НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 417
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Това, което си написала е твърде малко за да преценя как се храните, но от изброеното, категорично се вижда липсата на мазнини.
Нека се изкажат и по-вещите от мен.
Пиши си дневното меню тук. На мен ми беше неудобно, но още след първите две дневни менюта, осъзнах основни грешки, които съм допускала при предишния ми неуспешен опит.

# 136
Алвелина е дала добри насоки, съгласна съм с тях..

На мен в обеда на Утро ми липсват мазнините. Кебапчета-няма мазнини, в пържолата - ако е мазна вратна, има, ако е плешка - трябва да е приготвена с допълнителна мазнина /мас, масло/. Зеленчуците и те бива да са с мазнина добавена.
Подходящо месо - мазничка вратна пържола, свински ребърца/гърди/, пилешки крилца..
Аз спрях да купувам плешка, защото ми идва суха. Основно врат се купува у нас...

Яйцата се ок като съотношение М/В/П  - при тях не е нужно принципно да се добавят М. Но аз си слагам масълце, крема сирене - по-вкусно ми е, а и за да наваксам М за деня...

# 137
Благодаря за отговорите!

Май най-накрая се "светнах", че се налага целенасочено да добавям още мазнини към менюто.
Аз по-скоро приемах режима като да не избягвам мазнините, но има разлика в това да не ги избягвам и в това да добавям допълнително.

Ще изпробвам!

# 138
  • София
Да се включа и аз с малко мотивация. Grinning Смених гардероба и докато вадех зимни дрехи, пробвах наред. Станаха ми дънки, които носех, когато бях с 8 килограма по-малко от сега. Ама не само ми станаха, ами ми стоят чудесно! Много щастлива, защото пак има какво да нося Grinning

Не успях да се напъхам в 2 панталона и 1 дънки, които обаче носех, когато бях 15 килограма по-малко. Продължавам смело напред. Остават 17 килограма. Смъкнати - 20 кг.

Но за първи път наистина виждам как се горят мазнини. Изглеждам доста по-добре отколкото преди, въпреки големите цифри на кантара. Разбира се, има още достатъчно, но има светлина в тунела Grinning

Засега съм спряла плодовете. Много обичам обаче мандарини и незнам какво ще правя зимата. Confused Ама ще го мисля.

Вече съм на 1 хранене на ден и се чувствам чудесно. За снощи - свинско със зеле в гювеч. С много чесън Grinning

utro77 Hands Plus1

# 139
utro77, процентното ти съотношение трябва да  60% мазнини, 30% протеин, 10% въглехидрат.

Мисис Роузи, страхотни резултати. Поздравления.
Това за какъв период?

# 140
Здравейте!
Реших да се включа във вашата темичка.

Скрит текст:
От около два месеца с ММ спазваме ВМ- НВХ. /Е, с леки прегрешения/
Членувам в група във ФБ.
Наистина по дрехите започнахме да усещаме леко подобрение на положението, но ни обезнадеждава факта, че и двамата сме свали има-няма по 2-3 кг. за това време. Започнах да се чудя дали това  е нормално и кога аджеба се очаква все пак нещо повече да свалим?! Айде, аз искам да сваля едни 5-6 кг. и си мисля да не би, защото имам да свалям по-малко кг. да става толкова бавно. Гледам има хора за два месеца са свалили по 8-10кг.  Rolling Eyes

От време на време се изушавам с плод, но не мисля, че чак толкова ще ми стопира свалянето една ябълка... Въпреки че в групата най-стриктните съветват да не се консумират абсолютно никакви плодове, с изключение на малини, къпини.

Първият месец хапвах закуска. Напоследък започнах да пропускам закуската, защото съветват да не се яде нищо до обяд. И пак си седя на същите кг.  Rolling Eyes Нямам констатирани никакви здравословни проблеми. Вече започнах да си мисля, че не ядем достатъчно и затова не сваляме, нали има теория, че като не ядеш достатъчно и организма минава в режим запас.

Гледам в групата смело нагъват краве масло и други мазни неща. Аз не ги избягвам, но не наблягам изрично на тях. Да не би в това да ни е грешката?!

Някакви идеи относно нашето несваляне?!
Правили сме и т.нар "мръсни дни" с консумиране на някакви въглехидрати. Еми не забелязахме нещо да се промени в свалянето....

