На море в Гърция 2017 - IV

• 120 694
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Параход:hugs:
Пък и забравих да допълня, че сме с две "деца" на по 18 години, ако не и три ( че и приятелско дете може да вземем), та може би ще им е по-забавно във Валтос/Парга. А на Лихнос ще идем с кола.

# 631
Да, твърдо Валтос тогава - пуберите няма да имат проблем да ходят до града (качването е през крепостта, има си багер, но не е повече от 20-30 минути в посока).

По дискусионната тема на Goldish - понеже оставам с впечатление, че са по-светски настроени, отколкото да търсят селска идилия и усамотение (въпреки че има изискване и за плажовете), препоръчвам Иос и Скиатос. То и Миконос, ама там се изисква по-сериозен бюджет и за юли-август категорично не става.
Наксос и Парос също имат какво да предложат.

# 632
dechy  Много благодаря за препоръките, записах си ги таверните поне едната ще я посетим  Grinning
Сега отивам към Booking да си потърся хотел на Наксос, бях си букнала в Агиос Прокопиос, но май ще сменя в Плака.

Параход какво е горе - долу разстоянието между спирката на автобуса на Плака и плажът? Намерих карта с маршрутите и точно както каза ти в другата тема,  са на 30 минути през лятото до 13:30 но на картата ми се стори, че разстоянието в Плака е малко по-голямо. Плака населено място ли е или само вилна зона? Има ли таверни, магазини?

# 633
Параход какво е горе - долу разстоянието между спирката на автобуса на Плака и плажът?
Няма разстояние - спирките са на самия плаж, няколко на брой.
Плака не е селище, а плаж, дълъг 4 км - с хотели, вили, ресторанти, барове, къмпинги. Повече прилича на населено място в частта близо до Агия Анна - в смисъл, че е по-гъсто застроено там. На юг се разреждат и има съвсем диви участъци.
Ако гледаш картата на гугъл - не я гледай, там Плака пише някъде около 2/3 след началото на плажа, където вече е доста диво и всъщност е почти следващият плаж, Микри Вила.
В действителност как е: административно започва от къмпинг Марангас (нашата къща беше точно зад табелата, на която пише Плака), а всъщност - още по-нагоре, от носа, който го разделя със съседния плаж Агия Анна.

# 634
Параход какво е горе - долу разстоянието между спирката на автобуса на Плака и плажът?
Няма разстояние - спирките са на самия плаж, няколко на брой.
Плака не е селище, а плаж, дълъг 4 км - с хотели, вили, ресторанти, барове, къмпинги. Повече прилича на населено място в частта близо до Агия Анна - в смисъл, че е по-гъсто застроено там. На юг се разреждат и има съвсем диви участъци.
Ако гледаш картата на гугъл - не я гледай, там Плака пише някъде около 2/3 след началото на плажа, където вече е доста диво и всъщност е почти следващият плаж, Микри Вила.
В действителност как е: административно започва от къмпинг Марангас (нашата къща беше точно зад табелата, на която пише Плака), а всъщност - още по-нагоре, от носа, който го разделя със съседния плаж Агия Анна.
Гледам картата от Booking, значи Гугъл. Резервирах Акти Плака хотел, в описанието и отзивите на гостите пише, че спирката е на 350 метра, плажа е на 2 минути, а спирката е май последната, тази която е до този големия хотел с басейна Плаза Бийч хотел.
Надявам се да нямаме проблеми с транспорта, е ако имаме ще вземем кола под наем, но предпочитам да си ги спестя тези пари за разходка с корабче някъде  Grinning
Сега гледам Санторини и като им гледам картата на градския транспорт и направих една сметка къде искам да отида и колко пари за билетчета ще дадем, там май със сигурност ще вземем рент а кар  newsm78
Чудя се дали да букна колата предварително или на място и дали има разлика в цената ако вземем кола на място?

# 635
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча на Халкидики място, където да има пясък (с 3 деца на по 2 години сме) и чисто море. Търсим бунгала или къща за гости. Благодаря!

# 636
Псакоудия е подходящо ние сме с три деца и много ни допада
http://asterianna.com/en/prices
правят и отстъпки от цените в сайта

# 637
Когато търсех мнения за Псакудия попаднах на това мнение, а имам вяра и на двамата автори. Всеки да прецени за себе си. Дано излезе цитатът.

quote author=peterky2002 link=topic=657648.msg22055691#msg22055691 date=1337845397]
Плажът на Псакудия е ужасен...

Какво означава ужасен плаж?  Thinking

камъни и в морето камъни и дълбоко
[/quote]

# 638
  • София
Плажът наистина е смотан- пепелив.... И селото е една улица само.

# 639
  • София
Е, то и Торони е една улица само, с 2-3 таверни, но при него са само суперлативи ... В Псакудия плажът не е нещо кой знае какво, но става. Да, цвета на пясъка е по-тъмен, леко пепелив, но в средните си части няма камъни, нито на плажа, нито в морето.

# 640
Няма камъни (то някои от най-красивите плажове са с камъни...). Пясъчна е ивицата, заливът е плитък, но за мен е пепелив и мръсен, без особености и чар. 
Друг в друга година може да го е видял другояче - мнението ми не е абсолютно и валидно за всички, естествено.

На Торони плажът също не е кой знае какво, аз почти не съм плажувала на него (въпреки че сме прекарали много време в селото), но поне е безкраен и никога няма гъч. А наоколо на 3-5 минути с кола има прекрасни заливи. Докато от Псакудия като тръгнеш, приличен плаж търси чак след Никити.

# 641
Нашият хотел в Парос не предлага трансфер от летището  Sad
Хич не ми се искаше да наемаме кола там, ама как да стигнем от летището до Логарас  newsm78
Гледам разни трансфери онлайн ама цените хич не ми се нравят 68 евро...

# 642
Има таксита, има и автобуси, но зависи и от часа твоя полет, дали ще ти е удобно разписанието им. Плюс това отиваш в сезон на туристически остров, където работата им е да обслужват туристите! Изоставена насред летището няма да останеш!!!
За всичките тези неща, които ти казвам, има достатъчно информация в нета.

# 643
Цитат
Няма камъни (то някои от най-красивите плажове са с камъни...). Пясъчна е ивицата, заливът е плитък, но за мен е пепелив и мръсен, без особености и чар.
Друг в друга година може да го е видял другояче - мнението ми не е абсолютно и валидно за всички, естествено.
Точно такова е и моето мнение. Wink

# 644
  • софия
+1 Толкова мръсна кола и толкова мръсни от ходене на плаж никъде не сме били, както там. Не бих повторила.

http://bg-mam.ma/p/669692/22568292

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 13:45 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт