На море в Гърция 2017 - IV

• 120 813
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Планирам посещение на Санторини в края на лято 2018 и съм на начален етап, но въпреки това чета ежедневно. Тъй като информацията тук не е толкова много ще си позволя да задам въпрос, който може и да е обсъждан, но не успях да открия отговора с търсачката. Първоначално се бях насочила към Thira като район за нощуване, но започнах да се замислям и за Oia, където цените са доста по-високи. Идеята на пътуването освен разходки, разбира се, е и почивка. Бих се радвала някой да сподели кой район препоръчва, както и плаж. Намерих няколко, но не всеки ми излиза в Google и не съм много наясно кое до кое е близо. Та ето и обобщените питанки:

1. В кой град е препоръчително да се отседне (с цел да се съчетае туризма с почивката)?
2. Кои са задължителните за посещение плажове?
3. Лесно ли е уредено придвижването между градчетата, за хора които няма да бъдат с кола (ще пътуваме със самолет и видях, че има автобусчета, които стигат до всички градове)?

Благодаря предварително на отзовалите се!

# 256
  • София
За първи път нямаме ясна представа накъде ще се насочим тази година за двете по-дълги морета в Гърция.
За уикендите е лесно - решаваме в последния момент.
На мен ми се ходи до Корфу, от около 10 години не съм стъпвала там.
От друга страна ми се ходи някъде по-далече.

Ще черпя идеи от темата.

# 257
1. В кой град е препоръчително да се отседне (с цел да се съчетае туризма с почивката)?
Ако искаш да ходиш на плаж, удобно е да отседнеш в Периса, Камари или Монолитос и да наемете кола. Ако сте двама - може и моторче. Иначе всички автобуси се движат от и до Тира. Ако искаш да пътуваш между други две точки, сменяш в столицата.
Най-добрите места за отсядане от гледна точка на атмосфера и гледка са Фира, Фиростефани, Имеровили, ако стига бюджетът - и Иа, разбира се. Но вулканичната калдера е на срещуположната на плажовете страна по обясними причини Simple Smile
2. Кои са задължителните за посещение плажове?
Червеният. Той не е близо до никое населено място. (Но пък е близо до археологическия обект Акротири.)
По 3. вече писах горе.

# 258
Здравейте и за много години!

beki81, погледни района на Луца - Врахос. Широки пясъчни плажове, близо е и до Лефкада. Simple Smile

# 259
  • Varna
Благодаря ви много за отговорите.
Насочихме се към Пелион. Чудим се източната или западна част.Какво ще препоръчате?
Някой да ни препоръча място за настаняване по възможност с кухня

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 13:48 от beki81

# 260
Със сигурност има много потребители почивали в Керамоти. Споделете от кои квартири или хотели сте доволни? Благодаря.

# 261
Със сигурност има много потребители почивали в Керамоти. Споделете от кои квартири или хотели сте доволни? Благодаря.

И аз ще съм благодарна, ако някой сподели къде е отсядал в Керамоти. Разглеждах какво ли не, но всичко ми изглежда много мизерно или прекалено завишено в цената. Белвю например ми обявиха 100 евро на нощувка без закуска в края на август...

# 262
  • София
"Афродита" много хвалят, има хора от години почиващи все там.
Но Керамоти стана скъпо място, и как не, с този наплив там.

# 263
  • София
Здравейте и Честита Нова година!

Ние не сме ходили досега в Гърция на море. Отдавна се каним, но все нещо ни спира. За тази година обаче сериозно съм се замислила.
Искам да помоля за предложения за настаняване в северната част на страната - Керамоти, Кавала, Неа Ираклица, Неа Перамос. Двама възрастни и дете на 11г. ще сме. Разглеждах много сайтове, но нищо не ми е познато и предпочитам първият път да бъде нещо изпитано, а не да се хвърляме на случайни места. Предпочитаме апартаменти или студия. Хотелите ми се виждат скъпи.
Бюджетът ми е 40-55 евро/нощувка, смятаме да ходим края на юни.
Ще съм благодарна за всякакви насоки.