Харесва ни този начин на хранене, но се надявахме да свалим по някой килограм. Този застой започва лекичко да ни изнервя...
Твоите височина/кг?    Simple Smile
Пишеш, че искаш (което изобщо не означава, че трябва) да свалиш 5-6 кг.А свалени 2-3 кг за 1-2 месеца е повече от добре, за този начин на хранене.     Peace
Малко по-назад писах, това не е скоростна диета, при която кг хвърчат надолу по 1-2 на седмица.
Ако си висока, например, 165 и си 59 кг, и искаш да паднеш на 52-53, естествено, че бавно и трудно ще стават нещата.Това са поднормени кг и тялото няма лесно да рискува да слезе на тях.А дори и да слезе, е доста трудно да се задържат.
Да, някои свалят по 5-6-8 кг за два месеца, но най-вероятно са с доста наднормено тегло.И когато започнат този начин на хранене, тялото "полудява" от радост, че най-накрая му се дава нормална храна, и като качество, и като количество, и с охота се разделя с товара, който му тежи.
От "мръсни" дни тук няма нужда.
Идеята на това хранене е да превключиш от въглехидратен на мазнинен метаболизъм.
Веднъж минала на мазнинен метаболизъм, тялото си гори бавно и славно мазнините, няма нужда да се шашка и връща "назад" към въглехидратния.
Наблягай на по-мазно месо, яйца, зеленчук и резултати ще има.

# 141

Аз, примерно днес на обяд ще хапна 2-3 бъркани яйца. По принцип ги предпочитам без сирене. Друг път по обяд ям 2 кебапчета или пържола или плешка и бутче.  Всичко това придружено с режимни зеленчуци - пипер, патладжан, броколи. Плюс салата.
При това меню наистина се губят мазнините. Аз процедирам така- когато в ястието има зеленчуци- не ям салата.

# 142
  • София
alvelina Благодаря!

Сумарно е за 8 месеца. Първите обаче бяха на основна рестрикция на въглехидрати и с монодиета, докато все още си търсех начин на хранене за след като отслабна. Grinning На режима минах плавно, като увеличих драстично количеството храна, която консумирам. Затова имах и един сериозен период от около 2 месеца на задържане. Сега почна ново раздвижване, което ме радва много.

# 143
Amour*, изчела съм всичко за диетата, обаче хич ме няма в изчисленията...  Embarassed Embarassed

165см. съм висока, около 68кг. /Поне така показва електронния ми кантар, който не знам доколко е достоверен. Когато го купихме имахме механичен и забелязахме, че тегли с 2-3кг. разлика нагоре от механичния.  Rolling Eyes

Ето така изглеждам. Иска ми се малко да сваля.

Скрит текст:

Все си мислех, че ще бъде достатъчно да спра бира, сладко и т.н.
Но то се оказа, че режима явно не е съвсем проста работа.  Rolling Eyes

Моят режим на хранене от години е сравнително здравословен. През делничните дни съм закусвала обикновено овесени ядки, кисело мляко. Обядът ми винаги е бил диетичен. По-скоро вечер съм хапвала нормално, но хляб почти не съм употребявала. Просто не съм се лишавала конкретно от нищо - ако ми се е хапвало, съм хапвала. Сладко също съм консумирала почти всеки ден по някоя хапка, не съм прекалявала.

Както и да е, аз ще се захвана с тези прословути изчисления. Вече два месеца си спазвам и смятам да продължа напред.

# 144
Утро, много си чаровна. Не ти личат кг на снимката, къде си ги скрила... Simple Smile

Я пробвай така да се претеглиш, току виж се получила работата  Mr. Green
Скрит текст:

"откраднах" снимката от друга тема, малко да ви разведря...  Hug

# 145
  • Бургас
Утро, килограмите ти седят много добре. Нямаш много за сваляне и бавно ще стават нещата. Само не се отказвай. Съгласна съм с горните мнения, че ти трябват още мазнини. Аз свалям по килограм на месец. Пробвах с по-големи рестрикции да видя дали ще свалям повече, ами не стана и реших, че и това ме устройва. Започнах от 64 кг., за пет месеца свалих 6, имам още поне толкова, за да заприличам на себе си.
Да ви похваля сланината на Родна стряха от Лидл, много ми хареса. Твърда, без излишни лигави неща за изрязване, новото ми откритие е да слагам по малко от нея като готвя свинско.
Ако не знаете от днес в Билла са намалени всички био продукти, освен това утре има 25% намаление на сирена и масла. А и 25% намаление на ядки.
Ето днешното меню:
Мазно кафе
Три яйца със сланина пържени, две червени чушки със зехтин и оцет.
Винен кебап с пюре от карфиол и ферментирали заленчуци.

