Инсулинова резистентност и отслабване

• 185 056
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 275
Това е много храна.Ей така само от пръв поглед са 2500 калории,че и повече - кроасаните са над 300.Второ защо имаш два и то доста пълни обяда?Поне единия махаш и махаш хляба.Вечерята нека ти бъде салатата и махаш това ядене в 20ч.
Това и на мъж 180 ще му е много ,ако не се движи..какво остава за жена.
Порциите не са толкова големи. Храня се, защото притрепервам и ми започват и паник атаките и почвам да го мисля че ако не хапна ще припадна, после с часове ми е лошо. Като се разтреперя и съм с клиенти как да постъпя или като пътувам някъде? Ставам изнервена, трепереща и объркана и почвам да ям каквото намеря, което не е хич правилно, пак казвам че това ми е от години и винаги съм св хранила така, не знам защо се засили последните месеци. Аз самата започнах да се храня през няколко часа че било по полезно, дали не си го причиних сама?

# 1 276

Нели, тотално грешно хранене, че и  голямо количество  бъкано с въглехидрати. Напълно нормално е да притреперваш.
Нищо ли не знаеш за въглехидратите? Имаш ИР и продължаваш да се  тъпчеш. Безобразие.

# 1 277

Нели, тотално грешно хранене, че и  голямо количество  бъкано с въглехидрати. Напълно нормално е да притреперваш.
Нищо ли не знаеш за въглехидратите? Имаш ИР и продължаваш да се  тъпчеш. Безобразие.

+100 Peace

Знае, но се оправдава с паник атаки. Crazy

# 1 278

Нели, тотално грешно хранене, че и  голямо количество  бъкано с въглехидрати. Напълно нормално е да притреперваш.
Нищо ли не знаеш за въглехидратите? Имаш ИР и продължаваш да се  тъпчеш. Безобразие.
Не знам дали имам ИР. Всичко е по симптоми, според гастрото заради стеатозата имам метаболитно такова нарушение. Не съм запозната с ИР. Освен, че е преддиабетно състояние. Не съм правила ОГТТ все още. Преди ако ми е премалявало съм се чудила от какво е, но не съм му обръщала внимание, защото симптомите с паник атаките са сходни, но сега като се засили и започнах да му обръщам внимание. Ще съм благодарна за съвети. При мен голям страх е и да не загубя съзнание и затова ставам и объркана. Моля да ме разберете, а не да ме нападате. Прегръдки.

Дева, нямам си голяма представа, не знам защо си мислиш че се оправдавам.

# 1 279
Имаш инсулин 18 на гладно. Naughty Това е 100% ИР. Не ти ли каза ендо-то?
И не те нападам, а ти припомням, че и в други теми съм ти казвала, че ядеш много сладко и въглехидрати, а ти си казвала, че имаш ПА и затова.

# 1 280
Ами почвай да четеш и да се запознаеш. Гугъл знае всичко.
Също  така си пусни изследвания за КЗ и инсулин.
Веднага се информирай за ИР и какво е това въглехидрат.
Цялото ти хранене е неправилно, не само кроасана и хляба. Ами картофите?
На всичкото отгоре на обед си съчетала хляб и картофи, че и месо. Ужас  ooooh!
Хляба и картофите са бърз въглехидрат. Все едно си яла сладко.
А метформина го зарежи. Проблема ти е яденето. Хапчето нищо няма да оправи, ако не си оправиш храната.

# 1 281
Позволявам си да се намеся, защото и аз имам паник атаки и пия АД. Не нападайте така жената, страхът да не дойде атаката е голям и когато човек го свързва с нещо определено прави всичко възможно да го избегне. При нея е страх да не ѝ стане лошо, защото не е яла, при мен е друго, но буквално трудно се контролирах когато се уплашех.
Нели, заеми се с паник атаките, добър психиатър и лекарства, аз сега съм много по-добре, направо не знам как съм карала преди. После храненето, махаш въглехидратите, инсулинът няма да скача и няма да ти става лошо. Успех!

# 1 282
Само, че на нея ѝ претреперва от високия инсулин, а не от ПА. Тя така си мисли и яде, после пак и така постоянно.
Храната ѝ е много като количество и неправилна като състав.
Да мине на ВМ хранене и ще ѝ минат и ПА, като не е гладна.

