НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 422
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • n/a
И от мен малко по темата за мазнините. Наскоро си поиграх да
ги сметна, при все стаж с това хранене. Знаете резултата - не е
чак толкова лесно да се направят необходимите % (минимум 60).
От постоянното медийно облъчване за "страшните" мазнини се
получава изкривяване на представите. Яйцата и мазното свинс-
ко имат необходимия процент (и някои сирена, но те не са пре-
поръчителен източник за повечето хора), при всички останали
храни се иска добавяне. Не оливане, а добавяне. Иначе се полу-
чава нещо като безвъглехидратен режим, а това в никакъв слу-
чай не е ВМ НВХ.

# 151
Яйцата и мазното свинско имат необходимия процент (и някои сирена, но те не са препоръчителен източник за повечето хора), при всички останали храни се иска добавяне. Не оливане, а добавяне. Иначе се полу-
чай не е ВМ НВХ.
Това не го разбрах. Може ли да ми го обясниш пак, моля?

# 152
Момичета, правя опити да спазвам режима, че има вероятност да съм с ИР, намалила съм много въглехидратите...
Не закусвам пия кафе само, за обяд днес хапнах салата домати и краставици със зехтин, едно кюфте на скара и филия черен хляб с домашна лютеница...предполагам че това с хляба трябва да изчезне, а толкова обичам...
За вечеря мисля печен патладжан с масло и салата от зеле, трябва ли да има месо или яйца...
Незнам как да изчислявам проценти и съотношения, много ми е сложно...Помагайте докато посвикна моля...

# 153
Яйцата и мазното свинско имат необходимия процент (и някои сирена, но те не са препоръчителен източник за повечето хора), при всички останали храни се иска добавяне. Не оливане, а добавяне. Иначе се полу-
чай не е ВМ НВХ.
Ами, на някои хора млечните им пречат за постигане на целите.А на други откровено пречат, т.е., не им понасят.Като на мъжа ми.

Днес си купих Бг кашкавал, на който пише, че е зрял 100 дни, въглехидрати на 100гр-0,1 .

# 154
Момичета, правя опити да спазвам режима, че има вероятност да съм с ИР, намалила съм много въглехидратите...
Не закусвам пия кафе само, за обяд днес хапнах салата домати и краставици със зехтин, едно кюфте на скара и филия черен хляб с домашна лютеница...предполагам че това с хляба трябва да изчезне, а толкова обичам...
За вечеря мисля печен патладжан с масло и салата от зеле, трябва ли да има месо или яйца...
Незнам как да изчислявам проценти и съотношения, много ми е сложно...Помагайте докато посвикна моля...
Със сметките не мога да помогна, за съжаление.Доста хора използват Фитдей...
Да, хляба е най-добре да го няма.Или поне да не е всеки ден....Свиква се и без хляб.Аз, която в "далечното минало" изяждах по 2-3 филии на ядене, не съм яла хляб почти година вече май...    newsm78   След морето си купих един пакет протеинов хляб, изядох 1 филийка, останалите 4 май са мухлясали...сега ще видя.....
Вместо хляба по-добре изяж 3 кюфтета със салатата.    Simple Smile
Ако са купешки обаче, или в заведение, не са препоръчителни, защото имат хляб и соя.
Иначе, като за начало мисля, менюто ти е добре.

# 155
  • UK
Утро, мисля, че изглеждаш прекрасно!

Аз от април до сега с криввания от режима съм свалила към 5 кг, с ИР съм и става с доста зор. Обаче аз се храня нормално. Закусвам и ям и млечни. Гледам тук всички, които смъкват по много или не закусват, закусват кафе, или не вечерят или вечерят в 16 ч. За фастовете по 24 ч и хранене веднъж на ден да не говорим. Все повече си мисля, че до голяма степен тук се смъква от калорийна рестрикция. Откъдето и да го погледнеш едно хубаво меню с мазно месо и салата е грубо 600 калории, ами две хранения на ден 1200-1300 кал и 16-18 часа фаст между вечерята и обяда, еми няма как да не смъкне човек каквото и да яде всъщност. Това за тези, които искат да отслабнат само с естетична цел. За ИР и подобните е ясно защо не трябва да се приемат въглехидрати.

Почвам и аз да вечерям до 17 ч и да пия само кафе за закуска пък да видим. Лошото е, че аз работя няколко вечери в седмицата и се прибирам в 22 и след работа винаги съм много гладна.

