НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 404
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Моят апетит нещо се кротна....днес съм на:
з-мазно кафе
о-2 кюфтета, 1 пилешка кълцаница, 2-3 л заквасена сметана
16ч.-мазно кафе
в-свински ребра, печени, салата

Ама снощи изядох две домашни курабийки....     Embarassed   вечерях рано, а стоях до към 24 часа да гледам ВБ и огладнях.Не си ги слагам на сърце, и без това рядко ми се случва.....предвид, че смятам така да се храня дълго-дълго-дълго време, не мисля тотално да се отказвам от удоволствия отвреме навреме.   Simple Smile

Добре дошли на desi_mama  и Dara888 .    Grinning
Наблягайте на мазничко месо, яйца, мазна риба, салатки, масло, зехтин...нещата ще се получат.    Peace

# 526
По заведения и столове гаранция, че не използват животинска сметана, а от онази растителната за готвене, което никак не е добър избор.
Аз навън ям предимно месо на скара и салата, така рискувам най-много да има недобър "соев сос" в маринатата.

# 527
Аз пак с въпрос. Туршии позволени ли са?
Тете, благодаря за разяснението. В 90ДД непрекъснато се повтаря, че е задължително да имаш три хранения и цял ден се чувствам гузна, че не съм закусила. Joy В СВА бутчетата са на промоция, та ми излязоха 1,60 лв. трите (не е цяло, само горната част). Ще започна да си готвя и аз, че в ресторанта цената на порция е минимум 4,50 лв., и салата като вземеш, и .... не ми се смята. Авокадо обичам, ще си купя.
Амур, твоите менюта са ми от голяма помощ, ориентир са ми какво може и какво не.

# 528
  • София
Туршии са препоръчителни даже, стига да са "дива ферментация" или по-просто казано само със сол. Другите, които имат и захар, олио, оцет и т.н. не мисля, че  са проблем да се консумират понякога, но не е най-добрият вариант за редовна консумация.

# 529
Dara пожелавам ти успех щом си решила да пробваш този режим. И да знаеш, че е много вкусно тук, прекалено вкусно хахаха  Слушай момичетата, дават много добри съвети, прочети също първа страница. И да се похвалиш след няколко месеца. Yum

# 530
Здравейте на всички. Моля ви за малко разяснения.
От няколко дена ви чета /ама то много има за четене Laughing/ и не ми стана ясно къде са тези таблици описани в началото на темата newsm78 :

А ако сте се хранили нисковъглехидратно дълго време (месеци или години) и сте забелязали влошаване на здравето (поява на безсъние, запек, сухота на очите или кожата, понижена енергия, косопад, постепенно необяснимо напълняване, спиране на цикъла) или ако се храните нисковъглехидратно, но тренирате редовно и интензивно, опитайте третия или дори четвъртия вариант от таблицата.

Тъй като аз съм се хранила нисковъглехидратно от години с малки изключения.

# 531
Дано да се похваля, НоМе, дано. Даже и по-скоро, ако може. Прецаках си устрема с 90ДД с това дълго боледуване. А като застудя и като ме подгони един апетит... Не, че аз се опитах да му бягам, но това е друга тема.

# 532
  • София
vdeneva, предполагам, че става въпрос за третия ред на таблицата над цитирания абзац, т.е. да се консумират 75-150 гр. въглехидрати (15-30% от дневните калории).
И ако си се хранила дълго време нисковъглехидратно, то дали си имала подобни неразположения?

# 533
Благодаря за отговора.
Забелязала съм само понижена енергия, косопад и сега за около една година започнах да напълнявам, но си позволявам доста Embarassed Embarassed Embarassed

# 534
  • София
Щитовидната изледвала ли си?

# 535
Много обичам паниран карфиол...чудя се само днес дали да не го пробвам топнат в яйце и във фурната, вместо да го пържа.
И току що ми хрумна да добавя малко хуск в яйцата, да стане по-гъста панировката Simple Smile
И има ребърца и свинско с праз.
Аз да си призная никак не отслабвам, обаче се чувствам сита и доволна Simple Smile))

Вместо хуск пробвай пармезан. Вкусотийка е. Simple Smile

# 536
Ходила съм на ехо граф на щитовидна и изследване на хормони за косопада и всичко си беше в норма.
Косопада бил тип мъжки

# 537
Дано да се похваля, НоМе, дано. Даже и по-скоро, ако може. Прецаках си устрема с 90ДД с това дълго боледуване. А като застудя и като ме подгони един апетит... Не, че аз се опитах да му бягам, но това е друга тема.
Даре, аз понеже също съм спазвала НВ ВМХ и доста съм чела ще ти дам съвет. Силното желание за сладко няма да изчезне съвсем, поне не и в началото. Но с намаляването на въглехидратите и увеличаването на мазнините ще се тушира. Мазнините засищат и то много. Ако вечер ти се прияде нещо сладко опитай да си отрежеш парче кашкавал и парче масло и ги хапни, ще те заситят със сигурност и апетита за сладко ще намалее.
Също така си купувай свинско месо с мазнина, остави ги тези пилешки работи. Готви с мас. Купи си маслини, авокадо, заквасена сметана. Амур беше дала една страшно вкусна рецепта за крем със заквасена сметата и какао.
Не се страхувай от мазнините. Но имай предвид, че ако вдигаш мазнините трябва да намалиш въглехидратите и то драстично, защото комбинацията високи мазнини + високи въглехидрати нали знаеш до къде води Yum

# 538
Аз намерих рецепта за "десерт" от заквасена сметана, кокосови стърготини и какао. Звучи добре и ще го пробвам в близките дни. Днес нямах зеленчуци, вечерях пак две горни бутчета, 4 маслини и две яйца на очи, върху които сложих малко масло, след като ги извадих от тигана. Ще премина и на свинско, сега още свиквам.

# 539
Карфиолът стана чуден....грух.Grinning
Като баница....5 яйца, сирене,кашкавал,топено сирене и моцарела. Попрекалих ли със сирената?
Ужасно засищащо...
Бях предубедена, но ми хареса много...

Общи условия

Активация на акаунт