На море в Гърция 2017 - IV

• 120 813
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Агиос Прокопиос е по-хубавият от тези два плажа на Наксос. За Парос не мога да кажа.
Много от хотелите (и на трите острова) предлагат трансфер - безплатен или платен, провери се. Ние на Санторини сме ползвали безплатен и на отиване и на връщане, при това в евтино хотелче.

# 526
  • София
Хриси акти е страхотен плаж, макар и често ветровит. На Логарас не съм сигурна, че сме ходили, може би само сме минавали покрай него, но явно не ми е направил особено впечатление, за да останем.

# 527
Здравейте момичета,
тази година сме решили да ходим на море в Гърция. От една, две години все се каним, но досега не можехме да вземем решение. Тази година сме твърдо решили Гърция. Избрала съм мястото, близо до о. Тасос, хотел препоръчан от приятели. Като за първи път ще направим резервацията през туроператор.
Сега основния въпрос е кой период е най-подходящ. Изпратих запитване за 7 дни от 22,07.

Много моля да споделите според вас подходящ ли е периода. Притеснявам се да не е много горещо и да не е подходящо
Чудесно е времето тогава, това е моето време за море. Този период е много желан и бързо се изчерпва, така че не се бавете. Интересно ми стана с това, че мястото е близо до Тасос, свикнала съм Тасос да е близо до сушата Wink Ако е хотел с туроператора вероятно ще сте на по-добра цена. Скоро сравнявах с приятелка в бранша цените на хотел в Тасос и тяхната в сайта с нейната по оферта беше с около 50€ разлика на вечер. Не помня хотела, обаче от луксозните беше.

# 528
Здравейте, за тази година съм набелязала едно хотелче в Сивири само с включена закуска, без кухненски кът.  Понеже досега не съм обръщала  внимание, предлагат ли таверните и ресторантите ястия, подходящи за малки деца (супички, някакви манджи). Досега където и да сме ходили, наблягаме на салати, октоподи, калмарчета и други морски обитатели, които не  са много подходящи за малкия. Simple Smile

# 529
Здравейте, за тази година съм набелязала едно хотелче в Сивири само с включена закуска, без кухненски кът.  Понеже досега не съм обръщала  внимание, предлагат ли таверните и ресторантите ястия, подходящи за малки деца (супички, някакви манджи). Досега където и да сме ходили, наблягаме на салати, октоподи, калмарчета и други морски обитатели, които не  са много подходящи за малкия. Simple Smile
Където сме ходили до сега сме намирали храна за малкия в таверните. Хубаво е да се знае, че цените на супите, никак не е ниска, обикновено се предлагат 2 до 3 вида супи - например рибена, пилешка и зеленчукова ( доста от таверните на обяд имат само един вид). Като цена миналата година на Пелион, рибената супа беше между 6 и 8 евро, пилешката пак толкова, зеленчуковата около 4-5 евро. Иначе малкия много му харесваха тип манджички отново в същия ценови диапазон - кюфтера в доматен сос и ориз, мусака, пастицио и т.н.

# 530
Може ли съвет относно Парос и Наксос  Praynig

Направила съм резервация на Парос в близост до Голдън бийч, но съм разколебана след като прочетох няколко ревюта в Трип адвайзър.
Другото място, което ми хареса е Логарас.
Ако някой е бил там, според него кой плаж е по-добър?

Същият въпрос за Наксос.
Имам резервация за Агиос Прокопиос в студио на плажа и се колебая дали да не я сменя с подобно студио но в Агиа Анна  newsm78 Кой плаж е по-хубав от двата?

За Санторини се колебая между Периса и Камари, за сега съм резервирала в Периса.

Също ме интересува ако някой може да помогне с летищния трансфер на Парос и Санторини.
Има ли автобуси от и до летището на Парос или трябва задължително да вземем такси. Трябва ли да се прави предваритено резервация за летищния трансфер. Ще бъдем там края на август.