# 156
Смъква се от калорийна рестрикция само защото не изпитваш глад, а това няма как да постигнеш, ако се храниш с каквото и да е. Единствената "диета", с която не мисля постоянно за ядене, сита съм, а отслабвам.😊 При мен нещата станаха доста бавно, защото и не съм на сто процента стриктна. Но съм убедена и че трайното и полезно отслабване е бавното, да не забравяме и за кожата, особено след определена възраст.

# 157
  • София
Моята препоръка е да не се хвърляте всички на гладувания, фастове, пропускане на закуски или вечери. Много хора след по-продължително спазване на режима съвсем естествено минават на 2 хранения, дори на едно, но това обикновено не е за сметка на общото количество храна за деня. Ако не ви се закусва - добре, но увеличете количеството храна на другите хранения.
 Фастовете имат смисъл при хора с ИР или диабет (според д-р Фънг), защото така по-бързо се нормализира инсулуна, но не е задължително да се прави фаст всеки ден. За здрави хора не не мисля, че е разумно да се пропуска хранене насила, само заради естетиката.

# 158
Здравейте!
Аз също исксм да мина на този режим,  но при мен идва проблемът,  че не съм много по месото. Ще се насилвам да го ям- добре ми е да го ям 2-3 пъти в седмица.Обичам млечни и зеленчуци,  както и ядки,  тсхани... Мислите ли,  че режимът е подходящ за мен?

# 159
чай не е ВМ НВХ.
Ами, на някои хора млечните им пречат за постигане на целите.А на други откровено пречат, т.е., не им понасят.Като на мъжа ми.
Благодаря, Амур. Точно защото беше написано сирена, а не обобщеното "млечни" ме накара да се зачудя.

valia8, виждам прекалено много зеленчуци, на фона на които мазните от едно кюфте ми се губят. Махни хляба, добави яйца, месо, риба и си ок.
Привет и на другите мацки!

# 160
В Кауфланд има в момента на промоция моцарела на 0,99ст. Купих си да имам. Сутрин към закуската я хапвам.
В групата на ФБ къде снимат храната си напоследък често засичам - сметана с канела. Днес смятам да пробам дали ще ми е вкусно.
Слънчогледови семки така и не разбрах могат ли да се хапват? Гледах им етикета и ми се стори, че са малко В.
Все още хапвам плодове. Късам си директно от двора. Simple Smile Зимата по принцип изключвам плодовете и дори зеленчуците който не се сезонни.
Утро, изглеждаш добре, но е важно как ти се чувстваш. Определено този режим има ефект.

# 161
Не може семки, Реа. Много омега 6 и магазинските са печени с брашно
Не са им малко яъглехидратите, ако ги правиш вкъщи може да чоплиш отвреме - навреме Simple Smile

# 162
  • UK
Смъква се от калорийна рестрикция само защото не изпитваш глад, а това няма как да постигнеш, ако се храниш с каквото и да е.
Тъй де, все същото. Аз в кетоза не изпитвам никакъв глад, някои хора си карат на кетоза и на едно ядене на ден и са доволни, че отслабват. За мен това не работи в дългосрочен план, че май и в краткосрочен. Simple Smile

С 90 дневната отслабнах по същия начин, свиква се, като свикнах да вечерям в 16 ч и огладнявах всеки ден по същото време. Свикнах да закусвам с праскова в 10 ч и друго не ми се ядеше.

# 163
Момичета, здравейте...
надявам се да е от полза - аз използвам този калкулатор за определяне на макро отношенията. https://keto-calculator.ankerl.com/
За дневно следене използвам мобилно приложение - Lifesum. Много ме улеснява и има почти всички храни, които консумирам.
За фаста и аз съм раздвоена - на мен ми е много лесно да правя ежедневен фаст и да ям еднократно, но както установих, това не се отразява в сваляне на килограми. Има доста статии и изследвания конретно за периодичното гладуване при жени и спецификите. При всеки явно е различно и не винаги позитивно.

# 164
  • София
Аз пък хапвам семки като ми се прииска. Люпя с ръце и не поемам брашното, полепнало по тях.
Винаги обаче в компания, щото един пакет е 600 калории, колкото свинска вратна с гарнитура.

Общи условия

Активация на акаунт