На море в Гърция 2017 - IV

• 120 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Ами единственото с подобна атмосфера в Халкидики е. Единственото на морския бряг. Има още две-три, които са във вътрешността, и повечето са доста задрямали.
Плажът не става изобщо (за мен), но има части, които са пясъчни, и те са с фин пясък. В морето има скали, големи скали. Камъчета, за каквито питаш, в Афитос няма. Плажът е малък за размерите на селото.
На няколко минути с кола има нормални плажни ивици.

# 496
  • pomorie
Къде е подходящо за почивка от 01.10. Последните години ходим на Тасос, но от средата на септември, октомври не е подходящ за там.

# 497
Къде е подходящо за почивка от 01.10. Последните години ходим на Тасос, но от средата на септември, октомври не е подходящ за там.
Островите на юг са подходящи. Моите познати ходят на Калимнос по това време. Предполагам, че има още доста подходящи места освен него.

# 498
  • София
https://m.facebook.com/groups/232435060244823?view=permalink& … d=946972195457769

Това ми попадна в люлинската група, комплекс от вили за шест човека.

# 499
Тази година в Родос и ноември имаше по плажа хора.
Но някои от хотелите затварят и все пак има варианти там.
Септември началото е перфектно там, по средата и в края също бива.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 23:55 от lilit169

# 500
Привет! Както всяка година търся при вас вдъхновение за лятната почивка. След миналогодишната Лефкада, сега идва ред на Корфу - обещан е заради аквапарка Wink Искам съвет за настаняване - доколко е добре настаняване в столицата? Иска ми се вечер да не е нужно да ползваме авномобил за вечерните разходки. Така или иначе през деня обикаляме. Ако не Керкира, кое друго населено място бихте препоръчали за настаняване с ресторанти, магазини, пешеходна улица. Благодаря предварително.

# 501
С кеф ви споделям първото разписание на първия ферибот, свързващ шестте йонийски острова - Корфу, Пакси, Лефкада, Итака, Кефалония, Закинтос. Не съм сигурна дали скоро ще ме завее пак вятърът натам, но това е много добра новина.

# 502
  • София
Здравейте момичета! Тази година сме решили да почиваме в гръцко, но ще бъдем с две малки деца и трябва да се фокусираме в близката част. Моля препоръчайте местенце и хотел или къщичка или апартамент в по-близката част на Гърция. Иска ми се и плажа да е с пясък, тъй като каката е на 4 г. и ще иска да си играе с пясъка. Споделете и личен опит как е минало пътуването с малки деца и почивката дали е била почивка или по-скоро ви е изнервила до краен предел Simple Smile

# 503
  • София
С кеф ви споделям първото разписание на първия ферибот, свързващ шестте йонийски острова - Корфу, Пакси, Лефкада, Итака, Кефалония, Закинтос. Не съм сигурна дали скоро ще ме завее пак вятърът натам, но това е много добра новина.

Параход, много благодаря за разписанието.

# 504
Докато навън вали сняг, аз мечтая за Гърция, маслинови горички и октоподи на грил.

Имаме малко планирана отпуска първата седмица на юни, ще пътуваме с кола. Дълъг път с кола не ми понася особено, та се чудех са Корфу. Ясно, че e въпрос на късмет, но се чудя дали водата ще е с приятна за къпане температура. В различните сайтове дават различна средна температура - варира от 21 до 26 градуса в зависимост от сайта, което за мен е леко объркващо, та реших просто да се допитам до вас. Има ли също значение в коя част на острова сме, т.е. къде е най-топло? До момента не сме били на Корфу, отлагаме тая дестинация по ред причини последните години, но със сигурност не държим да разгледаме острова в едно ходене.

Благодаря предварително!

EDIT: Всъщност, като чета, Корфу май е по-добре да го оставим за септември, навсякъде дават средните септемврийски температури на водата по-високи от юнските, колкото и да е странно... Все пък ще съм благодарна на всякакви мнения.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 19:37 от Макарон

# 505
  • Пловдив
Майка ми бяха на Корфу съвсем в началото на септември (от 3-ти ) и не са се къпали. Казаха, че водата не е толкова топла. Разбира се всеки има различни критерии за топла вода Simple Smile

# 506
Определено началото на Юни месец на някой може и да му е студено, докато поне до 10-15 септември водата е топла по тези острови.

# 507
Началото на юни аз не се къпя никъде в Гърция, дори в най-южните части. Детето и мъжът ми се къпят.
Нищо странно няма септемврийските температури да са по-високи от юнските - цяло лято слънцето е гряло безмилостно и е нагрявало и морската повърхност Simple Smile Корфу като цяло си е от по-хладните острови с повече валежи. Там е най-добре високият сезон - юли, август. Въпреки че ние сме били и началото на септември и си бе жега, но това е въпрос и на късмет. След това три години поред на Йонийското крайбрежие бяха все порои.

# 508
Хм, освен да се насочим към някой от островите, до които се стига от Волос. Аз се бях насочила към Игуменица, защото е магистрала, но времето до Волос е същото. Там дали не е обикновено по-топличко?

# 509
Хм, освен да се насочим към някой от островите, до които се стига от Волос. Аз се бях насочила към Игуменица, защото е магистрала, но времето до Волос е същото. Там дали не е обикновено по-топличко?

Ние бяхме на Корфу началото на Септември 2014. Водата ставаше за къпане, но си беше една идея по-хладна. Следващата година приятели ходиха същия период и бяха останали доста разочаровани от темепературата на водата.
До Волос, също е магистрала. Миналата година началото на Септември бяхме на Пелион ( при това източната част) и водата беше приятна за къпане.

Да използвам момента да попитам, някой с отзиви или мнения от тези два хотела (колебаем се кое да изберем):
https://www.galaziaakti.gr/en/
или
http://hotelfani.gr/?lang=en

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 08:50 от salex_n2

Общи условия

Активация на акаунт