С хъс и страст започна 8 клас

• 69 393
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Аз не знам какво пишат и учат.
Само предполагам, че бройката нови думи вероятно е нормална.
За това как им протичат часовете нашият не споделя нищо за никой предмет.

# 586
  • България, София
Шани, моята госпожица беше шокирана, че след първите 5 часа по НЕ са взели 134 думи.
Сега вземат по - малко - около 30 - 40 на ден, предполагам.

# 587
  • с/у ОколоМръсТното
Разказвам му аз на моя, че и в БГ си е гърч с много нови думи по даден език, той се опъва, че му е труден немският...
Добре, че и тази седмица е ваканция Simple Smile

# 588
  • столицата
Шани, сигурно си писала, а аз съм пропуснала-твоето дете е заминало да учи в чужбина ли? Разкажи къде, какви са условията, при роднини ли е? Интересно ще е предполагам не само за мен. Тепърва ли започва с езика? Възможно е и носталгията да си казва думата.
Моето се лакира, когато има време. Понякога ползва и фон дьо тен въпреки моето мърморене. Мисля, че вече взеха над 600 думи по НЕ ако правилно съм запомнила. Може вече и да са повече. Няма време за броене Simple Smile

# 589
  • Пловдив
Бени, обикновена къна, или специална за тяло?

Моята ФДТ не слага, под грим има предвид само очите и устата. А да се лакира разрешавам само през ваканциите, пък и нейните лакове са сребристи и черни, ужас.

За думите е различно, понякога са много, друг път не чак толкова. Обаче много ме дразни това дете, домашните се пишат вечер, в последния момент. Втора смяна е много по-организирана, въпреки по-малкото време. Може би се наспива и е по-продуктивна, знам ли.

# 590
  • София
Шани, днес са взели 50. Обикновено били по-малко. - 10-20,
18 часа седмично, интензивно.
Кипра Маца, и моят предпочита втората смяна и също, въпреки по-малкото време, се чувства по-добре и се организира добре.
Хекси, дано всичко се нареди при теб. Много мъчно ми стана.  Hug
Жълто цвете, сериозна работа си е това. Баш си е за хвалене.  Laughing
При нас нищо интересно. Всеки ден гледа тази ТВ чалга - Вип Брадър.  Sick

# 591
Здравейте.
 Пак да кажа браво на децата. Страхотни оценки.
 Виктория не  се гримира. Беше започнала да се лакира много, но през ваканциите. Купи си и много шаблони. Преди няколко месеца си развали една рисунка с лак без да иска и спря да се лансира. Грим не слага,а и аз не позволявам.
Аз стигнах до хирург днес за зъбът. Имам час след две седмици за изрязване на корена. Ще изчака да премине отока. Колата няма да се ремонтира. Цената на ремонта излиза повече от самата кола. Ирка, така е със застраховките и тук , но при такъв случай като моя  изплащат само разликата между пазарната цена на същата кола и стойността й след катастрофата.  Въпреки че колата си е изрядна технически, визуално вече не е. Яд ме е, но да сме здрави. Ще я мислим. Трудно е без кола. Моя мъж днес пътува от неговата работа до моята за да ме  вземе  и да отидем на зъболекар.
Очертава се поне още две седмици да сме така. Трябва да вземем решение каква кола да купим. Няма начин да съм без. Аз съм вързана постоянно с нещо след работа. Къде да закарам Вики някъде, някой час за лекар изкача, пазаруване и т.н. Сега отмениха всичко странично и сме на изчакване.
Лека вечер на всички.

# 592
Хекси, съчувствия.
Шани, кураж на Томи.
Лесен, труден, като е там , трябва да го научи немския, няма друг начин.
С най-добри чувства го казвам. Предполагам, че му е трудно.
Нашият има 6- ца на контролното по НЕ.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 08:02 от Чиби

# 593
  • Пловдив
Моят не се е оплакал от броя нови думи по АЕ, всички са учили английски и вървят доста бързо напред. Последно учеше някакви глаголи...и вчера се похвали с петица, но май не на глаголите.  newsm78

Кипре
, специална къна за рисуване по тялото, продава се в конус, струва около 4лв, взимам на щерката от тук: https://www.facebook.com/IndiArtCafe/ Може да се рисува всичко, пада след около 1-2 седмици. Голям хит е сред хлапетата.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 11:28 от *Бенджи*

# 594
Бенджи, браво на младежа.

# 595
  • Пловдив
Аааа, Чиби, той не е доволен от себе си,. Wink

Бездруго се дразни за стипендията сега - с една група хлапета, с които е израстнал заедно от квартала, са в едно и също училище, те са друга специалност, но това няма значение. Всички са изкарали доста по-ниски резултати на НВО от него, но са завършили седми клас в кварталното училище, където им писаха шестици ей така, и ще взимат стипендии, а нашият не- успехът му от седми клас е малко под 5.50.  Mr. Green

# 596
Бенджи, съчувствия на младежа.
Стипендиите са по срокове. Може пък за втория да се класира...
А за АЕ, да поработи повече, като не е доволен от 5-цата.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 11:33 от Чиби

# 597
  • София
В колежа няма безкрайно писане на думи, което ми беше много странно. Пишат много изречения, текстове, но никой не изисква от децата да пишат всяка дума по 10 или 20 пъти. Мислех, че това няма как да работи, но само за месец виждам осезаема разлика при щерката, която е учила езика от 5 клас само в училище и е далеч от нивото на деца, учили интензивно.
Домашното и за вчера беше да си избере песен (на тема работа, старание, в каквато и да е област) и да напише нещо като  съчинение - какво е посланието, съгласна ли е с него, какво и харесва или не и харесва и защо. Моята си избра песничката на мишките от Пепеляшка на Дисни Simple Smile

При тях няма стипендии и съответно пълното 6 в дипломата ще е само за украса, а значките отличник на ПЧМГ са закачени на раницата.

# 598
rosita_ta, много е интересно всичко, което разказваш!

# 599
Здравейте. И аз с интерес чета какво споделяте за учебния процес в различните училища.
Другата седмица имаме родителска среща. Класната казала, че всеки месец ще има такава, а сина ми вдигнал ръка и заявил на госпожата, че родителите му са заети и не могат току- така да ходят всеки месец в училище.

Общи условия

Активация на акаунт