Парос е малък остров, така че няма голямо значение, къде ще се позициоинраш, но не е зле да си в средата -  по линията Парикия - Писо Ливади.  Логарас е хубав плаж в частта си откъм Писо Ливади, то и там са поставени шезлонгите. В другия му край има някакви плочи в морето, но пък има свободни дървета, да се разположиш под тях. Въобще на всички плажове от тази страна има дървета за лежане под тях, освен на Голдън бийч. Плажовете следват един след друг, даже не е нужно да излизаш на пътя, за да стигнеш другия плаж. Писо Ливади, Логарас, Пунда се минава по вътрешния път.
Кола няма ли да взимате? Непременно да отидете и до Антипарос.

За Наксос съм пас.

За Санторини, същия съвет мога да дам, да се позиционираш в средата някъде. За трансфера първо питай хотела си, на нас ни беше включен в цената на нощувката входящия трансфер, а на тръгване пак те ни закараха до пристанището на много резонна цена.

# 531
Най-накрая резервирахм и ние. Избрахме къмпинг Каламици. Дано ни хареса и водата да е подходяща за децата. Лошото е, че за първата седмица на септември нямаше места и резервирах е за втората.

# 532
Благодаря за отговорите за Парос и Наксос  bouquet
Резервацията за Наксос остава.
За Парос все още се чудя между двата плажа.
Мястото ни за настаняване на Хриси Акти е на 500 метра от плажа, докато това в Логарас е на самия плаж и затова клоня към него.
evhen На Логарас хотелът се пада по средата на плажа. Ние обикновено не наемаме чадър и шезлонг, но до сега сме били с колата и си носим наш чадър, сега може би ще си купим от там и пак няма да вземаме шезлонги под наем.
Относно колата под наем, четох, че градския транспорт е много добре уреден, има много често автобуси, точни са и има и през нощта затова за сега мислим да стигнем до хотела, да прекараме отатъка от деня на плажа и вечерта да решим какво ще правим и евентуално дали ще наемаме кола или ще се движим с автобус.
Антипарос ми е в програмата за втория ден, ще идем и до пещерата.

# 533
  • София
anbibian, сподели моля те, какъв вариант на пътуване до Наксос сте избрали?

# 534
anbibian,
ако няма да взимате кола, твърдо Логарас! Дори бих те посъветвала и към Парикия да погледнеш.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 13:20 от evhen

# 535
  • ВАРНА
Голям проблем излиза да открия как се изписва в сайтовете за времето Санторини.
   Пробвах Санторини - Санторин -  Цикладски острови и нищо не излиза.   Как се казват градовете в Санторини?

# 536
# 537
  • някъде ... тук ...
santorini weather?

# 538
anbibian, сподели моля те, какъв вариант на пътуване до Наксос сте избрали?
Самолет от Солун до Парос, после ферибот от Парос до Наксос, после ферибот от Наксос до Санторини и връщане от Санторини до Солун със самолет.
Тъкмо почнах резервацията за самолетните билети и сега се чудя какво е това Miles+Bonus на Aegean Airlines дали да се регистрирам и дали се плаща  newsm78

anbibian,
ако няма да взимате кола, твърдо Логарас! Дори бих те посъветвала и към Парикия да погледнеш.
Първоначално мислех да сме точно в Парикия, но този вариант беше като мислех да пътуваме с ферибот от Атина понеже ферибота пристига по-късно вечерта, обаче пък после се замислих, че ако някъде хайманосваме цял ден, предпочитам сутрин или вечер да имаме в близост плаж на който може да се поплацикаме  Grinning

# 539
Miles+More е програма за лоялни клиенти. Ако летиш често, издават ти една карта и ти начисляват в нея точки (=пролетените мили), с които като се натрупат можеш да ползваш за разни бонуси. Едно време даже цели полети сме плащали с точки Simple Smile Ама това е за бизнес-пътуващи, с лични пътувания, и то кратки в рамките на Европа, не можеш да натрупаш много мили.
Иначе Ейджън са част от Star Alliance, т.е. групата на Луфтханза, Остриън и други големи авиокомпании. Точките се трупат и се ползват общо.

Общи условия

Активация на акаунт