За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

• 62 243
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте , някой от вас правил ли е рибна супа и по скоро супа от сьомга (не знам защо си избрах тази риба , може би защото съм малко резервирана към тази рибна супа - никога не съм опитвала ... и супа от сьомга ми звучи вкусно) . Та ... приемам съвети за подбора на рибата и ако може да споделите някоя изпитана вкусна рецепта ... Само , че ако може без животински продукти , като сметана , масло , сирена и яйца , не за друго , а защото не смесвам рибата с животински продукти Simple Smile) Благодаря Simple Smile

# 211
  • Sofia
Миете ли месото преди готвене?

# 212
Аз винаги го мия и рибата също Simple Smile
Някъде бях чела , че не е правилно , ама някакси ако не го измия ми е гадно ... мисля си че е мръсно

# 213
# 214
Супа от сьомга.
Вариш картофче на ситни кубчета, лукк, кисела краставичка, малко кервиз, морковче, червено пиперче, черно пиперче.Хубаво да клокне и добавяш месцето от сьомгата.
Става бистра и вкусна супа. Ядохме я в Балчик това лято. Киселата краставица може да се замени с настърган пресен домат.
Сервира се със някакъв сос от оцет и лют червен пипер, но него не го хванах, като рецепта.

# 215
О, да, мия месото преди готвене. Почти  всичко  което може да се измие минава под чешмата Rolling Eyes - кисело мляко, консерви разни - царевица,  грах - преди отваряне измивам с веро, колбаси разни тип варена наденица, кренвирши - измивам само с вода... чисто масло по подразбиране не мия Grinning.. В това отношение малко Монк си падам....де да беше така и за други неща.

# 216
  • Русе
Здравейте , някой от вас правил ли е рибна супа и по скоро супа от сьомга (не знам защо си избрах тази риба , може би защото съм малко резервирана към тази рибна супа - никога не съм опитвала ... и супа от сьомга ми звучи вкусно) . Та ... приемам съвети за подбора на рибата и ако може да споделите някоя изпитана вкусна рецепта ... Само , че ако може без животински продукти , като сметана , масло , сирена и яйца , не за друго , а защото не смесвам рибата с животински продукти Simple Smile) Благодаря Simple Smile

Можеш да си я направиш само със сьомга или в комбинация с други морски риби.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_10.html

Само със сьомга -

# 217
  • Русе
Миете ли месото преди готвене?

Задължително - със студена течаща вода. Пътя от животното, през кланицата и магазина до тенджерата /тигана/ е дълъг........

# 218
Рибена чорба
Слагаш рибата в тензух и връзваш на торбичка. После я вариш във вода, в която слагаш няколко зърна пипер, бахар и 1 дафинов лист, след 8-10 мин. я вадиш. Обезкостяваш я и я накъсваш на парчета. Докато тя ври си нарязваш глава лук, морков, червена чушка, обелен домат и няколко картофа. Като извадиш рибата слагаш зеленчуците  и посоляваш, ако се налага капваш и малко олио. По желание може да добавиш и едно цяло чушле от трушия, ако имаш. Когато зеленчуците са почти готови добавяш шепа фиде, а след още 5-6 мин. и рибата (можеш да добавиш и няколко нарязани рулца от раци, но и без тях става). Оставяш я да клокне и е готова. Поръсваш със ситно нарязани девисил и магданоз. Може и да си я застроиш, но може да я оставиш и натюр. Сервираш с резенче лимон.

# 219
Ако детето не яде печени червени чушки бих направила 1-2 парчета от пицата без чушки. Ако питането е, за да се хапнат- тогава както те посъветваха по- горе да ги маскираш на пюре с подправки.
А пробвала ли си да направиш бяла подложка на пица със сметана за готвене, предварително овкусена с риган, зехтин и малко черен пипер?

# 220
Благодаря за отговорите за супичката Simple Smile) Ще си я сготвя тези дни Simple Smile)

# 221
  • София
Здравейте, избрах си няколко рецепти с майонеза и пилешко/свинско. (запеканка)
Има ли някаква тънкост при готвенето с майонеза (купешка)? Никога не съм пробвала и си мислех, че на ядене във фурна не се слага, защото се.. изпарява някак?

# 222
  • Варна
Здравейте, моля ви за рецепта за някакви бисквитки (бяхме правили едни но станаха ужасно твърди) а моята принцеса много иска да меси и да прави фигурки за бисквитки. Благодаря

# 223
  • София
Здравейте, моля ви за рецепта за някакви бисквитки (бяхме правили едни но станаха ужасно твърди) а моята принцеса много иска да меси и да прави фигурки за бисквитки. Благодаря

Масленките от едно време

или пък можете да започнете репетиции за Коледа: Коледни сладки с джинджифил

# 224
Или меденки?
През телефона не мога да пусна линк, но меденките на Ванчето ( във форума гответе с мен е рецептата)  са същите като на мама, но ние ги режим с формички.  Пека 8-10мин и са меки

Общи условия

Активация на акаунт