Като прочетох въпроса и първото, което ми хрумна е  да споделя, че според мен Кавала не е подходящо за морска почивка. ОК е да разгледате града на път към мястото, където ще ви е морето, но не и да отсядате там. За останалите изброени - имайте предвид, че в тях ще се чувствате полу- в Гърция, полу- в България, тъй като са изключително популярни сред нашите съграждани и около вас 90% от хората ще са българи. Това, разбира се, не е проблем, но просто да си знаете. Керамоти има огромна плажна ивица и на много хора им харесва. Не сме отсядали там обаче, тъй като ние ходим на Тасос. Неа Ираклица и Неа Перамос са близко едно до друго и си приличат общо взето. На нас ни е по-симпатична Ираклица за отсядане (ходим там за уикенди и сме доволни от къщата, в която отсядаме, но бюджетът ви е малко нисък за нея; разгледайте в букинг опции за вашата цена), а най-хубавият плаж в този район е малко след Неа Перамос (но извън населеното място и до него се ходи с кола). Иначе и в Ираклица, и в Перамос си има хубави заведения с изглед към морето.

# 264
  • Пловдив
Много благодаря за подробната информация.
Аз резервирах на Тасос,без плащане,но четох за многото оси там и май ще се откажа. Не си представям почивка и постоянно притеснение от ожилване. Имам време още да помисля.

# 265
  • София
То оси къде ли няма.... Мъвът ми е с тежка алергия от  осите, но не се отказваме от гръцка почивка заради тях

# 266
  • Пловдив
"Афродита" много хвалят, има хора от години почиващи все там.
Но Керамоти стана скъпо място, и как не, с този наплив там.

Три години подред по два пъти отсядаме на Керамоти. Най-вече заради близостта до Пловдив, прекрасния плитък, пясъчен плаж и най-вече седемгодишния ми син, който там се чувства като у дома си.
Отсядали сме в Белвю - и в мезонетите, и в апартаментите. Хубаво, чисто, направено за българи - по-луксозно от гръцките апартаменти, с бг телевизия. Но според мен остаряха. Погледнете апартаменти Сънсет - пак са бг, нови са, добре оборудвани, вкл. с миялна машина. Всеки апартамент си има барбекю на терасата.
В Афродити отсядахме три пъти , най-вече заради местоположението - срещу плажа Коко бийч. Доволни сме - почиства се всеки ден, любезен домакин.
Зад Афродити се намира Касиани - също го хвалят, не сме отсядали.
За хапване вечер, горещо препоръчвам Таверна Таласино.Намира се на брега на морето, в близост до църквата на Керамоти. Страхотна кухня, добро обслужване, разнообразно меню.Задължително с резервация.

Обаче Керамоти се превърна в Китен. В повече ми идва вече. Затова тази година решихме на Халкидики.
Ако мога да бъда полезна с нещо повече, на разположение съм.

# 267
  • Пловдив
Anetka_ta, когато ние бяхме със съвсем малки деца, ходехме до плажа Ливари, който е малко преди Вурвуру (от север), до Къмпинг Реа. Плажът е малък, пясъчен, а морето е в лагуна и е много топло. Едната лагуна е много плитка, като гьолче - там детенце на 1.5 г. може да си плацика на воля и няма нужда от надуваем басейн - толкова е плитко, и водата е много топла.
Ashia, видях плажчето... наистина изглежда доста плитко.
Чуденката сега е за нощувките. По плажове ще се обикаля , ясно е. Simple Smile
Харесали сме Aroma studios на Вурвуру и Hous Zografia на Ормос Панагиас.
Ако някой може да ми помогне с мнения, ще съм мнооого благодарна! Simple Smile

# 268
  • Sofia
Благодаря ви много за отговорите.
Насочихме се към Пелион. Чудим се източната или западна част.Какво ще препоръчате?
Някой да ни препоръча място за настаняване по възможност с кухня
На западната са повечето градчета, там са по-спокойни, но каменисти плажовете, на изток са пясъчни, но морето е по- бурно. За мен най-добре е да се локализирате на западния бряг и да обикаляте на изток и запад. Разстоянията са малки, но има доста завои и се пътува бавно.

# 269
За Керамоти препоръчвам от личен опит апартаменти Sunset Luxury. Имат сайт със същото име. Няколко сгради са, всичките се поддържат чисти, апартаментите са обзаведени модерно, просторни са и имат всички необходими уреди. Две от сградите са близо до плажа, две до кея. Държат се от българи. Три поредни години отсядаме там, в различни сгради и навсякъде сме били много доволни. 

Общи условия

Активация на акаунт