С хъс и страст започна 8 клас

• 69 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Вив, поздравления за успехите на Иво с френския.
Моят още го дава лежерно, входните му никак не са блестящи, а той лежи на кълката, че нямало да им ги считат в срочната оценка.
Едва вчера попълни декларация за стипендия. Като гледам как се засилил, може и последна да е.
Иначе да, много са различни децата. Миналата година моят беше единствения в целият клас, който харесваше госпожата по АЕ. Другите деца постаянно се оплакваха на родителите си, че е много строга, крещяла, давала много домашни и т.н.
Ето сега никак не харесва учителката по БЕЛ, пък повечето деца са ок с нея.

# 466
Моят още го дава лежерно, входните му никак не са блестящи, а той лежи на кълката, че нямало да им ги считат в срочната оценка.
Наскоро приеха изменение в наредбата за оценяването и входното се брои за текущо изпитване.
Мотивът за промяната беше:
По изрично настояване на системата резултатите от диагностиката на входното ниво се включват като текуща оценка, чрез което се поставя акцент върху трайно придобитите компетентности.

# 467
Вики, възможно е е да пие някакви лекарства...
Много е интертен моят.Никакво желание за изява, за доказване на знания и възможности.
Ако го питат , питат го , ако ли не , ще си кюта в сивата безлична маса.
Дай му зомбиращи устройства.

# 468
  • София
Наскоро приеха изменение в наредбата за оценяването и входното се брои за текущо изпитване.
Мотивът за промяната беше:
По изрично настояване на системата резултатите от диагностиката на входното ниво се включват като текуща оценка, чрез което се поставя акцент върху трайно придобитите компетентности.
Понякога мотивите звучат объркващо. Годишната оценка за седми клас е за не-особено-трайно придобити компетентности ли? Дали затова не я взимат предвид нея, и каква е тежестта на дипломата, след като е по-малка от тази на едно входно ниво? А ако имаш 6 на трайно придобитите компетентности и 4 за срока - тогава това не е ли трайно загубено време в училище?
Явно още не съм пораснала достатъчно, за да разбера дълбоката мъдрост в горния мотив. Но сега си обяснявам защо едни учители правят входно ниво, а други контролно за определяне на нивото.

# 469
Просто цитирах изменението и мотивите, с които е предложено. Малко е късно да ги обсъждаме.

# 470
Целта е да се провери дали и какво са запомнили.

# 471
  • София
Съвсем ви изпуснах, гледам да надничам от време на време, но не е същото. Уж мислих, че след петък ще е по-леко в работата, но уви, продължаваме. Имам чувството, че всяка година става все по-изнервено в този период.

Иначе девойката е добре, нещо е хремава от събота, но давам витамини, биозин и закрепихме положението.

За училище, какво да кажа - толкова е различно, че чак ми е трудно да го приема (консерва съм си).
По английски учителите им са страхотни, много ми харесаха. С американеца ще учат основно граматика, а с другата  госпожа - лексика, писане на съчинения, преразкази. Почнаха с учебник Б2, но и успоредно правят преговор на граматиката. Не е лесно, особено за деца, които не са изучавали езика интензивно. Имат, обаче, Help Center, където всяка седмица преподавателите помагат да се навакса. Отделно има и консултации.
Help Center и консултации има по всички предмети и специално ни казаха, че не са само за изоставащи ученици, а и за осъвършенстване (писане на есета, граматика, правопис, решаване на по-сложни задачи) и силно се препоръчва да ги посещават.
За сега съмнения инам само за г-жата по Математика, дано се окажат неоснователни, но първите впечатления не са в нейна полза. Започнаха с комбинаторика, вариации, пермутации - любима тема на детето.

Предлага се бeзкраен избор от извънкласни, само да имат време. Според последните желания щерката ще ходи на Математика, Приложна химия, Волейбол и искаше Фотография, но с нещо друго съвпада и се чудеше как да се организира.

Оценки още нямат, но вече правиха няколко контролни по АЕ, входно по Математика. То и оценяването няма нищо общо със стандатните оценки, а е една сложна схема от проценти. Специално обясняваха на децата как ще им се формират срочните и годишни оценки.

Всичко, което се учи, презентации, упражнения и т.н. се качва от учителите в Google Classroom. Там децата правят упражнения и трябва да качват някои от домашните. По тази причина всеки ден носи Хромбук-а и раницата и е доста тежка. Оплаква се, че очите се натоварват, ако се наложи няколко часа поред са се взирана в монитора. Та от една страна този Google Classroom е изключително полезен, но от друга, моята много я уморява това висене на лаптопа почти целия ден.

