С хъс и страст започна 8 клас

• 69 405
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Моят се разбира със съучениците.
Точно приятели не бих казала, че има.
Не излиза никъде.

# 556
  • София
Добър ден и от мен

Дали детето е доволно - ами за сега да. Има си своите моменти на недоволство и мрънкане, но си намери и приятели - по това, което ми разказва са добри момичета. Събират се да обядват заедно и се говорят безмислици, които са за един тийн явно изглеждат много важни и забавни.
Има вече и групички, рожденни дни в дискотеки. Моята не е част от тях. Нея не я канят, а и да я канят - няма да я пуснем Simple Smile.  Не смятам, че на 14 годишни мястото им е в барове или дискотеки.
Почва вече да я мъчи пубертета и то много. Един ден е добре, на другия се сърди за всяко нещо, почва да отговаря и да спори за всичко. Избира дрехи по 30 мин, слага си гланц за устни (има един на Нивея, розов, с вкус на малини), иска да се лакира. Опитваме се да говорим с нея, да и припомняме кое е важно и ценно, и че грима и дрехите не правят хората.

Вие позволявате ли на момичетата да ходят лакирани и гримирани на училище? За грим при щерката и дума не може да става, почнаха да и излизат пъпки по челото и за сега се пази много, за да не стане някое лошо акне. Но се чудя, ако поиска дали да не и позволя хобава спирала и светъл лак за нокти.

Иначе ги започнаха здраво с тестове и домашни. Днес целия колеж има тест по Български език - правопис. Всички от 8 до 12 клас правят един и същи тест, който включва правопис, граматика, пунктоация и т.н. Легенди се носели за този тест - бил много труден та ще видим какъв ще е резултата.
Тестове по АЕ правят почти всеки ден - понякога цял час, понякога само за 15 мин. Продължават с четенето на книгите и попълването на читателски дневни, защото ако не се предаде в понеделник - седмичната оценка е с проценти надолу (не помня, но беше нещо от сорта на 20%).

В петък трябваше да прави презентация - да разкаже случка в миналото, в която да се ползват миналите времена, които взеха, но имало проблем с интернета в целия колеж и се отложило.
@ Aunt Ogg, младежа не сподели ли нещо за представлението на моята. Тя каза, че му я е показала и много са се смяли. Дано само и госпожата по АЕ има същото чувство за хумор.

# 557
  • Пловдив
Вие позволявате ли на момичетата да ходят лакирани и гримирани на училище?

Аз не само на училище, изобщо не позволявам. Ама това не й пречи да ме издебне и да се наплеска. Но това го прави, когато не е на училище. Иначе в учебни дни ползва само подхранващ гланц за устни и един уж матиращ крем за лице, от който всъщност няма никаква нужда, защото кожата й е перфектна засега. И спирала слагаше, оабче има някаква форма на себорея на левия клепач и съм й забранила в момента.
Гледа разни клипчета за гримиране и иска да пробва разни техники. Когато се гримира, го прави наистина добре. Изключвам само едно отвратително червило, дето го е прибарала от баба си Joy

# 558
  • София
...

В петък трябваше да прави презентация - да разкаже случка в миналото, в която да се ползват миналите времена, които взеха, но имало проблем с интернета в целия колеж и се отложило.
@ Aunt Ogg, младежа не сподели ли нещо за представлението на моята. Тя каза, че му я е показала и много са се смяли. Дано само и госпожата по АЕ има същото чувство за хумор.