# 146
Amour*, изчела съм всичко за диетата, обаче хич ме няма в изчисленията...  Embarassed Embarassed

Скрит текст:
165см. съм висока, около 68кг. /Поне така показва електронния ми кантар, който не знам доколко е достоверен. Когато го купихме имахме механичен и забелязахме, че тегли с 2-3кг. разлика нагоре от механичния.  Rolling Eyes

Все си мислех, че ще бъде достатъчно да спра бира, сладко и т.н.
Но то се оказа, че режима явно не е съвсем проста работа.  Rolling Eyes

Моят режим на хранене от години е сравнително здравословен. През делничните дни съм закусвала обикновено овесени ядки, кисело мляко. Обядът ми винаги е бил диетичен. По-скоро вечер съм хапвала нормално, но хляб почти не съм употребявала. Просто не съм се лишавала конкретно от нищо - ако ми се е хапвало, съм хапвала. Сладко също съм консумирала почти всеки ден по някоя хапка, не съм прекалявала.

Както и да е, аз ще се захвана с тези прословути изчисления. Вече два месеца си спазвам и смятам да продължа напред.
В изчисленията и мен ме няма.....не смятам, не следя проценти, калории и съотношения.    Grinning
Иначе си точно като мен в момента....165/68-69 кг съм аз.
От средата на август се въртя на тези кг....само изчистих "+" от морето.НО    Peace   , и талия, и ханш са ми минус 2 см.Та, см падат, обаче кантара цикли на едно място....    Mr. Green
Имаш какво да сваляш, определено.Не на визия, но според ИТМ е по-добре да сме по-малко кг.
Затова, зарежи удоволствията под формата на алкохол, плодове, сладки.Заложи на месо, яйца, риба, зеленчук.Готви с масло, мас, доволно зехтин в салатите.
И търпение, ще стане.
Не знам следиш ли темата, скоро пусках моя снимка в сватбената ми рокля, в която се омъжих на 57 кг.Т.е., влязох в нея с 10 кг повече....    Laughing
Та, кантара да си гледа работата....    Laughing

# 147
Успокоихте ме малко с този кантар! Засега няма да бързам да го изхвърлям!!!

Ще продължавам напред! Не знам как изглеждам отстрани, но аз определено се намирам за нормално на по-малко килограми и това ми е целта.  Peace

Вие пишете ли в групи във ФБ за това хранене?!

Аз следвам две такива групи. Там пише Александра Иванова, авторка на нашумялата напоследък книга "Размерът има значение" /размерът на талията/, както и много други хора, които с постоянство са успели да свалят десетки килограми и да подобрят здравето си.

# 148
  • Scotland
utro77, и аз като другите смятам, че мазнините са ти малко. Аз също обядвам и вечерям само, не закусвам, и като твоите храни, НО целенасочено добавям мазнини..пия мазно кафе. Например: На сух тиган запичам бекон, преди да му чукна яйцата слагам мас Simple Smile; на салатите слагам майонеза или обилно зехтин, мазното кафе го споменах, маслини, сланина...краве масло с подправки си поливам върху месата и т.н. Според мен си в икономичен режим и затова не сваляш. На това хранене, с мръсни дни по-скоро ще си натрупаш целулит, отколкото да свалиш. Увеличи мазньоча Grinning

# 149
  • София
Успокоихте ме малко с този кантар! Засега няма да бързам да го изхвърлям!!!

Ще продължавам напред! Не знам как изглеждам отстрани, но аз определено се намирам за нормално на по-малко килограми и това ми е целта.  Peace

И нещо от споделен опит: опитай 1 ден в седмицата 24 (или 36)часов фаст, само кафе, вода и чай без захар. Друг вариант - 2 дни в седмицата (не е нужно да са поредни) риба - примерно закуска кафе с масло, обяд и вечеря риба с по шепа - две салата/зеленчуци със зехтин и някоя маслина.

Общи условия

Активация на акаунт