На море в Гърция 2017 - IV

• 120 704
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да, наистина е отвратително, моля не ходете на Псакудия!   Laughing

# 646
  • софия
Аз бих казала всеки да ходи там, където избере, но да се информира, за да няма колизия между очаквания, изисквания и реалност и избере според собствените си критерии.

# 647
Момичета, привет! Тази тема почти е приключила, но се засписвам, за да ви следя.
За съжаление тази година ни се очертава много кратко гръцко приключение, около 4 нощувки. За това ще гледаме да е някъде наблизо. Континенталното Йонийско и Пелион са опциите за сега, да видим как ще е нататък.

# 648
  • София
Аз бих казала всеки да ходи там, където избере, но да се информира, за да няма колизия между очаквания, изисквания и реалност и избере според собствените си критерии.

Да, така е , но, че плажът е ужасен и пълен с камъни на пясъка и в морето, а освен това е и дълбоко няма нищо общо с истината!

Когато търсех мнения за Псакудия попаднах на това мнение, а имам вяра и на двамата автори. Всеки да прецени за себе си. Дано излезе цитатът.

quote author=peterky2002 link=topic=657648.msg22055691#msg22055691 date=1337845397]
Плажът на Псакудия е ужасен...

Какво означава ужасен плаж?  Thinking

камъни и в морето камъни и дълбоко
[/quote]

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 14:02 от bibi_2

# 649
Има таксита, има и автобуси, но зависи и от часа твоя полет, дали ще ти е удобно разписанието им. Плюс това отиваш в сезон на туристически остров, където работата им е да обслужват туристите! Изоставена насред летището няма да останеш!!!
За всичките тези неща, които ти казвам, има достатъчно информация в нета.
Това, което аз прочетох в нета е че такситата са доста скъпи, цените които бяха посочени бяха повече от рент а кар.
Относно автобусът не намерих лятното разписание, в момента има само зимно, а информация от чуждите форуми е, че хората чакат чакат и в крайна сметка вземат такси, защото автобусът въобще не се появява, а такситата са проблем точно в сезонът, защото са малко на брой и чакащите на летището не са достатъчни да обслужат цял полет.
Ясно е, че няма да остана на летището, но ако някой разполага с информация за лятното разписание би било чудесно.
Полета пристига в 15

# 650
Момичета, привет! Тази тема почти е приключила, но се засписвам, за да ви следя.
За съжаление тази година ни се очертава много кратко гръцко приключение, около 4 нощувки. За това ще гледаме да е някъде наблизо. Континенталното Йонийско и Пелион са опциите за сега, да видим как ще е нататък.

Вярно, че всеки си има различни критерии за близост/отдалеченост, но Пелион или Йонийското крайбрежие не ми звучи като "наблизо". Може би Халкидики, Тасос, Кавала, Олимпйска ривиера са т.н. "наблизо", поне по моите критерии Simple Smile

# 651
Салекс, аз 350-400 км изобщо не ги броя за път, свикнали сме и ние, и децата.
От друга стран, Йонийско море ми е особено на сърце, а Кавала и Олимпийската ривиера никак не са Simple Smile До Тасос все още не сме ходили.

# 652
Има таксита, има и автобуси, но зависи и от часа твоя полет, дали ще ти е удобно разписанието им. Плюс това отиваш в сезон на туристически остров, където работата им е да обслужват туристите! Изоставена насред летището няма да останеш!!!
За всичките тези неща, които ти казвам, има достатъчно информация в нета.
Това, което аз прочетох в нета е че такситата са доста скъпи, цените които бяха посочени бяха повече от рент а кар.
Относно автобусът не намерих лятното разписание, в момента има само зимно, а информация от чуждите форуми е, че хората чакат чакат и в крайна сметка вземат такси, защото автобусът въобще не се появява, а такситата са проблем точно в сезонът, защото са малко на брой и чакащите на летището не са достатъчни да обслужат цял полет.
Ясно е, че няма да остана на летището, но ако някой разполага с информация за лятното разписание би било чудесно.
Полета пристига в 15

Кой пишещ и четящ тук би могъл да има разписанието за лято 2018 според теб?!?
В сайта на летището пише, че има автобуси за всеки полет и че таксито до Парикия е 20 Е. Дори и да не хванеш от първите такси, все някое ще се върне.
В момента запълваш темата с някакви твои размисли, за които никой не е в състояние да ти даде адекватен отговор.
Ще видиш и ще се оправиш на място!