# 1 283
Ами почвай да четеш и да се запознаеш. Гугъл знае всичко.
Също  така си пусни изследвания за КЗ и инсулин.
Веднага се информирай за ИР и какво е това въглехидрат.
Цялото ти хранене е неправилно, не само кроасана и хляба. Ами картофите?
На всичкото отгоре на обед си съчетала хляб и картофи, че и месо. Ужас  ooooh!
Хляба и картофите са бърз въглехидрат. Все едно си яла сладко.
А метформина го зарежи. Проблема ти е яденето. Хапчето нищо няма да оправи, ако не си оправиш храната.
Не съм посещавала ендокринолог. Месо нали можеше? Изследвала съм, инсулина е 18, захарта 5.6

Морско момиче, много си права, правя всичко само за да мине. Ужасно е, започвам да се потя, не ме държат краката, става ми ужасно и не знам от кое.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 12:32 от neli_20

# 1 284
Ти май не си наясно що е то протеин и въглехидрат.
Казах ти - почвай да се ограмотяваш.
Инсулина ти е висок и КЗ. При това хранене е нормално, но ако продължаваш ще се вкараш в беля.
Ти си решаваш.
Месо може, яйца, сирене, извара, кашкавал също. Това са протеини.
Аз не съм фен на месото и не мога да го ям всеки ден. Затова предпочитам яйца и извара.
Като ядеш месо, ще  го ядеш с купа салата от сурови зеленчуци, а не с хляб и картофи.
Мисля си, че бъркаш притреперването с паник атаки, а всъщност просто не се храниш правилно и инсулина си го държиш по цял ден висок.

# 1 285
  • София
Нели, смисълът на ИР е, че колкото повече въглехидрати ядеш, толкова повече ти се ядат. Биохимия и хормони!

# 1 286
Нели, смисълът на ИР е, че колкото повече въглехидрати ядеш, толкова повече ти се ядат. Биохимия и хормони!
Благодаря. Ще го имам впредвид, то е факт, че всички храни, които поне аз консумирам са въглехидрати.

# 1 287
  • Ню Йорк
Що така нападате жената  newsm78  Не всеки е длъжен да е наясно с метаболизма, ИР и т.н.
Нели, почни да изхвърляш бързите въглехидрати /кроасани, шоколади и т.н./. Ако имаш някакъв вид паническо разстройство не е хубаво да променяш изведнъж хранителните си навици. Карай по мъничко, бавничко без да се стресираш.

# 1 288
Що така нападате жената  newsm78  Не всеки е длъжен да е наясно с метаболизма, ИР и т.н.
Нели, почни да изхвърляш бързите въглехидрати /кроасани, шоколади и т.н./. Ако имаш някакъв вид паническо разстройство не е хубаво да променяш изведнъж хранителните си навици. Карай по мъничко, бавничко без да се стресираш.

Не я нападам. Карам и се  Laughing

Не са длъжни хората на които не им пука.
Иначе си права. Не е хубаво рязко. Днес да махне едно, утре друго, да заменя нещата.
И аз едно време не знаех що е то протеин и въглехидрат. Колко неща съм изчела докато разбера къде е ключа от бараката.
На мен ми се наложи да го направя рязко. Защото ядях промишлени количества сладки неща и ми трябваше спешно изчистване.

# 1 289
Благодаря ти. Никога не ми се е налагало да спазвам диети или да правя някакви ограничения. От няколко години като поогладнея и забелязвам, че се чувствам така, но си издържах и не съм имала чак толкова голям проблем. Последните месеци поради стресови ситуации ми се засили целия страх и атаките и всичко. Започнах да се храня по малко през около 3 часа за да съм сигурна че съм нахранена и няма да ми падне захарта и да ми стане лошо. Не съм мислила и съм се хранила, но не с правилната храна. Ограничих бургерите и започнах да се храня само с готвени ястия, но ето че пак не съм била наясно за картофите, ориза и т.н. При мен се получава един кръг, огладнявам рязко и оттам се паникьосвам, започват всички симптоми, мисли че ще загубя съзнание и не минават с часове и аз всъщност не знам тези неща от ИР или от Паническото разтройство. Затова потърсих помощ тук, първия път ме пратиха мамите на психиатър, а сега малко дори по строго. С най добри намерения съм, като нова в това нещо, попринцип за 100% диагностициране искат ОГТТ с инсулинови нива, а няма как да знам че инсулин 18 бил също висок, като референтната е до 25. Затова бях попитала, ако не хапна веднага какво може да стане все пак пада захарта и колко време след хранене се стабилизира това треперене. Ето примерно днес хапнах пилешко филе без нищо друго и не ми мина. Благодаря ви на всички за мненията, взимам се в ръце, някъде трябва да видя и за примерни менюта, че закуската все ми е от вредните неща. Simple Smile Прегръдки

Общи условия

Активация на акаунт