НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 412
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
а защо слагате захар на домашната лютеница?
и доматеният сок става без

# 121
  • Варна
Скрит текст:
В моята доза лютеница-8-9 бурканчета, захарта е по-малко от половин кафена чашка.Дори не мога да сметна колко захар ще изям, ако хапна 2-3 л лютеница.....    Laughing   
За междинно похапване-аз ям:
-2-3 л заквасена сметана с какао
-половин авокадо
-парче сирене/кашкавал
-5-6-7 маслини
-краставица+крема сирене
-плод
-кюфте/парче дроб/парче наденица
-чаша айрян (той обаче ме разяжда, не ми утолява глада)
-мазно кафе
-чай
-варено яйце с масло
-само масло с шарена сол

Даде ми страхотни идеи. Благодаря.
Вечерята ми снощи в повече ли е?
Животинска сметана 30% от Лидл подходяща ли е за кафето?

Змия, мога ли да те тормозя на лични (всъщност знаеш ли коя съм  Laughing) това прозвуча, то великата реплика "ти знаеш ли кой/коя съм аз"  Laughing
[/quote]

Вечерята ми се струва,че няма много мазнини,но не знам да ли съм права.Иначе сметаната от ЛИДЛ е ОК

# 122
Момичета, аз малко ще подосаждам, но понеже виждам, че сред вас има такива с ИР, та може ли някой да сподели кои точно симптоми ви наведоха на мисълта да изследвате за това?

# 123
Знам ли...?    newsm78   Такава е рецептата.Доколкото знам, захар се слага да се омекоти киселия вкус на доматите.Но пък на 2 кг домати 2-3 ч л захар не знам доколко са ефективни...    Laughing
Може да пробвам тази година да не сложа, да видим как ще е...още не съм правила лютеница.
alvelina , о.к. е вечерята ти.Макар че за моя милост би била малко.....    Laughing  
Изобщо, от "разрешената" храна всичко е нормално и о.к. като количество, ако води до здраве и намалени кг.    Peace
Т.е., строго индивидуално е.
На мен млечните ми забавят отслабването, а и ме подуват, но друг спокойно отслабва с тях.
На мен една малка пържола със салата би била малко, но друг може да се чувства преял от същото количество....
Та, да не давам примери с всяка храна:следи СЕБЕ си, коя храна как ти влияе, и ако кг вървят надолу, значи това е твоята храна и твоето количество.
Тук няма правила от сорта "....на ден изяждаш 20 гр масло, 5 гр сирене, 100 гр салата, 2 гр плод и след 30 дни ще си свалил 5 кг".    Laughing
Има допустими/разрешени/режимни храни и недопустими/забранени храни.От там нататък всеки определя вида им и количеството им според собствените си нужди, цели и желания.

Аз например не обичам тахани, ядки, съответно не ги ям.
Макар че плодовете не са препоръчителни, особено ако търсиш по-бързо и голямо отслабване, аз така или иначе изобщо не съм ги спирала, и пак свалям.Е, не ям много плодове, по 1 на ден, или шепа дребни от рода на малини/череши, или 3-4 сини сливи....Друг обаче не може да отслабне с плод, съответно пък той ги забравя, докато не постигне желаната цел.

# 124

На мен друг ми я прави, за това. Не върви да имам претенции, само за това. Иначе, ако аз си я правех, нямаше да сложа...ама пусти мързел...

# 125
  • София
k1kk, аз наскоро споделих: НВ-ВМД+ умерен спорт 2 пъти седмично и качих 12-13 кила за под година, основно на талията. Също и глад на 2 часа, изобщо не можех да издържам без храна.

То и тогава не се замислих, личната не ме беше виждала отдавна и направо ми даде направление за ендокринолог. Дори ме посъветва кои изследвания да си платя, за да стане по-бързо.

# 126
Правила съм миналата година в кухненския робот печени чушки с авокадо и става много хубава лютеница

# 127
Момичета, аз малко ще подосаждам, но понеже виждам, че сред вас има такива с ИР, та може ли някой да сподели кои точно симптоми ви наведоха на мисълта да изследвате за това?
Аз не можех да сваля килограми след раждането. Отидох на ендокринолог, наред с всички изследвания на хормоните, назначи и натоварване с глюкоза. Ендото каза, че съм отключила по време на бременността, но аз имам спомени, че и преди това получавах хипогликемии. Преди бременността си не съм била слаба, но не бях и дебела. Корем не съм имала никога, дори и в момента, макар че съм слон.

