С хъс и страст започна 8 клас

• 69 413
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Хекси, съчувствия. Дано скоро да се оправят нещата!
Пиши , когато можеш. Липсваш на тайфата ни!

# 541
  • столицата
Хекси, неприятно, но все пак е бил малкия дявол. Можело е и ти да пострадаш. Дано скоро оправите и зъба и успеете да го спасите жив.
Аз днес се поразходих в хубавото време. Детето спа почти до обяд и после твърдеше, че учи. Ще разберем  другата седмица.

# 542
 И у нас наборът вчера спа до обяд.
Нищо не е бутвал за утре,
Днес ше пише и ще учи...

# 543
Дами, здравейте!

Случайно да знаете къде мога да прочета условията за преместване в друго училище?

Благодаря предварително.

# 544
  • Русе
Случайно да знаете къде мога да прочета условията за преместване в друго училище?

Това имам :
  Ако преместването става след завършен клас.
  Закон за предучилищното и училищното образование  http://www.rio-ruse.org/wp-content/uploads/2016/01/%D0%97%D0%9F%D0%A3%D0%9E.pdf

Чл. 148. (2) При преместването си учениците от VІІІ до ХІІ клас включително полагат
приравнителни изпити, когато училищните учебни планове на приемащото училище и
училището, от което ученикът се премества, са разработени въз основа на различни
рамкови или типови учебни планове.

# 545
Добро утро!
Успешна седмица!
Ева, сега ли иска да се мести детето?

# 546
Добро утро,

Да се запиша и аз.
 Прегледах последните 7-8 страници, че ви изпуснах. Нещо не ми стига времето. Изнервям се. Нито имам време за къщата, нито за бебето, нито за каката. Всичко е през просото... Оплаках се.
Вики се справя в училище. Оценките й са хубави. Не всички са максимални, но масово е над 5-ца. Аз съм доволна. Знам, че е трудно. Минала съм  по този път.Важно е да има знания. Лошото е, че бърза и допуска глупави грешки. Ще работи по този проблем.  Тя ми споделя постоянно,  но нямам илюзии, че е обективна. Опитвам се да я уча да бъде обективна и самокритична. На моменти й се получава.

# 547
Адел, браво на Вики.
Пиши, когато можеш.
Ева, виж в правилника на училището, в което иска да се мести, ако е качен на сайта.

# 548
  • Русе
 Измина вече цял месец в новите училища. Повечето от децата са доволни. Някои даже се представят по-добре. Пораснали или амбицирани в нова среда. Все пак е добре да се отчете и факта, че тук пишем все родители, които следим пулса на родното образование.Един помагат повече или по-малко, други казват, че не помагат, но пък не изпускат информация за да подкрепят или пропуснат някой избор.Така че ,това внимание явно е за добро.
  Днес очакваме две контролни. Снощи ходи по разни лостове с приятелите от училище. Мтного бил ги знаел нещата. Изненадах се, е много от децата ходят на уроци по английски, въпреки че започват от началото и всички са го учили.

# 549
Успех на Светльо на контролните!
Ние за днес нищо не чакаме...

# 550
Здравейте отново,

да, сега иска да се мести, хич не му харесва в новото училище. Уж тръгна ентусиазиран, пък сега  Sad Надявам се да е нещо моментно и да премине, но все пак искам да съм подготвена.

Благодаря за коментарите.

# 551
Ева, дано да е нещо моментно.
Защо не му харесва?

# 552
Ева, дано да е нещо моментно.
Защо не му харесва?

# 553
  • Русе
  Харесването и нехаресването е свързано най-вече със средата и отоншенията в новия клас. Сигурно има и такива деца, които се впечатляват от изискванията в училище, но май за повечето деца е важно да се разбират със съучениците си, да намерят приятели.
  В това отношение Светльо се чувства идеално, въпреки че иаше съмнения и напрао с нежелание подходи към смяна на средата. Но той нямаше кой знае какив приятели в старото училище, за мое голямо щастие.

# 554
Дами, здравейте!

Благодаря предварително.
В НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование.

Общи условия

Активация на акаунт