Интересно е, че нямат нито музика, нито Изобразително. За сметка на това имат по 2 часа Философия, ИТ и Информатика.

Хайде стига толкова, че изписах роман Simple Smile

# 472
Росита, пиши на воля. Много е интересно тоеа, което разказваш.

# 473
  • София
Росита, пиши често и по много! При нас музика и ИИ са по един учебен час  седмично и ако ще е така и следващия срок, може би в Колежа са решили да ги проведат в блокове от по 2 уч. часа 2. срок, което е удачно хем заради тежките раници, хем заради самите занимания.

# 474
  • в здрача
Пък аз да се похваля, че цигангата дето го правеше взе че емигрира в немскоговоряща страна, че вчера съм била обявена от класификаторката в класа на наборката за най-яката майка заради наказанието дето наложих за 4-ката на входно по ИТ.

# 475
Tsv, честита ти титла.

# 476
  • в здрача
Мерси, Чиби.
Наказанието обаче се изпълнява стриктно.
Скрит текст:
Случайно закъснях петък след работа и понеже съм на 2 минути път от гимназията, а половинката съвсем добронамерено реши да ме изчака да приключа, а след това оставаха само някакви си 15 минути до края на последния час пихме по едно кафе на крак от кафемашината срещу училището и я изчакахме. Да, ама те се събраха една камара деца да обсъждат нещо и си викам - сигурно са имали контролно, дай да си ходим, че не ми се чака още. По пътя обаче госпожицата ни настигна и се похвали с 4-ката си. Ама господина не им ги дал, но тя си го снимала. И аз  питам къде са и грешките. Тя си извади телефона и започна да декламира.
- Какъв цвят е точката в Уърд с чиято помощ се завърта изображение?
- Дреме ми за цвета, давай нататък. /Още 2 грешки от този тип имаше, ама следващите ми изправиха косите/.
- Коя програма не е антивирусна?
- И ти коя си избрала?
- Нод 32
- Какво? Това ти е антивирусната програма на първия ти компютър.
- Аз от къде да помня каква антивирусна съм имала.
-  А сега коя ти е антивирусната програма?
- Не знам.
- А така - довечера да провериш на всеки компютър каква антивирусна програма е инсталирана и какви антивирусни програми има и всяка сутрин преди да си си отворила очите искам да ми издекламираш коя е твоята антивирусна и още 5 различни. Давай нататък.
- Каква е функцията на процесора?
- И какво си отговорила?
- Нищо, то е със свободен отговор.
- И какво прави процесора?
- От де да знам, това не сме го учили.
Тук баща и се намесва - това от обща култура няма как да го знаят, не могат да ги изпитват за такива работи.
- Как да не са го учили?! Още в 5-ти клас учебника започваше с архитектура на компютъра, даже ако си спомняш го отвори и и показваше всяко едно нещо кое е.
- Вярно, че имаше нещо такова. - припомня си той
- Ама аз от къде да помня нещо толкова отдавна?!
- Как няма да помниш а и б-то и ще си в паралелка с такъв профил. Утре взимаш една кръстата отверка, прахосмукачката и термопастата, отваряш си компютъра, прахосмучиш го и показваш кое какво е и за какво служи.
- Ама аз не знам.
- Спокойно, на първия показвам, после ти  минаваш останалите /без лаптопа ми, той е тера забранена/ ти сама под зоркия ми поглед, после го включваш и гледаш да заработи. Иначе ти ще го мъкнеш в офиса да обясняваш на колегата какво си направила, че не върви. И от джобните ще ти удържам частите за подмяна.

И сега декламира, та на рап песен го докара. 

По математика са на комбинации и вариации. Упражнявахме уикенда разликите между тях.

# 477
Ей, " лоша жена" , хи, хи.

# 478
  • Чикаго / София
Tsv много хубаво наказание, ама добре, че не трябва да се обяснявам пред теб, че и аз ще го отнеса Smiley

# 479
  • Русе
 Е Tsv ,Светослав сглобява и разглобява компютри. Знае всички видове процесори с характеристиките , видео карти, захранващи блокове и какво ли още не, ама има 4 по ИТ на входното. Напълни ми душата. Сега няма да се фука известно време ,колко много бил добър. Иначе по математика на пермутациите и разните подобни днес е изкарал 6. Той и още две момичета успели да решат зададените задачи само и им светнала по една шестица. До къде я докарахме - отлични оценки по математика , а по ИТ и физиеско 4. На 600 м имал 4. След като преди година на едно такова бягане за едно училищно състезание беше получил спазъм на мускулите му бяхме казали да започва с бавно темпо и той си тръгнал съвсем пък бавно. 

Общи условия

Активация на акаунт