На море в Гърция 2017 - IV

• 120 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Миналата година запчонах да търся място за лятна почивка февруари и всичко беше заето, затова съм се подхванала отсега. Някой може ли да ми препоръча хотел на първа линия в Керамоти с хубав плаж с поне закуска и вечеря, понеже на all incl намирам само Rachioni Bay, за който четох лоши мнения? Благодаря предварително!

# 271
  • София
Anetka_ta, когато ние бяхме със съвсем малки деца, ходехме до плажа Ливари, който е малко преди Вурвуру (от север), до Къмпинг Реа. Плажът е малък, пясъчен, а морето е в лагуна и е много топло. Едната лагуна е много плитка, като гьолче - там детенце на 1.5 г. може да си плацика на воля и няма нужда от надуваем басейн - толкова е плитко, и водата е много топла.
Ashia, видях плажчето... наистина изглежда доста плитко.
Чуденката сега е за нощувките. По плажове ще се обикаля , ясно е. Simple Smile
Харесали сме Aroma studios на Вурвуру и Hous Zografia на Ормос Панагиас.
Ако някой може да ми помогне с мнения, ще съм мнооого благодарна! Simple Smile

Ние резервирахме в Ормос Пангиас в Sarafianos Studios and Apartments и ще сме там за първа година. На минути пеша е от плажа Трани Амуда, но не зная дали ще ни хареса. Този път предпочетохме да нощуваме извън Вурвуру, защото там ни е шумно (къщите от запад са близо до главен път, а вече има и много посетители). Като бяхме по-млади се радвахме на многото хора, сега вече като че ли не ни е такава ценност. За споменатите два хотела не зная конкретно, само виждам на картата, че Арома са близо до пътя.

# 272
Здравейте! Миналата година запчонах да търся място за лятна почивка февруари и всичко беше заето, затова съм се подхванала отсега. Някой може ли да ми препоръча хотел на първа линия в Керамоти с хубав плаж с поне закуска и вечеря, понеже на all incl намирам само Rachioni Bay, за който четох лоши мнения? Благодаря предварително!

Има си тема за хотели в Гърция с изхранване и конкретно all incl. Попитай там. Тук повечето не търсим изхранване за почивката ни в Гърция.

# 273
  • БГ
Това лято преминахме през Ираклица и Неа Перамос на 02.07.-е няма такава мръсотия по плажовете. Туристите имаме изисквания за чисти плажове, а цапаме много за съжаление. Това ме отказа тотално от почивка там.
Дайте информация за Амулиани- става ли за почивка края на Юни или е студена водата?
Чудя се и за Кефалония- става ли и там Юни за лятна почивка?
мерси

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 20:52 от Tevolere

# 274
  • София
Това лято преминахме през Ираклица и Неа Перамос на 02.07.-е няма такава мръсотия по плажовете. Туристите имаме изисквания за чисти плажове, а цапаме много за съжаление. Това ме отказа тотално от почивка там.
Дайте информация за Амулиани- става ли за почивка края на Юни или е студена водата?
Чудя се и за Кефалония- става ли и там Юни за лятна почивка?
мерси
Ние почивахме на Кефалония от 15ти до 21ви юни 2016 година - беше невероятно.  Водата беше около 24 градуса, което за мен е достатъчно топла. По обяд ставаше ужасна жега. Същевременно туристите не бяха много. На Миртос нямаше чадъри още (което на някои може и да не се харесва). Едната сутрин към 9 имаше няколко човека на този огромен плаж - чувствахме се почти сами сред тази красота, несравнимо беше. Пожелавам на всички да изпитат това чувство.

# 275
О аз търся препоръка за хотел и място по крайбрежие, което не е остров. Но понеже е за края на април, т.е. не толкова за плаж, а да има хубави таверни, хубав пейзаж, места за пешеходна разходка денем и вечер.

# 276
  • Пловдив
Здравейте,
Единственият хотел на All in в Керамоти, който ми е известен, е OAK hotel. Преди две години го откриха, но нито е на първа линия, а още по-малко мисля, че ще си заслужава парите.
Мисля, че този, който вие сте резервирали, е на Тасос.
В Керамоти повечето хотели са тип студиа и апартаменти, най-много да предлагат закуска. Ако искате почивка от такъв тип, не мисля, че Керамоти е Вашето място. Изобщо за мен Гърция не се покрива с all in туризма. За това е Турция! Simple Smile

# 277
1. В кой град е препоръчително да се отседне (с цел да се съчетае туризма с почивката)?
Ако искаш да ходиш на плаж, удобно е да отседнеш в Периса, Камари или Монолитос и да наемете кола. Ако сте двама - може и моторче. Иначе всички автобуси се движат от и до Тира. Ако искаш да пътуваш между други две точки, сменяш в столицата.
Най-добрите места за отсядане от гледна точка на атмосфера и гледка са Фира, Фиростефани, Имеровили, ако стига бюджетът - и Иа, разбира се. Но вулканичната калдера е на срещуположната на плажовете страна по обясними причини Simple Smile
2. Кои са задължителните за посещение плажове?
Червеният. Той не е близо до никое населено място. (Но пък е близо до археологическия обект Акротири.)
По 3. вече писах горе.

