На море в Гърция 2017 - IV

• 120 859
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,и аз съм се насочила към Цикладите-Наксос или Парос,ще го мисля още . Въпросът ми е -кога излиза разписанието на фериботите,които пътуват само през летния сезон ?Намислила съм да стигнем до там с ферибота от Кавала,но още няма разписание за лятото.
Благодаря

# 286
  • София
Много ти благодаря, че ни спести разочарованието на 1000 км😀 от дома. По-добре само Атина със самолет, отколкото да се утрепаме от път за плаж, който не става.
Другата възможност ни е Керкира с настаняване в центъра, и там плажа май ще е тегава работа. Пфу. ...

# 287
Medlab, това ми се струва лудост някаква Simple Smile Ако имаш предвид ферибота на HS, който минава през северноегейските острови, преди да стигне до Цикладите. Сигурно пътува над 24 часа. (Нали за този кораб говориш? https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/50)

Иначе пълните разписания излизат най-често през април.

# 288
  • София
За пътуващите към Парос да кажа, че има още една възможност - самолет от Солун.

# 289
  • София
Благодаря! Най-вероятно ще си останем на варианта личен автомобил и фери.
Ще следя за разписанието.
Дечи, явно Куфониси ще отпадне, поне докато и малката не навърши по- приемлива възраст.
Ще останем на вариант Наксос, Парос.Около пет дни престой на всеки от тях. Ще търся някой и друг дневен трип за разходка и обиколка.
Кои са хубавите райони за настаняване на двата острова. Просто ориентир.Ще чета допълнително и ще питам.

# 290
Здравейте! Някой ходил ли е на Лефкада и на о.Наксос? Кой остров ви харесва повече и най-вече ме интересува кой е с по-красиви плажове според вас? Питам за вбъдеще, бих искала някой ден да ги посетя или поне единия. Също искам да отида и на о. Закинтос и на Крит. Къде най ви е харесало ако случайно сте били на всички тези райски местенца?

# 291
  • София
Току що ми хрумна да си подаря едно 4 дневно пътуване до Кипър за рождения ден.
Към кое населено място да се насочим?

# 292
В кой сезон ти е рожденият ден?

# 293
  • София

Края на март.

# 294
Misc GhostMisc GhostMisc GhostMisc Ghost
Medlab, това ми се струва лудост някаква Simple Smile Ако имаш предвид ферибота на HS, който минава през северноегейските острови, преди да стигне до Цикладите. Сигурно пътува над 24 часа. (Нали за този кораб говориш? https://hellenicseaways.gr/en/routes/view/50)

Иначе пълните разписания излизат най-често през април.

Параход,защо да е лудост Smiley,приемаме го като круиз ,но сме без деца де .Миналата година пътувахме 24 ч. с автобус, това е вече лудост  и истинска мъка Imp.За  HS става въпрос,да ,но не откривам Наксос в дестинациите ,дали ще пътува тази година до там ?

# 295
Края на март.
Мисля, Ларнака. Хем близо до летището, хем плажните селища ще са пусти по това време. Лично за мен най-интересна е турската част, така че ако  се ориентирате към обикаляне там, още по-удобно е Никозия (но тя не е на морето). Има и отделна тема за Кипър с доста изписано.

Medlab,
вярно, че няма Наксос в маршрута Simple Smile Не съм сигурна, че ще има обиколен кораб, който да минава точно през него, това ще се види в летните разписания. Но е съвсем близо от съседните Циклади и не чак толкова трудно да се прехвърли човек с друг ферибот.
Иначе не съм се замисляла да го гледам като круиз (може би защото не обичам круизи), а уж съм пътувала дълги часове и дни Simple Smile Струва ми се по-смислено, ако човек се "отбие" на няколко острова по трасето Simple Smile Но това е само лично мнение. После да разкажеш, ако го реализирате Simple Smile

# 296
Скрит текст:
Скрит текст:
Края на март.
Мисля, Ларнака. Хем близо до летището, хем плажните селища ще са пусти по това време. Лично за мен най-интересна е турската част, така че ако  се ориентирате към обикаляне там, още по-удобно е Никозия (но тя не е на морето). Има и отделна тема за Кипър с доста изписано.

Medlab,
вярно, че няма Наксос в маршрута Simple Smile Не съм сигурна, че ще има обиколен кораб, който да минава точно през него, това ще се види в летните разписания. Но е съвсем близо от съседните Циклади и не чак толкова трудно да се прехвърли човек с друг ферибот.
Иначе не съм се замисляла да го гледам като круиз (може би защото не обичам круизи), а уж съм пътувала дълги часове и дни Simple Smile Струва ми се по-смислено, ако човек се "отбие" на няколко острова по трасето Simple Smile Но това е само лично мнение. После да разкажеш, ако го реализирате Simple Smile

[/quote
Е ако не го включат ,ще го сменим с друг ,дано стане,че да има какво да разказвам Simple Smile

# 297
  • София
Medlab, минавала съм само най-първата част на маршрута - 5-те часа до Лимнос. Повярвай ми, доста трудно се издържа. Поне подновиха малко корабите по линията, но пак е доста натоварващо. На круизните кораби са помислили за забавленията на пътниците. На ферибота има само бюфет за разнообразие.  Grinning Не бих си причинила 24 часово пътуване.

Здравейте! Някой ходил ли е на Лефкада и на о.Наксос? Кой остров ви харесва повече и най-вече ме интересува кой е с по-красиви плажове според вас? Питам за вбъдеще, бих искала някой ден да ги посетя или поне единия. Също искам да отида и на о. Закинтос и на Крит. Къде най ви е харесало ако случайно сте били на всички тези райски местенца?
На Наксос не съм ходила. Но няма как да сравня останалите три. Всеки си има своята хубост. А и всеки човек има различни представи за красив плаж и приятна почивка. Най-добре ги почни наред.  Wink Лефкада е най-леснодостъпна, а и плажовете ѝ стават все по-малко. Виж ги докато ги има.  Grinning А може само първите дни да са там и да се прехвърлиш на следващия Йонийски остров.

# 298
Здравейте и Честита Нова година!

Ние не сме ходили досега в Гърция на море. Отдавна се каним, но все нещо ни спира. За тази година обаче сериозно съм се замислила.
Искам да помоля за предложения за настаняване в северната част на страната - Керамоти, Кавала, Неа Ираклица, Неа Перамос. Двама възрастни и дете на 11г. ще сме. Разглеждах много сайтове, но нищо не ми е познато и предпочитам първият път да бъде нещо изпитано, а не да се хвърляме на случайни места. Предпочитаме апартаменти или студия. Хотелите ми се виждат скъпи.
Бюджетът ми е 40-55 евро/нощувка, смятаме да ходим края на юни.
Ще съм благодарна за всякакви насоки.
Пишете ми на лични съобщения, ще ви предложа нещо

# 299
  • София
Здравейте. Искам да попитам някой има ли впечатления за Созолопи на Халкидики? В крайна сметка си харесахме къщичка там, но изобщо не ми е познато населеното място. Търсим спокойствие и малко хора Simple Smile И да ме посъветвате за хубави плажове наблизо?

Общи условия

Активация на акаунт