# 128
Вероятно ще се насоча и аз към подобно изследване... Засега съм 4-ти ден по план и вече се чувствам по-добре и не толкова подпухнала... Позачетох се в първия пост и малко ме озадачи таблицата с минималните количества въглехидрати (под 50гр. за жени и пр.)... Може би предните пъти съм допуснала грешка с агресивното лимитиране под 10гр. на ден.. Сега определено ми е по-лесно - дано това не значи, че резултатът ще е по-бавен.
Мога да споделя едно примерно дневно меню:
закуска - мазно кафе (ползвам кокосова мазнина)
обяд - шакшука (2 яйца със много зеленчуци)
вечеря - сьомга на грил с голяма зелена салата.
Между хранения - рядко, няколко лъжици пълномаслено овче кисело мляко

# 129
  • София

Змия, мога ли да те тормозя на лични (всъщност знаеш ли коя съм  Laughing) това прозвуча, то великата реплика "ти знаеш ли кой/коя съм аз"  Laughing
Тормози ме колкото желаеш Wink

# 130
Здравейте!
Реших да се включа във вашата темичка.

От около два месеца с ММ спазваме ВМ- НВХ. /Е, с леки прегрешения/
Членувам в група във ФБ.
Наистина по дрехите започнахме да усещаме леко подобрение на положението, но ни обезнадеждава факта, че и двамата сме свали има-няма по 2-3 кг. за това време. Започнах да се чудя дали това  е нормално и кога аджеба се очаква все пак нещо повече да свалим?! Айде, аз искам да сваля едни 5-6 кг. и си мисля да не би, защото имам да свалям по-малко кг. да става толкова бавно. Гледам има хора за два месеца са свалили по 8-10кг.  Rolling Eyes

От време на време се изушавам с плод, но не мисля, че чак толкова ще ми стопира свалянето една ябълка... Въпреки че в групата най-стриктните съветват да не се консумират абсолютно никакви плодове, с изключение на малини, къпини.

Първият месец хапвах закуска. Напоследък започнах да пропускам закуската, защото съветват да не се яде нищо до обяд. И пак си седя на същите кг.  Rolling Eyes Нямам констатирани никакви здравословни проблеми. Вече започнах да си мисля, че не ядем достатъчно и затова не сваляме, нали има теория, че като не ядеш достатъчно и организма минава в режим запас.

Гледам в групата смело нагъват краве масло и други мазни неща. Аз не ги избягвам, но не наблягам изрично на тях. Да не би в това да ни е грешката?!

Някакви идеи относно нашето несваляне?!
Правили сме и т.нар "мръсни дни" с консумиране на някакви въглехидрати. Еми не забелязахме нещо да се промени в свалянето....

Харесва ни този начин на хранене, но се надявахме да свалим по някой килограм. Този застой започва лекичко да ни изнервя...

# 131
utro 77, а следили ли сте калорийния прием? Аз твърдо поддържам тезата, че за да сваля, човек трябва да е в дефицит. Дори и 200 кал, но да са в дефицит спрямо неговите активности.
Сметни си храната за един-два дни, за да видиш на къде се движат нещата и какво трябва да се коригира.

При мен кантарът вече стабилно слиза под 65 кг. Краткосрочната ми цел е около РД след 1,5 месеца да съм около 60кг. Следвам си стриктно режима, като съм изключила всички плодове и млечни(най-много веднъж седмично хапвам малко кашкавал или моцарела). От време на време правя и по някой 24 ч. фаст между две вечери.
Тези дни се каня да си пусна и някакви изследвания, за да видя как са там нещата.

# 132
utro 77, а следили ли сте калорийния прием? Аз твърдо поддържам тезата, че за да сваля, човек трябва да е в дефицит. Дори и 200 кал, но да са в дефицит спрямо неговите активности.
Сметни си храната за един-два дни, за да видиш на къде се движат нещата и какво трябва да се коригира.

Не съм се занимавала да смятам, но преди време спазвах режима на Румяна Илиева и съм придобила поглед върху допустимите порции.
По-скоро се опасявам да не би да сме под нужния порцион.  newsm78

Аз, примерно днес на обяд ще хапна 2-3 бъркани яйца. По принцип ги предпочитам без сирене. Друг път по обяд ям 2 кебапчета или пържола или плешка и бутче.  Всичко това придружено с режимни зеленчуци - пипер, патладжан, броколи. Плюс салата.

Намалила съм млечните.
Никакъв хляб, тесто, брашно.
Никакви бобови.
За сладкото е ясно.
Странното е, че откакто съм на режима не ми се и яде сладко, а преди може би всеки ден съм си хапвала една-два хапки нещичко, не бях от хората, които прекаляват.

Преди пийвах по чаша бира всяка вечер. Сега съм заместила с вино и то веднъж седмично.

Ще пробвам да изчисля!

# 133
utro 77, не съм най-големия спец в групата и със сигурност ще се появи някоя от мацките "ветерани", но да, мисля, че грешката е в това, че са малко мазнините.
Аз да си дам отчета и да се похваля, че сутринта се претеглих (бях решила да се тегля през 10 дни, но не издържах) и съм свалила 600 гр. Не мога да повярвам, че след толкова ядене съм свалила. Много се радвам.
Вчера следобед - краставица с Филаделфия.
Вечеря - манджа с чушки, домат, патладжан, лук и 4 яйца (но повече от половината беше за мъжа ми) + 1/2 авокадо.
Днес за закуска изядох половин домат и няколко лъжици филаделфия.
За обяд ще е пържола или риба със салата със зехтин.

# 134
utro 77, не съм най-големия спец в групата и със сигурност ще се появи някоя от мацките "ветерани", но да, мисля, че грешката е в това, че са малко мазнините.

И мен започна това да ме съмнява.

Да взема да добавя към бърканите ми яйца краве масло или заквасена сметана? Тук вече не знам по колко...

Общи условия

Активация на акаунт