Даже ми я разказа. Simple Smile Много беше впечатлен, много яка била. Аз изобщо не видях смешното в случката, направо изтръпнах и си представих на теб колко ли смешно ти е било... Twisted Evil Joy

# 559
  • София

На 14 годишната - не, на 6-годишната - да Satisfied
Шегувам се... Просто 14-годишната няма никакво желание да се гримира. Само на сцена е слагала грим досега. Малкото на 6 г. е лудо на тема гримове и токчета и й позволявам да се плеска точно с такова балсамче Нивеа. Проблемът е, че няма да мога да я удържа като стане на 14, за разлика от кака й. Сашето като беше по-малка повече даваше зор за някой лак на краката лятото, сега и парфюмите й стоят неизползвани и малкото се полива с тях. (ми нали каза, че кака не ги ползва, що да не се пръсна аз...Smiling Imp)

Росита, пиши, че ми е интересно как се учи в колежа Simple Smile
Сашето е ОК засега. Имат мноооого английски и най-готината класна на света. По английски, разбира се Wink Тя се справя криво-ляво. Според мен не си дава зор изобщо. Но както се бях зарекла, съм я отсвирила.. да се оправя. Аз натисках до 7 клас. Сега вече няма да стане. Тя си избра училище, да си гони уроците. Аз и без това нещо сдавам багажа. Не мога да преценя дали е заради стреса миналата година, който не изтеризирах и сега ми се връща, или годинките си казаха думата... ама се бъгнах нещо и ми се отразява вече и физически.

# 560
  • София
Лакира се само през ваканциите, тогава се развихря  и рисува картинки по ноктите. Сега, в учебно време, само гланц за устни. Подметна за спирала в началото, че повечето имали, но и казах да задържи и повече не повдигна въпроса. Момичетата, с които дружи не са от звездите на класа, та се надявам да ни се размине кифлеенето.

# 561
  • София

Даже ми я разказа. Simple Smile Много беше впечатлен, много яка била. Аз изобщо не видях смешното в случката, направо изтръпнах и си представих на теб колко ли смешно ти е било... Twisted Evil Joy

Хахахаха, ма това е измислица, не се е случило наистина или поне не всичко.
Това беше в един от дългите weekends, които направихме тази година и едната вечер решихме да отидем да се разходим до Сл. бряг. Та само това и частта, че се въртаха на въпросната въртележка е истина. Останалото е дето се вика художествена измислица Wink.

# 562
  • гр. София
Здравейте, мами  Heart Eyes

Нашата ученичка засега няма желание да се гримира. Лак също не използва за училище. За през ваканциите може - изпробвала е семпли фигурки с четчицата да си прави. Все още и някакви специални празници не са имали в училище, та да иска поне малко гланц да си сложи. Фон дьо тенове въобще не слага, защото знае че запушват порите и състоянието на кожата на лицето точно в тази възраст ще се влоши. В класа има само едно момиче, което държи на това да е гримирана Tired

# 563
  • София

Хахахаха, ма това е измислица, не се е случило наистина или поне не всичко.
Това беше в един от дългите weekends, които направихме тази година и едната вечер решихме да отидем да се разходим до Сл. бряг. Та само това и частта, че се въртаха на въпросната въртележка е истина. Останалото е дето се вика художествена измислица Wink.

Joy Joy Joy  Чак ме е срам да го напиша, но моЙто го разказа за LA или Vegas. Не беше сигурен, аз реших, че е Вегас, с всички тия увеселения. Като ти казвам, че не помни имена... Joy Joy

# 564
  • Русе
 Добре е да ,че споделяте практики и тактики в разлините училища. Може да си сверяваме часовниците, а АК се в челните позиции по иновативност. 
    Забелязала съм, че момичетата разказват често измислени истории и го правят толкоз добре, че момчетата не се усъмняват в абсолютната реалност. Моят син редовно ми разказва някоя покъртителна история на Калина, случила се  - "като бях малка", която съперничи на най-добрите от жанра на хелоуинското кино. Но той си го приема, за абсолютно истинска история.
   Днес най-накрая са върнали контролните по български и математика. Отчитам ги като успешни. По математика 5. Всички сме много доволни. За сега английският и математиката му се очертават като силните предмети. С тази разлика, е по матемитика не ги разбира чак толкоз нещата, но не смея да се меся, че току виж се замислил и оплескал нещо.
  По български има 4. Една точка не му стигнала за 5. Също съм доволна. Учителката им се води страшилището на английската гимназия - наречена Дабъл Ди. От една страна е оценка, постигната само с познанията дадени му от старото училище, щот не се готви хич. От друга, тази точица, която не му е достигнала за 5 при Дабъл Дито ще го боцка и няма да му даде съвсем да заспи до следващата ниска оценка.

