според тях са здравословни.

# 1 184

Аз всъщност питах какво ядеше, преди да откриете ИР....
Ето, мюслито например никак не е здравословна храна.За нашата част на света е "привнесена" храна.....

Да, хем мислех да питам за уточнение. Не сме по супите, много рядко правя. Готвя всеки ден- нормалните неща за нашата кухня, мусака, пълнени чушки, ориз с месо, с грах, риба, заешко, бобови + винаги прясна салата. На фона на този режим, права си Дева, никак не е здравословно. Може би трябва да уточня, че под здравословно имам предвид, че не е фен на чипсове, снаксове, газирани напитки, алкохол, не ядем полуфабрикати, сосове и тем подобни. Никога не сме закусвали с баници и други тестяни неща, през седмица правя палачинки през уикендите.
Правеше си елда, киноа и др, сушени плодове си носеше в училище и сурови ядки

Общи условия

Активация на акаунт