Благодаря много за подробната информация! Определено избистри доста неща Flowers Cherry Blossom

# 278
  • София
Момичета, събирам информация за Циклади-Наксос, Парос, евентуално Куфонисия.
За сега целта е основно Наксос.Имам нужда от насоки за това, как най-евтино и удобно да се придвижим до острова. С две деца сме, от които едното ще бъда на година и половина към момента на пътуване, което пък предизвиква нуждата от постоянен автомобил.Затова обмислям два варианта- с колата до Атина и от там фери, или преко сили до Атина със самолет и от там фери, а на острова рент а кар.
Моля, казвайте как е най-ок, всякакви идеи и насоки ще са ми полезни.
За Куфониси специално въпросът ми е дали са достъпни плажовете с кола? Или да акцентирам само върху Парос и Наксос?

# 279
  • София
Има и трети вариант - до Атина със самолет и от там друг самолет до Наксос. Този вариант е най-удобен, за евтин не е вероятно без ползване на някаква проция.
На Куфониси до плажовете се ходи с лодка, може и пеша, но не е малко пътят. Мисля, че има и някакви бусчета или наемане на колело, но не сме ползвали.

# 280
Момичета, събирам информация за Циклади-Наксос, Парос, евентуално Куфонисия.
За сега целта е основно Наксос.Имам нужда от насоки за това, как най-евтино и удобно да се придвижим до острова. С две деца сме, от които едното ще бъда на година и половина към момента на пътуване, което пък предизвиква нуждата от постоянен автомобил.Затова обмислям два варианта- с колата до Атина и от там фери, или преко сили до Атина със самолет и от там фери, а на острова рент а кар.
Моля, казвайте как е най-ок, всякакви идеи и насоки ще са ми полезни.
За Куфониси специално въпросът ми е дали са достъпни плажовете с кола? Или да акцентирам само върху Парос и Наксос?
Не съм ходила на тези острови, но според мен е най-добре да сте с вашата си кола, хващате си ферибота от Атина или Волос може би или откъдето е най-близо, а после по островите си обикаляте с колата. Мисля, че ще ви излезе по-еврино от рент-а-кар.

# 281
  • София
Oбикновено при преход до Атина и фери от там до островите се налага ползване на междинна нощувка, която оскъпява. При повече хора в колата, обаче това е по-евтиният вариант от самолета.

# 282
Ние пътуваме с колата до Атина и оттам с фери до островите. Около 300 евро е двупосочно фериботът за кола и двама души. Вече добавяш си деца колкото имаш Simple Smile
Билетите от пристанище Рафина са малко по-евтини, отколкото от Пирея, пристанището е по-малко и лесно за ориентация (предпочитам го, когато има възможност за избор). Тол таксите до Атина и обратно са около 70-80 евро двупосочно.
Вариантите със самолет вече са ти ги казали. Дали ще излезе по-евтино от пътуването по земя и вода, зависи от това колко души пътувате и колко изгодни цени на полети ще намерите. Този вариант се оскъпява и от наемането на рент-а-кар на островите. Иначе има добре уреден обществен транспорт между основните градчета и плажове.
Пътуването между самите острови (Парос-Наксос, Наксос-Куфониси) е кратко и евтино.

Kristinia,
виж Парга например.

# 283
  • София
А, Параход ☺ тъкмо каза Рафина- как ти се вижда крайбрежието там? Излезе ни възможност за Неа Макри и умуваме струва ли си да бием толкова път надолу. Да ни е изходна база за обиколки в района  (не сме били в Атина досега) и същевременно да става и за плажуване.

# 284
Ох, да не те разочаровам, ама според мен Неа Макри за нищо не става Simple Smile Отсядали сме за едно нощ попътно-фериботно, не мога да си го представя за повече.
Не познавам плажовете от другата страна на Атина (освен че съм ги виждала претъпкани от автобуса Simple Smile) и не мога да бъда полезна, но около Н. Макри, Мати, Рафина - хич не ми харесват.
Иначе за изходна база сигурно става. Бързо се стига до Атина. И по полуостров Атика надолу.

Общи условия

Активация на акаунт