# 565
  • в здрача
Грим аз никога не съм забранявала. Обяснявам при всеки повод разликата между сценичен, ежедневен и вечерен грим. В къщи съм разрешила да използва и експериментира с всичко от моето "куфарче" за грим. С лак на училище ходи от 5-ти клас, но без ярки и тъмни тонове и нюанси - те са тийн - модата. Е, вече е в пубертета, тинейджър от всякъде и синия, и черния лак използва, оранжево, отровно зелено - според тоалета, има лични около 10 различни лака. Ако няма време и лака от предния ден не отговаря на тоалета се маха докато марширува към училище. По празници ако е в настроение си рисува и по ноктите - има специални четчици и едно нещо ?!? дето прави точки. Спирала си слага от тази година, кафява, избрахме я двете, за да покаже, че има мигли, че и нейните са светли като моите, но още не ходи на училище с нея, че то вечер докато я свали ... , балсам или гланц за устни не пропуска да си сложи. Това включва ежедневния и грим. Лицето се почиства всяка вечер с мицеларна вода, защото о, у, пъпка.
Аз грим може да не забранявам, ама за почистване на лицето гоня като финикиец, че и за време, че то 3 жени вечер една баня - темпо трябва, темпо. Ако си достатъчно голям за да се гримираш си достатъчно голям и за да си почистиш грима.

# 566
  • София
Оценките по БЕЛ в различните училища са несравними. Едни имат да развиват теза /"Една българка"  Laughing /, други тест с граматика и литература и т.н. При нашия са били само 15 въпроса граматика и той като е оплескал едни запетайки - ето ти намаляване на точиците  Mr. Green

пп Моят все още не се гримира хаха

# 567
Мама Меца, и моят, хи хи.
Редовно се парфюмира преди дя излезе за училище.
Чакаме през седмицата резултати от входни по БЕЛ и химия, а може би и от контролно по НЕ.

# 568
  • София
Моят младеж се конти пред огледалото поне половин час преди да тръгне на училище. Парфюм, дезодорант, гледа пъпките.... Не иска да ходи два поредни дни с един и същ суичър или дънки и само хвърля връхните дрехи в пералнята, а аз тайно ги вадя оттам и ги прибирам в гардероба поне за още едно обличане. Вълнува се дали е време да му обера врата с машинката, мрази космите по тялото и водим голяма борба на тая тема, защото иска да ги епилира, а аз му казвам, че е гейско. Отдавна обезкосмява подмишниците и слабините и за тях съм "ЗА", ама краката и гърдите няма да ги преживея.

# 569
  • Пловдив
Не иска да ходи два поредни дни с един и същ суичър или дънки и само хвърля връхните дрехи в пералнята, а аз тайно ги вадя оттам и ги прибирам в гардероба поне за още едно обличане.
И аз така, само дето хич не е тайно, ами направо публично се получава, като се развикам. Пришки ми излязоха на устата да обяснявам, че един път носени дънки не се перат, освен ако не са нацапани. Пък те обикновено не са. Подозирам, че това е по-мързелишкият начин за оправяне на стаята - вместо да се гънат, дрехите се смотават в коша както са съблечени.
Моята щерка има един "разкрасителен" навик от малка, който много ме дразни: рисува си по тялото с химикали, фулмастери, маркери - абе всичко, което оставя следи. Понякога й се получават красиви рисунки, но за мен това е ужасно с тия химии по кожата. Отделно дето й е чувствителна и склонна към АД. Ама не, като си науми нещо... зодия овен.

Общи условия

Активация на акаунт