# 653

Да, така е , но, че плажът е ужасен и пълен с камъни на пясъка и в морето, а освен това е и дълбоко няма нищо общо с истината!

Добре е, че се изясни наистина Simple Smile защото "дълбоко с камъни" е абсолютната противоположност на моето разбиране за хубав плаж, а и  особено за с деца.

# 654
Е тя Параход никъде не е писала такова нещо. А Петър е отговорил на въпроса какво значи кофти плаж.

# 655
  • софия
Плажът на Псакудия е ужасен...

Не прочетох подобен коментар на Параход  Thinking
Няма камъни (то някои от най-красивите плажове са с камъни...). Пясъчна е ивицата, заливът е плитък, но за мен е пепелив и мръсен, без особености и чар.  
Друг в друга година може да го е видял другояче - мнението ми не е абсолютно и валидно за всички, естествено.
А това, че плажът по критериите на някои от нас не е хубав е, защото е пепелив, мръсен, изкуствено насипван пясък.
....
Плажът е кофти: насипван допълнително пясък. Връщаме се овъргаляни в пращоляк. Поне е плитко морето. ...

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 15:52 от zvаnchе

# 656
  • София
Салекс, аз 350-400 км изобщо не ги броя за път, свикнали сме и ние, и децата.
От друга стран, Йонийско море ми е особено на сърце, а Кавала и Олимпийската ривиера никак не са Simple Smile До Тасос все още не сме ходили.

Аз бих заложила на Йонийското. Почиващите в Тасос миналата година, ревяха с глас от оси. Помня, че следях темата и много хора бяха разочаровани от почивката си.

Evhen, аз следя въпросите на anbibian, защото са ми изключително полезни, предвид факта, че и аз планувам Циклади и предпочитам да чета нейните размисли и разсъждения, отколкото вечните - препоръчайте ми студио на Халкидики със страхотна гледка и невероятни домакини.

# 657
отколкото вечните - препоръчайте ми студио на Халкидики със страхотна гледка и невероятни домакини.
Sunglasses

На Йонийско си има доста оси, и стършели тук-таме даже. Това никога не ни е спирало по какъвто и да е начин, де, само да отбележа, че не е някакъв специфичен за Тасос проблем Simple Smile Също така е напълно непредвидимо за прогнозиране и е въпрос на сезон, влажност и късмет.

Игривата слива,
пък за Цикладите ако нещо конкретно те вълнува, винаги можеш да питаш - за едно 20-30 острова от тоя архипелаг ноухау ще се намери в темата от вече посетили ги, не само планиращи. Аз за десетина мога да дам, но и не съм само аз.

# 658
  • софия
Evhen, аз следя въпросите на anbibian, защото са ми изключително полезни, предвид факта, че и аз планувам Циклади и предпочитам да чета нейните размисли и разсъждения, отколкото вечните - препоръчайте ми студио на Халкидики със страхотна гледка и невероятни домакини.
Не си изчерпателна до край. Трябва да е на 200 км. от София, пясъчен плаж, спокойно, но да може да се разхожда МЕ (знам, че се пише разхождаме) вечер. А, и дали има таралежи също е жизнеопределящ "проблем".

За съжаление от няколко години темата от размисли, разсъждения и споделяне на емоции беше превърната на туристическа агенция.

# 659
  • София
Ние планираме да повторим Пелопонес, използвайки почивните дни за 1 и 6 май.
Този път ще се съсредоточим само върху източната част.
Нямам търпение да идва моментът.

А за предстоящия дълъг уикенд би трябвало да сме някъде по плажовете на Северна Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт