НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ох, аз дадох боба и ориза като ориентир за неправилно хранене. При тях също имаше салата със зехтин, но самото основно не е ок. Това исках да подчертая.
Сега дали трябва яйцата да гарнираш със сметана. Давам ти ориентир- правиш ли омлет от яйца и примерно салата. Ако огладнееш бързо, значи трябват още мазнинки към това ядене. Следващия път добави към омлета и салатата малко маслини или авокадо, или сметана, или малко месо.... И виж как ще ти се отрази.

# 511
Разбрах, Mariat, благодаря! За утре планирам обяд с месо (дано в ресторанта има пилешко със сметана, ако не друго) и салата. Само закуската ме затруднява, но може да е парче кашкавал и малко биволско сирене (прочетох, че мазнините са му най-много) с кафето с мляко. А вечерята ще я мисля утре, да става и за децата (яйца или кайма).

# 512
Даре, здравей..Grinning
Яйцата са идеални откъм съотношение В/М/П за този режим....направо са показнО. Аз им слагам малко масълце обаче, че ме е страх за деня да не са ми малко М. Бъркани ги правя най-често..
Скумрия ако обичаш на скара....става, мазничка си е. Мусака с тиквички или патладжан също, свинско мазничко със зеле, кюфтаци...руло Стефани...

# 513
Споко, Дора! Ще те вкараме в релси!
Ето, давам непоискан съвет- не слагай мляко в кафето, а масло, кокосово масло, маскарпоне, сметана. Млякото спада към протеиновите храни. А ние търсим мазните.

# 514
  • Русе
Добро утро, момичета  bouquet (май не видях момчета  newsm78),
От доста време чета темата, тъй като от месец се опитвам да съм на НВ-ВМХ.
Виждам тук и познати лица от 90 ДД. Бях смъкнала 13 кг с нея, поддържах ги 2 години, но после (може би и от хормоналните промени - минах 50) едно по едно върнах почти всичките. Така че целта ми е пак да върна надолу.
Скрит текст:
Сутрин пия кафе с малко течна сметана в него и закусвам варено яйце или 3-4 лъжици заквасена сметана. На обед ям, каквото има в заведението до работа - гледам да е свинско с някакви зеленчуци (без ориз, картофи, бобови), в - малко салата, сирена или нещо сготвено в къщи (пържени яйца в масло, кашкавал на тиган, пържолки ...). Понякога се получава така, че не ям на обед, но не съм и гладна - струва ми се, че за този начин на хранене не беше голям проблем, или греша?
Не съм яла през това време никакви тестени, почти не ям плодове (изкушава ме малко грозде или 1-2 смокини, които вече свършиха) и сладко (в началото си направих един шоколадов сладкиш, който видях в темата с рецептите - беше уникален и много насищащ, но реших, че ако искам да постигна някаква цел, това не бува да си го причинявам).
Хубав и усмихнат ден! bouquet

Май стана малко дълго, но се надявам да ме коригирате, ако нещо не съм права.

# 515
  • на Мелмак
Аз на втория месец хапнах малко картофки, на мен не ми се отразиха.
Сега по малко задушени зеленчуци в масло. Напаснах се с режима и ми е добре, имах застой от месец, но сега пак съм надолу. Трябват ми още 1-2кг, но честно казано не са ми зор.

# 516
Деси-мама, няма проблем да не обядваш, но това означава да вдигнеш мазнините със закуската и вечерята, така че, общото им количество за деня да е високо и да няма недостиг на калории.

# 517
Тъй...взех един карфиол и разни сирена, кашкавал и довечера мисля да го бланширам първо, и после да го запека , залят с разбити яйца, сирене, топено сирене, моцарела и кашкавалец. А, и масълце...много не обичам карфиоли, но малко да разнообразя...

# 518
  • Русе
Мариат, благодаря за инфото Simple Smile

# 519
  • Варна
Разбрах, Mariat, благодаря! За утре планирам обяд с месо (дано в ресторанта има пилешко със сметана, ако не друго) и салата. Само закуската ме затруднява, но може да е парче кашкавал и малко биволско сирене (прочетох, че мазнините са му най-много) с кафето с мляко. А вечерята ще я мисля утре, да става и за децата (яйца или кайма).

Препоръчвам ти да добавиш лъжица кокосово и/или краве масло към сутрешното кафе! То ще те засити.Аз да ти кажа не бих яла сметана от ресторант,защото ме съмнява да е животинска и с висок процент масленост.По-добре избери някакво свинско + салатка

# 520
Айнщайн, има ли новини около теб?

# 521
  • на Мелмак
И аз съм на карфиол днес, паниран.
Сосче - заквасена сметана с горчица.

# 522
Не можах да си преборя навика и минах без закуска. Е, взех си кафе с мляко и му сложих малко канела. Доста му се мръщих, че е без захар, но ще свикна, не е болка за умиране. На обяд нямаше време да вляза в ресторанта и си взех от СВА три горни печени бутчета и млечна салата. Изядох си и кожата на бутчетата, друг път я хвърлям, но мазна беше (а не хрупкава) и я "употребих". Иначе за пилето със сметана, снощи се замислих, че вероятно сгъстяват соса с брашно. Най-добре е аз да си направя вкъщи тези дни. За вечеря планирам яйца с някоя и друга маслина. За салата имам в хладилника цвекло и ряпа дайкон. Кокосовото масло откъде си го взимате и с каква цена е?

# 523
  • София-Младост
Много обичам паниран карфиол...чудя се само днес дали да не го пробвам топнат в яйце и във фурната, вместо да го пържа.
И току що ми хрумна да добавя малко хуск в яйцата, да стане по-гъста панировката Simple Smile
И има ребърца и свинско с праз.
Аз да си призная никак не отслабвам, обаче се чувствам сита и доволна Simple Smile))

# 524
Даре, закуската не е задължителна, ако не си гладна. Аз ям два пъти дневно-сутрин към 10ч. и към 17-18ч. Нося си от вкъщи за закуско-обеда, защото иначе няма от къде качествена и читава храна да си набавям. Инцидентно и аз съм вземала пилешко бутче печено готово, но в дългосрочен план идва скъпичко...
Авокадото е на лев и 20 тази седмица в Кауфланд...

Общи условия

Активация на акаунт