НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, как готвите телешкото? Правя два опита вече  - е, няма толкова жилаво и безвкусно месо.Scream

Ще имам гости тази седмица и искам да ги впечатля с изцяло НВ ВМ меню, но няма да имам много време за готвене. Идеи? Blush

# 496
  • гр.София
Момичета, как готвите телешкото? Правя два опита вече  - е, няма толкова жилаво и безвкусно месо.Scream

Ще имам гости тази седмица и искам да ги впечатля с изцяло НВ ВМ меню, но няма да имам много време за готвене. Идеи? Blush
Аз телешкото си го меля на кайма  Mr. Green напоследък го ям запържено в мас и с много праз лук, много ми е вкусно  chef
Иначе го варя в тенджера под налягане и тогава го приготвям както реша.
Да се допълня за менюто, това правих преди няколко седмици за гости - крилца на фурна, по-голямо количество, за основно свинско в гювеча със гъби, топено сирене и сметана, салати- цедено мляко със печени чушки, домати с моцарела и снежанка, сухи мезета  Grinning

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 13:18 от desivalko_

# 497
Момичета, как готвите телешкото? Правя два опита вече  - е, няма толкова жилаво и безвкусно месо.Scream

Много ми е сухо телешкото, избягвам да купувам. За да стане НВ ВМ обаче, трябва да се добави дооостааа допълнителна мазника .

# 498
  • София
Нарязвам на парченца, запечатвам в мас за 3-4 мин., добавям вода и 20 мин. в тенджерата под налягане. После добавям каквото съм решила - най-обичам зелен фасул (той ми е готов сварен от буркан).

# 499
  • Бургас
Телешкото го правя на винен кебап. Запечатвам месото, добавям лук, вино, сол, червен пипер и домати. Изсипвам в гювече с една чаша вода и малко дафинов лист и го забравям за около два часа. Аз слагам и малко сланина, става по-мазно.
Да се похваля, че въпреки лежането и либералното хранене последните две седмици съм 700 гр. надолу. Около десет пъти се качих на кантара сутринта, така не ми се вярваше. Миналата седмица имам плод всеки ден, къде ябълка, къде грозде. Черен шоколад също.

# 500
Здравейте! Позволявам си и да се разпиша, защото от известно време ви "следя" и умувам дали да не опитам този режим. Много си харесвам 90ДД, но мисля, че със слабостта ми към сладките и вредни неща, и най-вече с начина по който пълнея (на корем и около талия), тя не е подходяща за мен, въпреки че имам хубави резултати с нея. Последно я спазвах един месец, свалих седем килограма, но така зверски се разболях, че се наложи 13 дни да пия антибиотик, заедно с други "добавки", след него противовъзпалително и имах чувството, че от лекарствата се подувам с всеки изминал ден. Докато бях болна, кръвната ми захар беше 7,5. Личният искаше да оздравея и тогава пак да повторим изследването, да не би да е повишена от заболяването, но и той забрави (почти 20 дни се лекувах), а и аз не се славя вече с добра памет. Както и да е, боледуването беше само повод да се върна към старите си навици, в резултат на което трупнах обратно половината от сваленото.
Разгледах менюта в един от линковете и много ми допаднаха. Обичам месо, яйца и млечни. Лошото е, че много, патологично много обичам сладки неща. Ще направя опит няколко дни да спазвам НВ-ВМХ и ако ми хареса, и има резултат, ще продължа. Не смея твърдо да кажа, че започвам тази диета, да не се изложа, ако се откажа. Искам да "сваля" от себе си едни 20 килограма.
Кафето без захар ли го пиете? А "мазно" кафе какво означава, слагате масло в него ли (от постовете на Амур останах с това впечатление)?

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 16:06 от Dara888

# 501
за няколко дни тялото ти няма да спре да желае неистово сладко
за месец, ако пазиш без изключения, ще спреш да го желаеш силно и ще се удържаш сравнително лесно
да, мазно кафе е с масло, гхи, маскарпоне или кокосово масло и задължително без захар
съвсем възможно е високата кз да е боледуването
успех ти желая!  bouquet

в събота гладувах с луната - минус едно кило
вчера бях на рожден ден и го върнах Twisted Evil - ядох много, но режимно, за съжаление завърших с мъничко парче торта - орехови блатове без брашно и крем, но приготвилата тортата я беше подсладила със захар 

тази седмица - преди обяд по един плод, на обяд тренировка, следобяд стриктно вм-нх хранене
да видим какъв ще бъде резултатът следващия понеделник
цел - от 63.5 да се върна трайно на 62 или поне да спра да качвам  Naughty

# 502
  • Бургас
Аз кафето го пия с ксилитол вместо захар, не ми върви горчиво и това е. Мазното го правя със сметана и кокосово масло, разбивам с миксерче за фрапе, става страхотно.
За няколко дни желанието за сладко едва ли ще изчезне, но ако си упорита ще се справиш. Яж, докато се нахраниш, не се ограничавай с калориите, ако трябва хапвай 3-4 пъти на ден. Колкото и да не ми се вярваше отслабва се с ядене.  Успех!

# 503
Благодаря, момичета! Със сладките изкушения отчасти ще се справя, като спра да правя сладкиши. Последните десет дни прекалих -
правя, ям, правя, ям, дебелея. Купила съм си и хром, който подтиска апетита за сладко. Лош късмет е, че започвам в момент, в който яйцата и особено маслото поскъпнаха драстично. Joy
Имам един въпрос. На всяко ядене трябва да имам мазнини, така ли? А това са зехтин, сметана, маслини, авокадо?

# 504
Не на всяко ядене да има мазнини, а самото ядене да спада към мазните храни. Пример- омлет и салата овкусена със зехтин. А не да речем за ядене боб чорба/ свинско с ориз и салата със зехтин.
Всяко ядене трябва да е високо мазнинно, а не салатата да плува в зехтин.

# 505
Боб и ориз нали не може. Имах предвид, ако си направя омлет, трябва ли да го "гарнирам" с лъжица сметана или няколко маслини? Но щом и мазнината в салатата стига, това ме устройва.
Отвикнала съм да закусвам, това проблем ли е? Хапвате ли следобяд плод, както прочетох в примерното меню в един от линковете? Утре ще опитам да изпия кафето си само с мляко, канела и щипка какао. Малко се притеснявам с толкова много протеини, защото имам киста на единия бъбрек, дано не съжалявам за избора си.

# 506
Ако искаш да сваляш по-бързо, не яж плод
Аз ям, защото се заигравам с 2 кг от 3-4 месеца и реално не би трябвало да са драма, но мрънкам доста Grinning

Млякото се опитай да откажеш постепенно
За бъбреците - тялото ти сега само ще иска много повече вода, не го лишавай
Мазнините трябва да са много повече от обичайното до сега, не протеините

# 507
Благодаря, Бубанка! Flowers Hibiscus Доста са ми питанките в главата, но с времето ще свикна кое как.

# 508
Дара, според мен, въглехидратите се спират изведнъж, като не може, значи изобщо не може

# 509
Така е, аз първите дни ще съм нахъсана и ще ги избягвам. Дано не "клекна" пред тях по някое време и да се проваля. Ще опитам, дано резултатите ме мотивират. Знам, че и те няма да дойдат веднага, но искам пак да ми е леко, че вечер се чувствам като слон.

Общи условия

Активация на акаунт